Mesoviti brakovi

Ако се људи не држе круто своји националних обичаја, ако не иснсистирају на томе, онда су такви бракови одрживи.
Но, морамо признати де чешће бракови такве врсте опстају ако су оба партнера ван своје земље, тада се многе разлике губе.

Pa da, to i kazem.

Smatram da prepreke ne postoje realno. Postoje u nama. Ako neko oseca da ne bi mogao zivot podeliti sa nekim druge vere, nacije nema ga smisla niti terati niti mu u glavu gurati "ispravan stav".
Forsiranje retko kada donese nesto pametno..

Licno nemam problema sa mesovitim brakovima - i sama poticem iz istog sto verovatno doprinosi mojoj toleranciji prema istom.

I mislim da ovo nije mesto da sada pojedinci raspravljaju o tome ko je zapoceo rat, Srbi li Hrvati.
Svako treba svoj teret da ponese..nijedna strana nije neduzna nit opet treba da snosi svu odgovornost .Bolje je za sve da na to - ne zaboravimo ali da prerastemo to...

Poslednja izmena:
A zar ne misliš i da je neki tamo Srbin budža, kriv za to?
Ako ćeš tako, ti onda ne treba da voliš ni Srbe, jer započeli su rat, u kojem si ti izgubila svoje voljene. Zar nije tako?

Sramota za nekoga ko zivi u Srbiji da ne zna nista o srpskoj istoriji.
Jeste, Srbi su, navodno, zapoceli mnoge ratove, ukljucujuci i Prvi svetski. Ono sto svi zaboravljaju je da su ti ratovi bili OSLOBODILACKI, znaci Srbi su se u svojoj istoriji uvek branili, nikad napadali. Ponosna sam sto sam Srpkinja.
Istovremeno, ja nisam udata za Srbina.
Dokaz da covek moze da prihvati druge, a da pritom ne izgubi sebe. :!:
(Srbima koji su izgubili sebe toplo preporucujem knjigu "Jelena '93").

Морам да вас све замолим да мало оставите по страни политику и питање ко је започео рат, јер бих морала да закључавам тему или да је пребацим на Политику.

Софија је изнела СВОЈЕ ЛИЧНЕ разлоге и говорила је само у своје име одговарајући на тему.
Молим остале да не полемишу са њеним личним ставом него да дају своје виђење и своје разлоге за или против мешовитог брака.

Back