Mešoviti brakovi i ljubavi

U Hrvatskoj je mali uzorak Srba da bi se doneo bilo kakav zaključak. Mislim da su mešoviti brakovi tamo prava retkost.
U Bosni zbog rata vlada velika podela i tenzije do dana današnjeg. Mešoviti brakovi su zbog toga dosta ređi nego inače, a čini mi se da su Srbi iz rata izašli radikalniji nego Bošnjaci, pa i Hrvati. Generalno Srbi smatraju da je velika porodična sramota da im se ćerke udaju za muslimane.
Imaš primere i gde se Bošnjakinje udaju ili su u vezi sa Srbima. Recimo Džekina žena je prvo bila udata za Srbina sa kojim ima i ćerku, bivši fudbaler Partizana Siniša Stevanović se oženio sarajevskom manekenkom Adnom Avdić sa kojom ima dva sina, fudbaler Andrej Đokanović je u vezi sa Enom Šabanagić fudbalerkom Sarajeva.
U Srbiji je mali uzorak hrvata još manji nego srba u hr. Pa se Srpkinje iz ljubavi udaju za njih.

Dakle?

Rasa je bitna.

Prvi date bi obiljezili tako da bi oboje obavili "23 & Me", pa svatko u svoj cumez, dok se stvari ne iskristaliziraju.
Ovdje na Balkanu nikad ne mozes biti siguran da ti pretke nije drpao neki Turcin, sudeci po prezimenu, moji su se isto skotrljali iz Hercegovine.

Sto se tice religije, mislim da bi samo s vrlo umjerenom krscankom mogao, ali najbolje da je agnostik ili soft ateistkinja.
Nedajmeboze hardcore ateistkinje, to je u rangu muslimanke iz Saudijske Arabije, ili katolika moje bliznje rodbine.

Da vas čujem, da li Vam je svejedno da li je vaša draga ili vaš dragi druge nacionalnosti?

Da li je da kažemo poželjnije ako je u pitanju naša Srpska nacija?

Svašta se prozivjelo, raznih sudbina je bilo u poslednjim ratovima devedesetih na prostoru bivše Juge...

Dakle?
Druge nacionalnosti još i nekako, ali druge rase to je ozbiljan problem.

Da vas čujem, da li Vam je svejedno da li je vaša draga ili vaš dragi druge nacionalnosti?

Da li je da kažemo poželjnije ako je u pitanju naša Srpska nacija?

Svašta se prozivjelo, raznih sudbina je bilo u poslednjim ratovima devedesetih na prostoru bivše Juge...

Dakle?
Ja bih rado "mrknuo" neku mulatkinju. Djeca bi mi bila garava i kovrčava, ali ne bi mi smetalo. :mrgreen:

Crnogorci ne postoje. To su odrođeni Srbi.

giphy.gif

Oni su plod tvoje imaginacije

Back