"mesoviti brak "

• Začetnik teme Začetnik teme Holandijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
H

Holandijan

Gost
Pretpostavljam da temu "mesoviti brak" posecuju
i mnoge "medunarodne organizacije" za ispitivanje javnog mnenja ako je vec nisu i oni inicirali!
Pokusavaju da stvore "European melting pot" 8)

ma desava se svuda u svetu i mozda mesovitih brakova treba sklapati sto vise jer u tome je resenje globalnih problema :twisted:[/quote]

I ja sam za komunizam.Svi treba da budu isti :D

Da li sam za?
Moje dete je dete iz mešovitog braka.Mislim da će dobiti širinu veću nego da je iz jednonacionalnog.
I, uopšte, kada je reč o braku, mislim da to veze nema sa nacijom, državama...osim u administrativnom smislu.

eh...mešoviti brak
oni konzervativni će reći: poštujem sve ali svoje je svoje...
Neki drugi će mešoviti brak podržati...

Mešoviti brak po meni nije za svakog,ne da sam protiv toga naprotiv...
Mnogo ljubavi i tolerancije...posebno kada dođu deca...jer osim podrške i odobravanja možete naići i na osudu i vređanje...da vam decu nazivaju mešancima,prljave krvi i sl.
ne pričam napamet,doživela,pri čemu sam ja bila to dete...

gigule:
.jer osim podrške i odobravanja možete naići i na osudu i vređanje...da vam decu nazivaju mešancima,prljave krvi i sl.
ne pričam napamet,doživela,pri čemu sam ja bila to dete...

Gigule, baš mi je žao što si sve to doživela... postoji rizik u ovoj primitivnoj sredini da se vrši diskriminacija dece i po raznim drugim osnovama, i ja se toga malo pribojavam zbog svog deteta, ali pitanje je moje umešnosti da to amortizujem na nivou njegovog doživljaja, valjda ću uspeti.
I dalje nisam protiv mešovitog braka, valjda je brak zajednica dvoje ljudi, a ne dvoje ljudi iste nacije, vere ili rase... to samo u ovakvim sredinama ima ovoliki značaj i potencijalno negativni predznak. Ali, sa srcem i mozgom to nema blage veze.

Ma samo ti (na)uči svoje dete da bude dobar čovek.
I nemoj dozvoliti da neko svoje frustracije leči na tvom detetu...
Budala i bolesnika ima i neminivno je da ćeš ti ili tvoje dete nekada naleteti na iste ali ignoriši...

Ja sam ono napisala samo zato što sve ima i svoju ružniju stranu...

Deca iz mesovitog braka su ili super prihvacena u drustvu- No. 1 ili su izbegavana u drustvu, to sam primetila!
Sve zavisi sta ponesu od kuce, ako se roditelji super slazu i nisu zadrti tipa -moje ovo, moje ono, ja imam slavu, necu da slavim katolicki bozic i obrnuto, vi odvratni pravoslavci, tvrdoglavi, samo na sarmu mislite... e ako ovakvih stvari nema, onda je sve ok i dete ima normalnu porodicu pa je i normalan. Detetu trbe pruziti sve od obe strane, a on ce sam vremenom izgraditi misljenje na koju stranu i sta raditi. Imam drugaricu cija je mama katolik a tata pravolsavac, slave sve, a njen muz koji je pravoslavac i on slavi katolicki bozic jer tu nema nista lose, jedno okupljanje familije vise! Jupi! E to pozdravljam!

Dobra večer svima.
Evo mene po prvi puta na vašem forumu Krstarice.
Nadam se da vas neće udaviti moje skromno mišljenje.
Ja sam već 12 godina u sretnom braku s osobom druge nacionalne pripadnosti. U mom svijetu, koji čini moja divna obitelj i moji dragi (i odabrani) prijatelji, postoje samo dvije vrste ljudi: dobri i loši. Nacionalna, vjerska, rasna i ina pripadnost nikada mi nije bila mjerilo vrijednosti neke osobe, pa tako ni mog supruga. Doživjela sam kritike u svojoj sredini zbog toga što imamo različito porijeklo. Ništa strašno, od ljudi do kojih mi nije stalo.Nikada ne bih mogla biti bliska s osobom koja se podsmjehuje bilo kakvim različitostima. Tome pokušavam naučiti i naše dijete.

Back