Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
.........
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aleksa76:Zasto je primitivno?
Jednostavno mislim da je brak sam po sebi dosta komplikovan, dosta uzimavanja i davanja..i ne zelim da se sutra svadjam sa zenom u kojoj crkvi da krstim dete itd itd itd
Jednostavno, drzim se svog a tudje postujem
Imao sam dosta devojaka drugih nacionalnosti dok se nisam ozenio, posebno su mi hrvatice bile slaba tacka, ali sam uvek znao da majka moje dece samo srpkinja moze biti
maricicak:...........otac moje dece samo milioner moze biti.............
otkacena slavonka:pa zar ne vidis kako te vjera sprecavala da budes srecan... :wink:
otkacena slavonka:ne ...nego otkacen...![]()
nekima je zbilja tesko u zivotu kada ne razumiju salu...![]()
otkacena slavonka:pa cek sada..jel se ti to nesto ljutis.:.pa ne napadam ja tebe..valjda forum i jeste tu da polemisemo i iznosimo svoja misljenja.... :wink:
opusti se...ja samo pokusavam da prikazem da je to za mene u danasnjem svijetu jednostavno neshvatljiva stvar...ipak smo u 21 stoljecu ...brakovi nisu vise ono sto su nekada bili...proklamira se jednakost, tolerancija i medusobno razumijevanje medu parovima...a onda na kraju ispada da je ipak sav taj ..nazovimo ga napredak..samo bajka za malu djecu...mene to malo zbunjuje i to je sve...
ako sam ti svojim komentarima stala na zulj..iskreno se izvinjavam.. :-(
havalius:Nisam ni mislila da jeste. A što jesi?
Hellen:Уф, заборавила сам да на форуму реч ''полемика'' најчешће буди неке негативне конотације у смислу личног напада. Кад сам рекла полемика, значи мислила сам на сукоб мишљења. Извињавам се ако је звучало као да сам се нешто увредила, нисам, наравно.Само сам хтела да кажем да ја овде не износим свој став по том питању, него да говорим о увреженим ставовима који владају у нашем (и не само нашем) друштву, значи не причам о томе како би требало да јесте, него како заиста јесте у највећем броју случајева. Ја не браним то становиште, само га износим.
Није било стајања на жуљ! :wink:![]()
Ne moraš da ističeš da nemaš ništa protiv tuđih izbora, jasno je iz tvojih postova.Hellen:Зашто што сам то желела! (И то је суштина!)
Било је више и рационалних и емотивних разлога за то.
Желела сам да и симболички припадамо једној породици, желела сам да носим исто презиме као своја деца, схватила сам да је презиме потпуно небитна категорија и да ми неће оно очувати лични интегритет нити индивидуалност него нешто сасвим друго, то презиме је сасвим лепо звучи са мојим именом (због алитерација), присталица сам поштовања неких традиција...
И тако даље, да не набрајам...
Ја сам одлучила онако како је мени одговарало, при томе немам ништа против туђих избора.
havalius:Ne moraš da ističeš da nemaš ništa protiv tuđih izbora, jasno je iz tvojih postova.![]()
Ja sam dodala prezime. Sad se kajem. Mislim, što sam ga uopšte dodavala. Moje ime i prezime su nešto kao sintagma - devet slova ukupno. Dodato prezime štrči. Prosto ga ne doživljavam kao svoje. Meni ta simbolika zajedništva nije simbolična (bilo bi mi simbolično kad bismo uzeli neko treće prezime). Doduše, ni brak u institucionalnom smislu mi nije ''kruna veze''. A možda sam samo egoista.
A deca mogu imati prezimena oba roditelja, što samo očevo. Ja bih tako.
maricicak:pa ti cerka uzme i muzevo i njena cerka i tako milion prezimena...........