Loš aspekat Meseca i Neptuna daje preosetljivu psihu, potrebno je voditi računa da se nešto završi. U genetici su problemi sa verom, porodičnom, promena na nivou porodice. Svako laganje će je oštetiti, neće biti dostojna Neptuna zato iskrenost uvek mora biti svestan izbor, čak kada je to teško. Mora izbegavati alkohol i biti čista u odnosima sa ljudima, posebno ženama, majkom, što jeste simbolika Meseca. Paziti sa ishranom. Ova osoba treba nekome da povrati nadu, veru, nekoga da izleči. Sjajan je aspekat za lekare jer pomažući nekome pomoći će i sebi.
U negativnim aspektima sa Jupiterom opisuje problem sa dozvolama, slabe su mogućnosti za preseljenje, putovanje. Odlazite u inostranstvo ali se ubrzo pojavljuje problem oko dozvole za boravak i morate se vratiti. Problem negativnog aspekta Meseca sa Jupiterom je što su veća očekivanja (misleći da ste nešto zaslužili vi nikada ne dobijete ono što očekujete). Zato bi ovakva osoba trebala uvek voditi računa samo koliko može da izgubi a ne koliko da dobije. Biće joj dato samo ako vodi računa koliki je potencijalni rizik. Samo kada razmišlja pesimistično može obezbediti sebi da bude zadovoljna jer pogrešno razmišlja uvek “Mogao bih dobiti puno više”. Ovaj aspekat nije preterano težak ali se manifestuje. Donosi plaćanje visoke cene, osoba nešto plaća više od realne vrednosti.
Svaka loša aspektura Saturna sa Mesecom opisuje da je vreme koje je osobi dato nedovoljno, duša se umara što negativno utiče na kvalitet života. Potrebno je da se dodatno odmara, nju zamara život zato je potrebna duhovnost, spokoj, tišina, duša je dužna nečemu. Ključ sa lošim aspektima je što je problem samo u tome da ni jedan loš aspekat nije osnova za život već predstvalja ono što je nedovršeno. Uvek će vam se događati različite opcije “Ne mogu da završim... nemam dovoljno vremena, novca, mogućnosti...” potrebno je da imate odmora, snage, energije, da uključite sopstvene motore i dovršite iako vam je to prirodno veoma teško. Ne ostavljajte nepomirene suprotnosti, nedovršene razgovore. U vašoj porodici mogu postojati ljudi koji ne govore, nisu u sjajnim odnosima, odbacuju se međusobno. Isceljujući, odmarajući vi dozvoljavate normalan protok energije.
Primarni uticaj na Mesec jesu od aspekti koje prima od planeta od Sunca do Saturna a mi, svakako, možemo pogledati i aspekte sa Uranom, Neptunom, Plutonom.
Od svih ovih aspekata je dosta tezak ovaj sa Saturnom....Isto tako opozicija Meseca i Neptuna nije za zanemariti. Ovako postavljen Mesec je tezak za nosioca i trebalo bi se mozda vise baviti sobom na duhovnom nivou ne bi li se Mesecu (dusi) nadoknadilo ono sto mu ovi teski aspekti uzimaju.
Nemoj da se bojis losih aspekata jer su po meni mnogo jaci oni ljudi koji uspeju da prevazidju tezak aspekt a ne prepuste se...
Isto tako...veruj mi postoje mnogo teze kombinacije sa Mesecom kao sto je na primer ona sa Plutonom.
Kao sto rekoh obrati paznju na Saturna...
Sto se tice meseca u petoj kuci..meni je to mnogo lepo jer znaci plodnost, moze znaciti puno dece i lep odns sa njima. Zbog losijih aspekata ces mozda morati da sacekas na ovo.Saturn u 7. kuci moze znaciti partnera starijeg od tebe ili da te privlace stariji muskarci.Jupiter u 7. kuci znaci hamonican brak u globalu ali ne znam ostale aspekte Jupitera....
Pozdrav...