Mesanje crkve u politiku?

aeternum

✿ forever and ever ✿
Poruka
25.739
https://n1info.rs/vesti/patrijarh-p...uciju-u-srbiji-kako-je-izgledao-ceo-razgovor/

Sta mislite o tome?

Isus je rekao svojim sledbenicima da ne budu deo ovoga sveta - ovog sistema

Dok u praksi vidimo drugacije.

Naravno ima onih koji su Isusove reci shvatili ispravno i ne mesaju se u politiku.

U molitvi Bogu, Isus je o svojim sledbenicima rekao: „Ja sam im dao tvoju reč,
a svet ih je zamrzeo, jer nisu deo sveta, kao što ni ja nisam deo sveta.
Ne molim te da ih uzmeš sa sveta, nego da ih čuvaš zbog zloga.
Oni nisu deo sveta, kao što ni ja nisam deo sveta“

Jovan 17:14-16
17„Ovo vam zapovedam: Volite jedni druge.
18 Ako vas svet mrzi, znajte da je mene mrzeo pre vas.
19 Kad biste bili deo sveta, svet bi vas voleo jer biste bili njegovi.
Ali vi niste deo sveta jer sam vas ja izdvojio iz sveta. Zato vas svet mrzi.
20Imajte na umu ono što sam vam rekao: ’Rob nije veći od svog gospodara.‘
Ako su progonili mene, progoniće i vas, ako su se držali mojih reči, držaće se i vaših.
21Ali sve će vam to činiti zbog mog imena, jer ne poznaju onoga koji me je poslao.

33To sam vam rekao da zahvaljujući meni imate mir. U svetu ćete imati nevolje, ali budite hrabri, ja sam pobedio svet.“

Isus je pobedio svet tako što nije bio deo njega.

Isusovim sledbenicima je potrebna hrabrost kako ne bi usvojili pogresne stavove ljudi iz sveta i postupali poput njih.

Pošto je Isus pobedio svet, razmišljanje o njegovom primeru može nam dati hrabrost da se ugledamo na njega.

Na koji nacin mozemo biti odvojeni od sveta?

U kojim situacijama mozemo biti u iskusenju da budemo deo sveta?

Kako svetska propaganda moze uticati na nasu odlučnost da ostanemo odvojeni od sveta?

Zar bi tribali šutit kad je u pitanju abortus, homoseksualizam ili yoga u školama?
Ionako ne daju da se napravi kršćanska stranka pa jedino mogu dobacivat priko medija ili vršit mali uticaj na vladajuće stranke radi tradicije
Oni koji zastupaju Boga treba da govore o svemu sto je Biblijski ispravno, i da edukuju narod...
A ne da se mesaju u ono sto im ne pripada.

Sta mislite o tome?

Rimljanima​

Rimljanima поглавље 13

поглавље 13

Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene.
2 Tako koji se suproti vlasti suproti se naredbi Božijoj; a koji se suprote primiće greh na sebe.
3 Jer knezovi nisu strah dobrim delima nego zlim. Hoćeš li, pak, da se ne bojiš vlasti, čini dobro, i imaćeš hvalu od nje;

4 Jer je sluga Božji tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je Božji sluga, osvetnik na gnev onome koji zlo čini.
5 Tako se valja pokoravati ne samo od straha nego i po savesti.
6 Jer za to i poreze dajete; jer su sluge Božije koje su za to isto postavljene.
7 Podajte, dakle, svakome šta ste dužni: kome dakle porezu, porezu; a kome carinu, carinu; a kome strah, strah; a kome čast, čast.
8 I ne budite nikome ništa dužni osim da ljubite jedan drugog; jer koji ljubi drugog zakon ispuni.

Дужни смо да се повинујемо признатој земаљској власти све дотле док она не захтева од нас оно што Бог забрањује, и док не забрањује оно што Бог заповеда. /Дела Ап. 5, 29/ (Св. Филарет Московски)

Hriscanstvo su vladari i prihvatili zato sto im pomaze u zaglupljivanju stada
Budite skromni, krotki , slusajte ...
Kohezija je to pokvarena, vrhovi obe vlasti i svetovne i duhovne zive lepo a stado pase
To nije zaglupljivanje primenjivanje Bozanske mudrosti
ljubav mir pravednost su vrline koje svaki covek treba da poseduje
religija se bavi dushom coveka a ne politikom

Back