Aruena*
Buduća legenda
- Poruka
- 34.821
Kojeg psa bi više voleli da imate, mešanca ili rasnog?
Šta vam je važno kod odabira?
Šta vam je važno kod odabira?
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
znaci tebi nisu bitni psi i ljubav prema psima nego sta oni simbolizuju?Mesanca jer bih udomila kuce sa ulice a ne podrzavala bridere i slican ljudski otpad.
Jok brate, briderima su bitni psi i mnogo ih vole pa ih briduju i prodajuznaci tebi nisu bitni psi i ljubav prema psima nego sta oni simbolizuju?
Sa mesancima treba mnogo vise rada jer imaju jacu licnost, nisu projektovani da budu lovci, radni psi, itd. Ono sto je nabitnije je da svakom psu treba socijalizacija. I onda neces sebe dovesti u situaciju da ti kuce od 5 godina ubija sitne zivotinje aLi iMa GriZu saVesTiImam mešanku i zaista je fantastična. Deca ju dovela sa ulice. Poslušna kad je na povodcu a kad ju pustim tamo gde mogu uvek je tu uz mene. Sa njom nismo nikad radili, nešto je posebno učili.
Moja je u ograđenom dvorištu a nisam videla da je ikad kidisala na mačke li na neku komšijsku živinu koja može da preleti ( morke, paun...)Sa mesancima treba mnogo vise rada jer imaju jacu licnost, nisu projektovani da budu lovci, radni psi, itd. Ono sto je nabitnije je da svakom psu treba socijalizacija. I onda neces sebe dovesti u situaciju da ti kuce od 5 godina ubija sitne zivotinje aLi iMa GriZu saVesTi
Nisi razumeo sta je htela da kaze.znaci tebi nisu bitni psi i ljubav prema psima nego sta oni simbolizuju?
Moz da bidne, al ne mora da znaci. U svakom sliucaju i te avlijanere, ulicare treba udomljavatiSa mesancima treba mnogo vise rada jer imaju jacu licnost, nisu projektovani da budu lovci, radni psi, itd. Ono sto je nabitnije je da svakom psu treba socijalizacija. I onda neces sebe dovesti u situaciju da ti kuce od 5 godina ubija sitne zivotinje aLi iMa GriZu saVesTi
Pa naravno. Kod mesanaca se nista ne moze predvideti.Moz da bidne, al ne mora da znaci. U svakom sliucaju i te avlijanere, ulicare treba udomljavati
dok su jos jako mladi jer samo tako moze covek da ih necemu nauci, a i oni to da prihvate.
U principu ne mozes ni kod ovih rasnih mada je tu nekako jasnije sta i kako, ali podPa naravno. Kod mesanaca se nista ne moze predvideti.
Rasni psi imaju kao skupina odredjene kvalitete zbog kojih ih ljudi nabavljaju. Ne osudjujem kupovinu pasa, razumem porive ljudi da zele da imaju kuce koje ima odredjene karakteristike koje njima odgovaraju itd. Ako izuzmemo ove "opasne" rase, za koje bi stvarno trebalo da buduci vlasnici prodju psiholoske procene, razumem zasto neko zeli labradora, ili mopsa itd. Ne razumem kako neko kupi shiba inu zato sto je sladak, ali to je druga strana postojanja industrije pasa.U principu ne mozes ni kod ovih rasnih mada je tu nekako jasnije sta i kako, ali pod
uslovom da savrseno dobro znas i razumes i sam sebe i svoju zelju za bas takvom rasom,
da preispitas sebe da li ti i tvoja svakodnevnica moze, zeli, hoce da se bakce sa zahtevima
i prohtevima takvog psa. Ja sam godinu dana studirala ( ja inace volim sve pse) kakav pas
i ja mozemo da zivimo u zajednici, a uslov je prvi bio da taj pas ne sme da ima
ni trunku agresije, al da bude i "izgledan" I tako sam se odlucila za ovu moju rasu, a inace
bih i ja otisla u neki azil za pse, ali sam zelela da imam stene pa da zajedno ucimo
"lepo ponasanje".
Ja ništa nisam radila sa njom a ona je fino vaspitan pas što kaže moja ćeraNisi razumeo sta je htela da kaze.
Ja licno recimo ne bih uzela najdivniju rasu a to su labradori i zlatni retriveri jer se
stancuju kao na tekucoj traci, a onda dobije primerak rasnog psa koji je od pocetka svog
zivota bolestan.
Moz da bidne, al ne mora da znaci. U svakom sliucaju i te avlijanere, ulicare treba udomljavati
dok su jos jako mladi jer samo tako moze covek da ih necemu nauci, a i oni to da prihvate.
Ja sam za čuvare salaša kupila šarplanince i jako sam zadovoljna. Sa nama su prave maze ali što se tiče čuvanja pravi su.Rasni psi imaju kao skupina odredjene kvalitete zbog kojih ih ljudi nabavljaju. Ne osudjujem kupovinu pasa, razumem porive ljudi da zele da imaju kuce koje ima odredjene karakteristike koje njima odgovaraju itd. Ako izuzmemo ove "opasne" rase, za koje bi stvarno trebalo da buduci vlasnici prodju psiholoske procene, razumem zasto neko zeli labradora, ili mopsa itd. Ne razumem kako neko kupi shiba inu zato sto je sladak, ali to je druga strana postojanja industrije pasa.
Zasto je potrebno da zatvaras svoje kuce u svom dvoristu? Zasto da ti kuce bude u boksu ako je lepo vaspitano?Ja ništa nisam radila sa njom a ona je fino vaspitan pas što kaže moja ćera
Veoma je dobra kad je u šetnji, poslušna. Kad neko preko dana uđe u dvorište a ona zatvorena, laje. To i treba da radi. Ako neko priđe boksu ona se povlači jer se boji.
Ja sam za čuvare salaša kupila šarplanince i jako sam zadovoljna. Sa nama su prave maze ali što se tiče čuvanja pravi su.
Zato što mi je kapija preko dana otključana. Nisu svi ljubitelji pasa i nekome bi se poplašio da mu ona priđe kad otvori kapiju.Zasto je potrebno da zatvaras svoje kuce u svom dvoristu? Zasto da ti kuce bude u boksu ako je lepo vaspitano?
Sarplaninac je pas za planinu, ali ako je vec negde gde nije planina, bar da ima dosta prostora da trci. Zivela sam u Bg neko vreme u naselju gde su dominirale kuće. Komsije su imali sarplaninca i veliko dvoriste, ali nedovoljno za njega. Preskakao je ogradu i bezao svako malo. Onda su poceli da ga zatvaraju. Njegovi jauci su odjekivali po celu noc.
Pa dobro, to je tvoj izbor. Ja sam otprilike znala ko se plasi pasa od ljudi koji su mi dolazili u kucu, i samo tada bih je sklonila u stranu.Zato što mi je kapija preko dana otključana. Nisu svi ljubitelji pasa i nekome bi se poplašio da mu ona priđe kad otvori kapiju.
Meni je to stvarno strasno. Kad vidim zatvorenog psa ili psa na lancu zakunem se da viseZasto je potrebno da zatvaras svoje kuce u svom dvoristu? Zasto da ti kuce bude u boksu ako je lepo vaspitano?
Sarplaninac je pas za planinu, ali ako je vec negde gde nije planina, bar da ima dosta prostora da trci. Zivela sam u Bg neko vreme u naselju gde su dominirale kuće. Komsije su imali sarplaninca i veliko dvoriste, ali nedovoljno za njega. Preskakao je ogradu i bezao svako malo. Onda su poceli da ga zatvaraju. Njegovi jauci su odjekivali po celu noc.
E ovo je humana osoba mamu vam ***** odgajivaci sa francuskim buldozima od 1300 euraMesanca jer bih udomila kuce sa ulice a ne podrzavala bridere i slican ljudski otpad. Bitno bi mi bilo da procenim (koliko god mogu) buduci rast, dakle birala bih psa male do srednje velicine zbog zivota u stanu.
Odgajivaci kazu da vrijede kad prodaju stenad po 1500-2000 evraTotalno mi je svejedno, rasni psi ne vrede više od mešanaca, sve su to psi. Imam i mešance i rasne pse, nimalo nema razlike.Samo za rasnog psa znaš koliku će visinu, težinu moći da dostigne, a za mešanca možeš da nagađaš.