Mentalno stanje kod razvoda

Bodulica

Aktivan član
Poruka
1.045
Neki kažu da pravo lice partnera upoznaš na razvodu tj kakav otrov tad ispliva ili ne ispliva.
Zašto mnogi ljudi izgube sposobnost zdravog rasudjivanja tada? Nezrelost, egoizam ili još nešto?
Krenu da koriste i povređuju dijecu a da toga nisu svjesni..Takoreći vuku sve u ponor za sobom.
Obično opomenem da ne pretjeruju jer šta ako oboje dokažu na sudu da je ono drugo štetno po dijecu..ili ih treba možda pustiti pa da dijeci bude bolje s nekim trećim?

100% iz iskustva imamo veze u kojima se ususkamo i mnoge teme nema razloga i interesa da ih potezemo,pa i ne znamo koji bi bio svaciji alter ego,moje partnerke ne znaju sta sam ovde pisao nisu iz ovog sveta i ne znaju sta mislim o mnogim temama,u vezama nema razloga citati izmedju redova ako je sve ok,opet iz iskustva je kriva emancipacija i potrosacko drustvo koje zenu odvaja od porodice i rat ne neminovan,zakon je podrzava u tome i deca zeni pripadaju,ne znam sta ocekujete da se svi povucemo i cutke placamo alimentaciju,na fazon za dete neces da das,mrs
I to je program sistema da odvoji decu sto pre od vrtica od roditelja i da i ih samo cedi za kes ,pa kad zavrsi skolu al bezi od kuce u stan i daj sve sta zaradis za brzu hranu,1000% skuplje nego da skuvamo za sve lonac pasulja,sve sam rekao

Meni se čini da je psihička bol u pitanju , do te mjere da ljudi ne vide ničiju više osim sopstvene.
To je ogroman psihički stres a ispaštaju oni najmanje krivi.
Treba momentalno uvesti časove edukacije kontrole i prihvatanja ličnih poraza i da sav fokus bude na zaštiti dijece.
Na sudu da bude dodjeljen treći advokat za dijecu dok se roditelji ne osvijeste i progledaju.

Meni se čini da je psihička bol u pitanju , do te mjere da ljudi ne vide ničiju više osim sopstvene.
To je ogroman psihički stres a ispaštaju oni najmanje krivi.
Treba momentalno uvesti časove edukacije kontrole i prihvatanja ličnih poraza i da sav fokus bude na zaštiti dijece.
Na sudu da bude dodjeljen treći advokat za dijecu dok se roditelji ne osvijeste i progledaju.

Apsolutno se slažem sa tobom.

Bold: Nema trećeg advokata. Ulogu advokata kada su maloletna deca u pitanju preuzima Centar za socijalni rad.

Apsolutno se slažem sa tobom.

Bold: Nema trećeg advokata. Ulogu advokata kada su maloletna deca u pitanju preuzima Centar za socijalni rad.
To su nekako najteže situacije za naći rješenje za dijecu i izaći bez traume.
Ako roditelji odu predaleko i centar za socijalni rad oduzme dijecu onda je i to ogromna trauma po njih.
Ako se donese odluka da samo jedan roditelj dobije starateljstvo onda je opet trauma za dijecu.
Kako god okreneš toj dječici ne gine trauma. Možeš se samo nadati da iz tog izadju što manje oštećeni.
Posle svega odvedu dijecu psihoterapeutima i očekuju od njih čudo, da magičnim štapićem skinu svu nanesenu štetu.

Mislim da je ovo jedna od životnih prepreka gdje nema izlaska bez nanešene štete i gdje malo šta možeš da uradiš i komtrolišeš.

Back