Mentalitet Novakovih hejtera

Zašto mnogi na našim prostorima hejtuju Novaka? Čak i neki njegovi sunarodnici se takmiče ko će više da ga zapljune. Je li to onaj mentalitet da naš narod ne prašta uspjeh? Mogu da razumijem Zapadnjake koji ga mrze - srušio im je Sneška da su Fed i Rafa nedodirljivi. Ali čemu toliki hejt kod domaćih "navijača" Federera i Nadala?
Ljubomora i zavist. Novak je napravio nad prosečan uspeh u životu, a to se ovde ne prašta.

1623931831283.png

Kaze neko ko ima na avataru David Bowie-a. lika koji je od sebe pravio komediju. Al da to je umetnost.

P.S. Nmeam nista protiv njega, cak sta vise mislim da je bio odlican umetik....
Da, to je umetnost... deo njegovog posla je da pravi komediju i radio je to odlično i profesionalno...
Komedija Đokovićev posao nije i deluje kao bilmez dok pokušava tako da se majmuniše

не може да се игнорише чињеница да је у једној ствари најбољи на свету, и то је нама Србима на понос

али онда видиш нпр ову циганију од прославе у београду и схватиш да су спортисти у ствари шабани и не очекујеш много од њих у том смислу

Ja ga ne mrzim uopšte, ok je, dovoljno patriota a i dovoljno nije paljevina po tom pitanju. Verovatno naš najbolji sportista ikada, jedan od najboljih sportista na svetu u poslednjoj deceniji...
Sporan je njegov šliht sa trenutnom vlašću i to mu je veliki minus. I tom nekom srpskom pišljivom elitom.
Uz naravno to neko preterano loženje pojedinih ljudi u Srbiji kada je on u pitanju. Kao i tenis koji inače ne gledam uopšte.
Sve u svemu, po pitanju Đovaka sam definitivno uzdržano neopredeljen.

Otkako se Novak pojavio na teniskoj sceni pratim njegovu igru i navijam za njega. Inače tenis pratim još iz doba Konorsa, Borga, Mekinroa, Kris Evert Lojd, Navratilove. Iz Republike Srpske sam i u mom gradu teško se može naći neko ko ne navija za Noleta. Preko neta sam saznao da prilično ljudi u Srbiji (pogotovo u velikim gradovima) ne navija za Noleta. Prihvatio sam to kao najnormalniju stvar. Sigurno ne vole svi Amerikanci Majkl Džordana. E sad treba razlikovati one koji na sav glas emituju njima znanu mržnju pričajući svakodnevno sve najgore o njemu. A druga grupa su oni koji cool navijaju za nekog drugog (na što apsolutno imaju pravo) i ne dave stalno ljude oko sebe pričajući šta imaju protiv Novaka. Kao moderator na Tenisu imam problem sa ovom prvom grupom. Evo jedan primjer bolesnog hejterstva: svima poznati Mačkoni piše negdje krajem prošle godine i komentariše nečiji post u kom je taj neko napisao da Nole u 2020. godini ima šanse da osvoji kalendarski grend slem. Da podsjetim: prošle godine Novak je osvojio Australiju i onda je u martu počela pandemija. Vimbldon nije ni odigran, tako da faktički kalendarski grend slem nije mogao biti osvojen. I Mačkoni citira ovoga za kalendarski grend slem i ruga mu se, uz smajli :rotf:. Za ovakve slučajeve "obični" hejteri su male mace.

p.s. Da se korigujem: druga grupa o kojoj sam pričao nisu nikakvi hejteri.

Poslednja izmena:
Ja ga ne mrzim uopšte, ok je, dovoljno patriota a i dovoljno nije paljevina po tom pitanju. Verovatno naš najbolji sportista ikada, jedan od najboljih sportista na svetu u poslednjoj deceniji...
Sporan je njegov šliht sa trenutnom vlašću i to mu je veliki minus. I tom nekom srpskom pišljivom elitom.
Uz naravno to neko preterano loženje pojedinih ljudi u Srbiji kada je on u pitanju. Kao i tenis koji inače ne gledam uopšte.
Sve u svemu, po pitanju Đovaka sam definitivno uzdržano neopredeljen.

Zar je bitno ko je "trenutno" na vlasti? Patriotski se poštuje institucija predsjednika, vlade.. kad bi se tako rezonovalo, sledeća vlast ne bi bila po mjeri nekih drugih i tako bi se u nedogled vrtilo u krug.
"Loženje" je preslaba riječ.. za najboljeg svjetskog tenisera to je minimum poštovanja za sve što je učinio, ne samo za Srbiju.već i za BiH, Hrvatsku, Crnu Goru.. malo li je?

Zar je bitno ko je "trenutno" na vlasti? Patriotski se poštuje institucija predsjednika, vlade.. kad bi se tako rezonovalo, sledeća vlast ne bi bila po mjeri nekih drugih i tako bi se u nedogled vrtilo u krug.
"Loženje" je preslaba riječ.. za najboljeg svjetskog tenisera to je minimum poštovanja za sve što je učinio, ne samo za Srbiju.već i za BiH, Hrvatsku, Crnu Goru.. malo li je?
U redu je da se poštuje institucija precednika i vlasti. Ali svima je jasno da ovo nisu ni precednik ni vlast već mafija koja je okupirala ovu državu i sticajem bizarnih i tragičnih okolnosti preuzela vlast. I svako ko se liže sa njima i ne digne glas protiv njih je neprijatelj ove države i njihov saučesnik. Pa makar se on zvao i Novak Đoković.

Back