Menjanje tonova

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
Sigurno bih nasao kada bih znao kako da trazim, znaci imate npr jednu melodiju, i sada tu melodiju hocu da se svira u drugom ritmu tj c dur lestvici, da zvuci isto i da ima isti tempo ali da drugacije zvuci. Znate na sta mislim? Potreban mi je program takav gde cu da stavim prostu melodiju a on ce mi promeniti za jednu lestvicu nize ili vise melodiju. Kako se zove to?

Sigurno bih nasao kada bih znao kako da trazim, znaci imate npr jednu melodiju, i sada tu melodiju hocu da se svira u drugom ritmu tj c dur lestvici, da zvuci isto i da ima isti tempo ali da drugacije zvuci. Znate na sta mislim? Potreban mi je program takav gde cu da stavim prostu melodiju a on ce mi promeniti za jednu lestvicu nize ili vise melodiju. Kako se zove to?

Bez obzira da li sam skontao tacno sta zelis ili ne.Imas profi program pod imenom Fruity Loops mnogi danasnji dj-evi ga koriste za produkciju kao sto su Avicii,Martin Garrix itd. taj program 100% moze da odradi sve sto zelis kad je u pitanju muzika,zadnja verzija je 12-ica imas je u "prodavnici" takodje tu su i programi Cubase,Logic Pro koji su takodje profi u produkciji i obradi muzike pa biraj. z:poz:

Znam za te programe, ali oni (ti sto koriste) nisu zaista muzicari. Jer ne sviraju nista niti pevaju, vise su lopovi i gledaju kako doci lako do para. U tim programima imaju skoro sve melodije unapred odsvirane, basove, bubnjeve gitare, i razne efekte kao sto su dodavanje "nota" koje "kao" da ce ciniti pesmu koju oni naprave.
To mi ne treba, jer kada bi to zeleo pa i sam bi mogao vise nego oni da uradim.
Nego pitam, npr, sviras na instrumentu recimo klaviru, na kraj sela i sada to zelis da zvuci malo dublje isto na kraj sela, ili malo plitak ton, ono c dur g dur, e to, kako se to zove menjanje tonova?

lol za post,moj omiljeni deo je

jer kada bi to zeleo pa i sam bi mogao vise nego oni da uradim.

Svako postovanje i nije da sam ljubitelj istih,uopste ne slusam tu vrstu muzike al sam morao da se nasmejem.

Uglavnom sam imao prilike dosta da eksperimentisem sa programom opet ponavljam ono sto ti treba je Fruity Loops ili Cubase.Sve si lepo rekao za te programe ali ne mora tako da bude.Ne moras ti da koristis gotove melodije niti da slazes kockice kao "amater Avicii" kako kazes.
Programi podrzavaju snimanje direkt sa klavijature potom je moguca puna izmena zvuka preko raznih filtera (skoro svaki zvuk je moguce dobiti ukoliko znas sta ti treba i ukoliko poznajes filtere)

Znaci umesto da slazes kocke kao ova dva amatera ti lepo kao profesionalac odsviras nesto na "klaviru" (za koji nisam siguran kako se spaja na komp ali klavijatura elektricna resava stvar) i potom uz pomoc filtera dobijes zvuk "na kraj sela" koji ti odgovara.
Ako imas lenjost mozga da ucis program (jer su pomalo kompleksni za pocetnike) ti nadji nekog ko zna sa istim pa mu utrapi da ti zbrza.

Bre! Nije! Znam ma sta mislite ali me znate vi na sta ja mislim!
Najbolje poredjeje onoga sto trazim je dirigent.
On mase palicom, ako palicu podigne gore svirace ce da glasnije istu melodiju ali za visinu tona visu. a ako spusti palicu svirace grublje ali istu melodiju.

Pitch ili negde transpose bi trebalo da bude opcija koju tražiš. Trebalo bi da je ima u svakom programu za obradu zvuka. Npr. u Audacity (besplatni program za obradu zvuka) to ide ovako.

Aj u redu, daj mi klavir pa cu da spojim :-D.

I nisam ti ja nekakav hakerski muzicar, koji ce da hakuje preko nekog programa da stvori neku melodiju brate.
Ja kada bih imao klavir, pa, pa to bilo divno. I uopste ne bih trazio to sto trazim.
Tonalitet?

Теби треба...E Q U A L I Z E R....:think: :aha2:

По могуућству са разним музичким филтерима.....и ефектима као термоло, реверберенција итд...;)

Back