Мењање ставова

Zavisi o kom stavu se radi.A isto mogu u sebi da imam jedno misljenje,stav u koji sam dugo verovao i za koji sam siguran da je ispravan ali koliko god da mi tesko pada jer su ljudi u Srbiji zli,pokvareni i to najcesce iz obesti,a ja da bi preziveo moram da se ponasam suprotno od onog u sta verujem

Naravno da kako osoba odrasta, sazreva, da i menja stavove o nekim stvarima. Nekada i životne situacije utiču na to ....
Osoba koja je mnogo puta doživljavala emotivne krahove može izgubiti veru u ljubav i totalno promeniti stav o tome.
Onda onaj stav kada si mlad i nemaš toliku odgovornost prema drugima pa ideš definicijom živeću brzo baš me briga kako se može završiti a onda odrasteš sazriš postaneš roditelj i shvatiš da si zarad odgovornosti prema tom malom biću o kome treba da brineš, promenio iz korena stav o životu.
Ima stavova za koje misliš da čvrsto stojiš iza njih bez obzira na sve a onda se desi da se nadješ u tako nekoj situaciji i tek onda shvatiš da i nije sve baš tako lako i da ništa nije jednostavno.

Imam stav o svemu i svačemu ali nikada neću izjaviti da su nepromenjivi jer nikada ne znaš na kakvo te iskušenje životni put može navesti i naterati da poklekneš.

Колико често и да ли уопште мењате ставове и погледе на свет? Рецимо некада сте имали став да су хомосексуалци болесници, а сада имате став да су то обични људи. Или некада сте имали либерални став у политици, а сада социјалистички. Или некада сте били песимиста, а сада сте оптимиста и обрнуто, схватили сте да је оптимизам фантазија и маштање, а песимизам ближи земљи.

Да ли мењате ставове у складу са околином (ако сви кажу да су гејеви болесници, и ви кажете да су гејеви болесници, а ако једног дана промене па кажу да су ок, и ви кажете да су ок) или их мењате у складу са самим собом и проценом коју доносите (ако сви кажу да су гејеви ок, ви кажете да су болесници и наведете разлоге за такав став)?

Јесте ли тврдоглави око мењања ставова или их мењате као гаће?

Јесу ли људи који мењају ставове несигурни и немају своје ја или је то добра особина, прилагодљивост и прихватање истине? А људи који не мењају ставове, јесу ли они сигурни, самоуверени људи или су тврдоглави магарци који и кад им се истина сервира и даље је одбијају?

menjam stav svaki put kada shvatim da nisam u pravu, bilo sama, bilo uz pomoc drugoga
ne menjam stav "na silu", niti samo zato sto neko drugi tako kaze, ili zato sto moji stavovi vise nisu u skladu sa modnom sezonom prolece/leto 2015.

Zavisi o kom stavu se radi.A isto mogu u sebi da imam jedno misljenje,stav u koji sam dugo verovao i za koji sam siguran da je ispravan ali koliko god da mi tesko pada jer su ljudi u Srbiji zli,pokvareni i to najcesce iz obesti,a ja da bi preziveo moram da se ponasam suprotno od onog u sta verujem
Можда лоше презентујеш ставове па отуда произилази осећај да си неомиљен, али то је до тебе, чак ти и нпр аватар одаје унутрашњу тескобу.

Back