Menjanje partnera

tacno

ali skoro niko nema dobru komunikaciju sa partnerom
ili izigravaju ludilo ili jednostavno ne zele da pricaju o nekim stvarima
sa dvoje sam se mozda dobro razumela
msm da sad i nemam taj problem
promenila sam pristup :)

Uopšte mi nije jasno kako funkcioniše veza u kojoj partneri nemaju dobru komunikaciju. Koliko može da traje takva veza? Nedelju, dve, mesec, dva, da li je to veza...

U praksi ljudi nisu stamene gromade čeličnih i utvrđeni stavova i navika koje se ne menjaju kroz život i koje i imaju formirano mišljenje za sve prilike, pa i one koje nisu doživeli.
Ako izuzmemo karakter, sve je podložno promeni, pa i on donekle - pri čemu su promeni najpodložniji upravo stavovi i navike; kako usled protoka vremena, tako i usled interakcije sa drugim ljudima.

Ja mogu da spavam do 12 ako mi se hoće i može, mogu da se usputno ***** ako mi se јebe i ako sam tip za usputni seks, mogu više od pola plate da trošim na šminku ako sam šminkerski trošadžija i mogu da pušim sve u šesnaest u svojim zidovima. No, ako imam partnera koga volim i koga želim, pretpostavka je da ću svoje solo jebačke navike promeniti, da ću ustajati ranije jer ću želeti da provedem jutro sa partnerom koji radi popodnevnu smenu recimo, kao i da neću spiskati pola plate na lične kaprice, ako ta moja plata ulazi u zajednički budžet. Pušenje na terasi ako partnera guši dim, se podrazumeva - kao i sijaset ostalih više ili manje banalnih primera koji suštinski čine okosnicu zajedničkog života.

Naravno da to ne radimo..
Ali šta ako vidimo da nešto baš ne valja, a on vam je inače super. I vidimo da to što ne valja njemu smeta, ali ne zna da mu smeta pošto je muško, tipa ima malo samopouzdanja i slične stvari... ili ne pere uši kako treba... znači menjanje u cilju napretka?

Постоје ствари које могу да се поправе као и оне које не могу.
Ствар је јасна.
Ако међу партнерима постоји непремостив јаз (а то може бити свашта, у зависности од склопа личности, афинитета, интересовања), разилазак је једино правилно решење.

Naravno da to ne radimo..
Ali šta ako vidimo da nešto baš ne valja, a on vam je inače super. I vidimo da to što ne valja njemu smeta, ali ne zna da mu smeta pošto je muško, tipa ima malo samopouzdanja i slične stvari... ili ne pere uši kako treba... znači menjanje u cilju napretka?
Наравно да то радите кад хоћете,можете или морате.

Back