Мелатонин - нови помоћник у борби против ковида, тромбозе и сепсе

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.649
Подаци показују да би мелатонин који се користи код људи са тешким КОВИД инфекцијама могао смањити смртност и смањити учесталост тромбозе и сепсе.

Истраживање је такође показало да они који користе мелатонин имају 28% смањену вероватноћу позитивног теста на КОВИД-19

melatonin-health-benefits-fb.jpg

Научници су почели да проучавају мелатонин 1980-их, а до 1990-их он је добио више пажње. Подаци истраживања су показали да мелатонин утиче на низ различитих телесних процеса, укључујући метаболизам зависан од калцијума, имунолошку модулацију и ограничавање раста тумора.

у студији објављеној у International Journal of Infectious Diseases се каже

Методе:
Ово једноцентрично, проспективно, рандомизовано клиничко испитивање спроведено је од 1. децембра 2020. до 1. јуна 2021. у болници Ал-Схифаа у Мосулу, у Ираку. У студију је било укључено 158 пацијената са тешким обликом КОВИД-19, 82 у групи која је примала мелатонин (који су примали 10 мг мелатонина поред стандардне терапијске неге) и 76 у контролној групи (која је примала само стандардну терапијску негу). Пацијенти су изабрани блокираним дизајном рандомизације. Лекар је затим проценио и забележио инциденцу тромбозе, сепсе и стопу морталитета 5., 11. и 17. дана симптома.

Резултати:
Интервентну групу чинило је 82 пацијента, док је контролну групу чинило 76 пацијената. У поређењу са контролном групом, тромбоза и сепса су се развијале значајно ређе (П < 0,05) у мелатонин групи током друге недеље инфекције, док је морталитет био значајно већи у контролној групи (П < 0,05).

Закључци:
Терапеутска употреба мелатонина може помоћи у смањењу тромбозе, сепсе и морталитета код пацијената са КОВИД-19.

Истраживање је такође показало да они који користе мелатонин имају 28% смањену вероватноћу позитивног теста на КОВИД-19
све преваре почињу са "истраживање је показало да...."
које истраживање, када, ко, где???

већ мало боље...
...мелатонин покреће регенерацију организма и лучи се ноћу (ако епифиза не чачка разноразним стварима понајвише вајфајом)
Fotkaj mi tvoj faradejev kavez , razmisljam da isti instaliram u radionici.

Fotkaj mi tvoj faradejev kavez , razmisljam da isti instaliram u radionici.
ево пар слика од прављења (то је 1 од 3 која имам), успут сам мало дорађивао.
то што је на сликама је алуминијумски, а после сам додавао гвоздене плоче од 0.5мм ефекат је мало бољи код снова, и још сам додао мало бакра испод и све је уземљено...

ако треба могу објаснити у детаље како савијати лим, сећи, димезије, склапати... у суштини мора бити затворена комплетно метална кутија (или метална решетка), још сам додао и тихи вентилатор да мења вазух (негде треба негде не, зависи од висине просторије у коју је монтиран)
...
направио сам још један бољи (где су све мане производње претходног отклољене) само док нађем слике..

Prilozi

то што је на сликама је алуминијумски, а после сам додавао гвоздене плоче од 0.5мм ефекат је мало бољи код снова, и још сам додао мало бакра испод и све је уземљено...

ако треба могу објаснити у детаље како савијати лим, сећи, димезије, склапати... у суштини мора бити затворена комплетно метална кутија (или метална решетка), још сам додао и тихи вентилатор да мења вазух (негде треба негде не, зависи од висине просторије у коју је монтиран)
Lici mi na kucicu za pse , nije ni cudo sto psi tako spokojno spavaju u tim gradjama :cool:

...
направио сам још један бољи (где су све мане производње претходног отклољене) само док нађем слике..
jel ti tu spavaš ili se samo povremeno opuštaš i prazniš?

jel ti tu spavaš ili se samo povremeno opuštaš i prazniš?
spavam svake noći,
zapravo ne mislim da spavam van kaveza ikad više - toliko poboljšava sve:)
jedino što mislim da napravim je isto tako samo od bakra... jer to imate na svim crkvama, na svim bitnijim državnim institucijama, na svim bogataškim kućama... samo banda neće da kaže raji o čemu se radi!

da nisam samo ja evo malo šta su rusi prokljuvili
a evo i šta je vilhelm rajh radio

spavam svake noći,
zapravo ne mislim da spavam van kaveza ikad više - toliko poboljšava sve:)
jedino što mislim da napravim je isto tako samo od bakra... jer to imate na svim crkvama, na svim bitnijim državnim institucijama, na svim bogataškim kućama... samo banda neće da kaže raji o čemu se radi!

da nisam samo ja evo malo šta su rusi prokljuvili
a evo i šta je vilhelm rajh radio
da znaš da si me sad zainteresovao...

da znaš da si me sad zainteresovao...
mislim da bi najbolje bilo da se napravi jajasta kutija od bakra ili mesinga.. što? istraživao sam mnogo šta rade na crkvana i administrativnim zgradama.. i vidim da debelo znaju šta rade i to još deblje neće da prenesu na široke mase, crvenom linijom sam povukao linije da se vidi da dimenzije nisu slučajne! i da na vrhu svih tih objekata imamo mesinganu kuglu - po meni skupljač životne energije koji posle obrnuti levak (krov) širi na dole.
IMG_1618b.jpg

Back