- Poruka
- 2.518
Šta po vama dođe, šta čini i čemu služi melanholija?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čemu služi znak pitanja u naslovu?Šta po vama dođe, šta čini i čemu služi melanholija?
Čemu služi znak pitanja u naslovu?
Nisam siguran da li je tacna moja pretpostavka, ali moje vidjenje je da su i melanholija, anhedonija, distimija u principu podvrste depresije, tj dio sirokog spektruma, mislim da ih kontrolisu isti centri u mozgu,
Ovo su teska pitanja, koje vec zahteva nekog ko je zaista strucan i moze dobro razlikovati razne vrste depresije, simptome itd, pogotovo jer tu ima mnogo preklapanja.U pravu si. Melanholija je često povezana sa psihičkim poremećajima, sa depresijom.
Problem je sto mozemo osecati vise razlicitih osecaja u isto vreme ili imati raznih dijagnoza, pa je onda tesko reci sta je sta i sta odakle dolazi, nisam siguran ali mislim da sama nostalgija moze biti dio depresije, a moze i biti i posebno osecanje,Melanholiju iz svog ličnog iskustva doživljavam kao neku mešavinu sreće i tuge.
I ja to mislim.mislim da sama nostalgija moze biti dio depresije, a moze i biti i posebno osecanje
Dobra strana melanholije je osećaj smirenosti.Melanholiju iz svog ličnog iskustva doživljavam kao neku mešavinu sreće i tuge.
Ovo mi se bas ne uklapa u melanholiju,Dobra strana melanholije je osećaj smirenosti.
Pa i meni ono što doživljavam kao malanholično stanje prati ta neka smirenost, nema anksioznosti, idem više u sebe i radim neku vrstu introspekcijeOvo mi se bas ne uklapa u melanholiju,
Da nije u pitanju disocijacija?
Tesko je govoriti o ovakvim apstraktnim i vrlo subjektivnim stvarima- ali mi se cini da u tvom slucaju to sto nazivas melanholijom zapravo nije melanholija vec nesto drugo-Pa i meni ono što doživljavam kao malanholično stanje prati ta neka smirenost, nema anksioznosti, idem više u sebe i radim neku vrstu introspekcije
MoždaOvo mi se bas ne uklapa u melanholiju,
Da nije u pitanju disocijacija?
Ovo su teska pitanja, koje vec zahteva nekog ko je zaista strucan i moze dobro razlikovati razne vrste depresije, simptome itd, pogotovo jer tu ima mnogo preklapanja.
Vec dugo vremena razmisljam o meditaciji tj vise o tzv “mindfulness” (svesnoj paznji?), no kao i obicno- prokrastiniram, nadam se da imas jaci karakter- pa da mozda oprobas tako nesto? Posto mi se cini da bi to mogla biti karika koja nedostaje.
Kod mene je ta emotivna otuđenost selektivna.Vec dugo vremena razmisljam o meditaciji tj vise o tzv “mindfulness” (svesnoj paznji?), no kao i obicno- prokrastiniram, nadam se da imas jaci karakter- pa da mozda oprobas tako nesto? Posto mi se cini da bi to mogla biti karika koja nedostaje.
Nagadjam, ali cini mi se da malom promenom percepcije/perspektive, u cemu bi meditacija/ svesna paznja definitivno pomogla i onda bi to dovelo do daljnjih pozitivnih promena,Kod mene je ta emotivna otuđenost selektivna.
Kao neka vrsta zida od loših ljudi i situacija. Verovatno da to ne rešava problem ali manje je stresa.
Meditaciju nisam probala, priznajem.
Da, ali isto tako i odsutnosti. Volim da pogledam Melanholiju Lars Fon Trira. Ko ne zna šta znači, eto je tu u slikama.I ja to mislim.
Dobra strana melanholije je osećaj smirenosti.
ne znam otkud smirenosti ako si potisten ili setan..znaci, nesto te muci..I ja to mislim.
Dobra strana melanholije je osećaj smirenosti.
Pa ničemu ne služi. Za druge a i za sebe neupotrebljiv, u bilo kom smislu" Melanholija je trajno, intenzivno stanje osećaja tuge koje nema jasan uzrok i često zahteva lečenje, budući da je često povezana sa poremećajima mentalnog zdravlja. "
Nastavak na https://eklinika.telegraf.rs/psihol...a-zasto-je-vazno-spoznati-slicnosti-i-razlike
@Urwald biću iskrena..možda nisam dovoljno skoncentrisana, jer ne znam kako zapravo glasi tvoje pitanje.
Melanolija traje duže od obične tuge, povezana je sa depresijom. Ne znam čemu služi melanholija..
Svakoga nešto muči, razlika je u tome kako se iskazuje " problem ". Zavisi od karaktera. Seta je smiren način. Pomalo uspavljujuć.ne znam otkud smirenosti ako si potisten ili setan..znaci, nesto te muci..
ako uspavljuje, onda mozeSvakoga nešto muči, razlika je u tome kako se iskazuje " problem ". Zavisi od karaktera. Seta je smiren način. Pomalo uspavljujuć.