Melanholija

Nisam ni mislio da od toga treba krenuti,niti da je to smer
Nisam se dovoljno jasno izrazio , mrzelo me da kuckam i širim temu i priču !
Mislim , karakter i ličnost ne možeš menjati . To je dug i mukotrpan proces !
Ali možeš saznati da li u tebi u podsvesti "čuči" neki drugi karakter i ličnost , ali to je već za drugu temu i razmišljanje , da ne širimo

Poslednja izmena:
Interesuje me, kako biste nazvali stanje nakon buđenja, čudnovate trenutke između jave i sna.
Ponekada traju par sekudi, ponekad...većina dana prođe u tom nekom utihnutom stanju, kao obavijenom mrenom.
Nema tuge. Nema bola. Samo praznina i ublažene emocije ( i dobre i loše ).
Da li vas posećuju takvi dani, kako izlazite na kraj sa svakodnevnim obavezama.
Bojite li ih se ili ih dočekujete kao oslobađanje od stresa.

(Autorska)Pogledajte prilog 1558447
Opisano bi pre bili simptomi depresije (možda i hroničnog oblika - distimija), tj anhedonija a ne baš prava melanholija.

Interesuje me, kako biste nazvali stanje nakon buđenja, čudnovate trenutke između jave i sna.
Ponekada traju par sekudi, ponekad...većina dana prođe u tom nekom utihnutom stanju, kao obavijenom mrenom.
Nema tuge. Nema bola. Samo praznina i ublažene emocije ( i dobre i loše ).
Da li vas posećuju takvi dani, kako izlazite na kraj sa svakodnevnim obavezama.
Bojite li ih se ili ih dočekujete kao oslobađanje od stresa.

(Autorska)Pogledajte prilog 1558447
To je neko gadno uninije. Molim se protiv loših pomisli sve vreme. Danas sam bila u crkvi nenadano. Donela mi je dosta olakšanja. Dan bezbrižan.

Interesuje me, kako biste nazvali stanje nakon buđenja, čudnovate trenutke između jave i sna. Ponekada traju par sekudi, ponekad...većina dana prođe u tom nekom utihnutom stanju, kao obavijenom mrenom.

Kada se probudiš imaš čudnovate trenutke između jave i sna? Da li to znači da razmišljaš o tom snu..par sekundi, par sati, većim delom dana?

Sve ovo pitam jer sam laik i mislim da svi mi koji nismo završili psihologiju i psihijatriju ne možemo da dajemo dijagnoze.

Da li si ti spomenula melanholiju?

Melanholija traje par dana i verujem ( ne znam tačno ) da ne nastaje odmah posle buđenja.

Kada se probudim a pamtim san koji sam sanjala..nekada o njemu razmišljam uz prvu kafu, nekada ceo dan ako je neobičan.

Ali, tada ne upadam u melanholiju ili u ove poremećaje gore spomenute.

Kada se probudiš imaš čudnovate trenutke između jave i sna? Da li to znači da razmišljaš o tom snu..par sekundi, par sati, većim delom dana?
Ne sećam se snova, samo osećaja iz njih.
Nije tuga, nije ni strah, više neka zamišljenost.

Melanholija traje par dana i verujem ( ne znam tačno ) da ne nastaje odmah posle buđenja.
Moguće. Nazvala sam je tako, jer joj ne znam pravo ime. Verovatno nije ništa.

Tako se povremeno i ja osećam posle buđenja. Ali, zamišljena sam zbog neobičnih snova.

Bilo bi odlično da to tvoje osećanje nije ništa. Nadam se da to nije melahnolija. Nekada melahnolija vodi ka depresiji, nekada, ne uvek.

I meni se dešava da ostanem u emociji koju je san izazvao. Ili je obrnuto, pa
je emocija san prizvala.. ko će ga znati..

Ne bih rekla da nije ništa, ako se ponavlja. Nije ti se to jednom desilo, jer
onda ne bi ni obratila pažnju na to. Vidi šta je. Može biti i nešto sasvim
bezazleno. Al šta god da je, rešivo je.

Back