gost 444539
Aktivan član
- Poruka
- 1.773
Mladi ljudi su u bedaku uveče. Matori ujutru. Bio sam i mlad i mator. A stari sam pajtaš sa bedakom, svako malo stučemo po gajbu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mašina se posmatra kao celina kada govorimo o automatizmu, a ne deo po deo koji obavlja određenu akciju.Као делови машине.
Nije ti nista!To je magnovenje.Onda prelazi u stanje potpunog odsustva osecanja,misli i zelja ili nemogucnosti da ih stabilizujes,oblikujes,koncentrises i zadrzis.Karakteristicno za rane 20-te.Najbitnije da se nekako nateras da zadrzis fokus na jednoj stvariI ja to zovem "nije mi ništa"...
Disforija. Tako se zove.Moguće, nisam pronašla adekvatnu reč.
Ima istine u oba citataBtw setite se Frojda: Ako mislite da ste depresivni, prvo proverite da niste okruženi budalama.
Ili, za ozbiljnije slučajeve: Depra je zamrznuti strah.
Za promenu karaktera- ličnosti treba da ideš još dalje od potisnutih sećanja iz detinjstva !?Razlog moze lezati u potisnutim secanjima iz detinjstva,koja vas obuzimaju iako vam nisu na pameti u tim trenucima.Mozda je resenje u promeni karaktera,ali to je najtezi zadatak za jednog smrtnika.
Yup, više nekako u tom smjeru.Disforija. Tako se zove.
Nisam ni mislio da od toga treba krenuti,niti da je to smerZa promenu karaktera- ličnosti treba da ideš još dalje od potisnutih sećanja iz detinjstva !?
Nisam se dovoljno jasno izrazio , mrzelo me da kuckam i širim temu i priču !Nisam ni mislio da od toga treba krenuti,niti da je to smer
Opisano bi pre bili simptomi depresije (možda i hroničnog oblika - distimija), tj anhedonija a ne baš prava melanholija.Interesuje me, kako biste nazvali stanje nakon buđenja, čudnovate trenutke između jave i sna.
Ponekada traju par sekudi, ponekad...većina dana prođe u tom nekom utihnutom stanju, kao obavijenom mrenom.
Nema tuge. Nema bola. Samo praznina i ublažene emocije ( i dobre i loše ).
Da li vas posećuju takvi dani, kako izlazite na kraj sa svakodnevnim obavezama.
Bojite li ih se ili ih dočekujete kao oslobađanje od stresa.
(Autorska)Pogledajte prilog 1558447
To je neko gadno uninije. Molim se protiv loših pomisli sve vreme. Danas sam bila u crkvi nenadano. Donela mi je dosta olakšanja. Dan bezbrižan.Interesuje me, kako biste nazvali stanje nakon buđenja, čudnovate trenutke između jave i sna.
Ponekada traju par sekudi, ponekad...većina dana prođe u tom nekom utihnutom stanju, kao obavijenom mrenom.
Nema tuge. Nema bola. Samo praznina i ublažene emocije ( i dobre i loše ).
Da li vas posećuju takvi dani, kako izlazite na kraj sa svakodnevnim obavezama.
Bojite li ih se ili ih dočekujete kao oslobađanje od stresa.
(Autorska)Pogledajte prilog 1558447
Interesuje me, kako biste nazvali stanje nakon buđenja, čudnovate trenutke između jave i sna. Ponekada traju par sekudi, ponekad...većina dana prođe u tom nekom utihnutom stanju, kao obavijenom mrenom.
Ne sećam se snova, samo osećaja iz njih.Kada se probudiš imaš čudnovate trenutke između jave i sna? Da li to znači da razmišljaš o tom snu..par sekundi, par sati, većim delom dana?
Moguće. Nazvala sam je tako, jer joj ne znam pravo ime. Verovatno nije ništa.Melanholija traje par dana i verujem ( ne znam tačno ) da ne nastaje odmah posle buđenja.
Ne sećam se snova, samo osećaja iz njih.
Nije tuga, nije ni strah, više neka zamišljenost.
Moguće. Nazvala sam je tako, jer joj ne znam pravo ime. Verovatno nije ništa.
I meni se dešava da ostanem u emociji koju je san izazvao. Ili je obrnuto, paNe sećam se snova, samo osećaja iz njih.
Nije tuga, nije ni strah, više neka zamišljenost.
Moguće. Nazvala sam je tako, jer joj ne znam pravo ime. Verovatno nije ništa.