Mekdonalds prodaje genetski modifikovanu piletinu u Srbiji

Мој пас напр паметнији је од мене- кад обради и слисти све кости (тешке за варење) залије то са много воде, некад и између "залогаја" иде до чанчета за воду..и то сад и ја радим по узору

Jel pijete zajedno vodu iz serpe ti i tvoj pas ili svako ima odvojenu posudu? Msm, ako radis sve kako on radi onda bi trebali iz iste posude jer mora da postoji razlog zasto pas pije bas iz te posude.

Jel pijete zajedno vodu iz serpe ti i tvoj pas ili svako ima odvojenu posudu? Msm, ako radis sve kako on radi onda bi trebali iz iste posude jer mora da postoji razlog zasto pas pije bas iz te posude.

Ne , ne mogu da radim sve što može moj pas. Nisam konstruisana za takve vratolomije.
Te "iste posude" su iz tvoje vizije, moj pas nema posudu za vodu, ima čanče- mali čanak.
http://www.mudremisli.com/2013/02/pozlaceno-cance/

A možeš da dramiš koliko god hoćeš, životinje još uvek imaju sposobnost prepoznavanja svojih potreba, što savremeni čovek gubi. Pogledaj sebe ili nekog uokolo.

Poslednja izmena:
Ne , ne mogu da radim sve što može moj pas. Nisam konstruisana za takve vratolomije.

Tacno, nisi. On svojom vilicom moze da sazvace kosku, ti ne mozes.
Kao sto sve mesozderske vrste na Planeti donju vilicu mogu da pomeraju levo desno, a biljojedi ne mogu.

Tvrdi i posle ovoga da si mesozder ja nemam nista protiv. Ali nemoj onda da se brukas da pises ovde da tvoj pas moze svojom vilicom da samelje kosku a ti svojom ne mozes.

Tacno, nisi. On svojom vilicom moze da sazvace kosku, ti ne mozes.
Kao sto sve mesozderske vrste na Planeti donju vilicu mogu da pomeraju levo desno, a biljojedi ne mogu.

Tvrdi i posle ovoga da si mesozder ja nemam nista protiv. Ali nemoj onda da se brukas da pises ovde da tvoj pas moze svojom vilicom da samelje kosku a ti svojom ne mozes.

Pa ja to nisam ni napisala, to je opet tvoja vizija.

Znaš, kad je neka okrugla koska, sa glatkim obrisima (sad te namerno nerviram)) i ne može da je sažvaće, sklizne mu sa zuba, onda je drži u ustima satima, nagura u obraz.. - i po onim tvojim opisima kretanje kiseline amo-amo, natapa je nekad i više od sat vremena..da je razloži lepo, i onda je tek iskrcka.

Mislila sam na druge vratolomije psa , ne na krckanje kostiju. Tu nemam želju, izjasnila sam se više puta da volim krtinu.

Šta si ti dobio bezmesnim načinom života? Jesi li zadovoljan, smiren, voliš ljude više nego ranije?

Moze kiselina da je natapa deset dana, bice samo gore.

Želudačna kiselina je 10 puta slabija kod ljudi nego kod životinja-mesojeda. Mesojedi, zahvaljujući tako jakoj želudačnoj kiselini, neutrališu toksine u želucu koji nastaju raspadanjem mesa.

Sto je duze razlaganje to nastaje vise toksina. A meso se zadrzava duze, plus kiseli krv. Dr Robert O. Ioung je rekao: Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i njegove otpadke u većoj meri nego što ih može izlučiti onda se manifestuju bolesti. “

Sad malo ozbiljnije posto smo dokazali da meso stetno i po coveka pogubno i da zavrsimo sa tim. Ako psiha nije kakva treba da bude onda moze i sa malim unosom mesa nastati degenerativna bolest. jer u procesu evolucije svest je prva nastala pa tek onda telo, svest reflektuje bolest na organe u zavisnosti od problema u njoj samoj. Primer je megaloblastna anemija kod ljudi koji jedu meso svaki dan koje obiluje vitaminom B12 a dolazi do deficita istog.

Psiha isprojektuje bolest koja joj odgovara pa se neko nadje u tome neko drugi ode u narkomaniju, neko treci se ugoji popunjavajuci hranom emotivni deficit nedostatka ljubavi majke, a cetvrti koji jede mnogo vise od treceg nema takav problem.

Psiha isprojektuje bolest koja joj odgovara pa se neko nadje u tome neko drugi ode u narkomaniju, neko treci se ugoji popunjavajuci hranom emotivni deficit nedostatka ljubavi majke, a cetvrti koji jede mnogo vise od treceg nema takav problem.

A neko sa zdravom psihom, uravnotežen u svemu, ostane zdrav, vitak i veseo.
Izbegavanje mesa u ishrani nije nikakva preventiva, naprotiv, vidi :

Prema posljednjoj studiji istraživača s Medicinskog univerziteta u Grazu vegetarijanci su nezdraviji i mentalno nestabilniji od svejeda. Također je otkriveno da češće imaju rak i srčane napade.Znanstvenici su na uzorku od 1320 osoba, koje su bile podijeljene u 4 grupe po 330 osoba svaka, istraživali utjecaj prehrane.
U priopćenju stoji da su rezultati u kontradikciji sa općenitim klišeom da su osobe koje ne jedu meso zdravije.
Znanstvenici su izučavali učestalost pojava 18 najčešćih kroničnih modernih bolesti te su otkrili da ispitanici koji ne jedu meso imaju dva puta više alergija od svejeda (vegetarijanci i veganci: 30.6%, svejedi 16.7%) i pokazuju 166% višu stopu obolijevanja od raka (4.8%/1.8%) Također su otkrili i da vegani imaju 150% višu stopu srčanog infarkta (1.5%/0.6%). U komparaciji s osobama koje jedu velike količine mesa, vegetarijanci češće obolijevaju od 14 standardnih kroničnih bolesti (78%) u koje su uključene astma, dijabetes, migrene i osteoporoza (1, p.4, tablica 3).

U analizi Univerziteta u Grazu otkriveno je da vegetarijanci dva puta više pate od anksioznosti i depresije nego osobe koje jedu velike količine mesa (9.4%/4.5%). I ovaj rezultat je potvrđen od strane Univerziteta Hildesheim: Vegetarijanci češće boluju od depresije, anksioznosti, psihosomatskih boljki i problema s poremećajima prehrane. Više posjećuju doktora i na njih bolesti puno jače utječu.
http://matrixworldhr.com/2014/04/19/zasto-su-vegetarijanci-u-banani/

Dr. John Lang koji je razvio Alere indeks zdravlja za istoimenu privatnu zdravstvenu ustanovu koja se bavi prevencijom, kaže da je vegetarijanstvo ponekad znak mentalnih poremećaja.
- Ishrana nije uzrok, nego simptom, kaže on. Ljudi koji su posvećeni vegetarijanstvu uglavnom su na rubu nekog od poremećaja opsesivno kompulsivnog spektra.
http://kupresinfo.com/vegetarijanstvo-je-ponekad-znak-mentalnih-poremecaja/

Priča o savremenim vegetarijancima stigla je iz Amerike.:roll:
Zbog neadekvatne ishrane , vegetarijanci imaju mnoštvo zdravstvenih problema. Najučestaliji su: kandida, nedostatak kalcijuma, vitamina B12, anemičnost, problemi sa limfnim sistemom, alergijama, hormonalni poremećaji (prvenstveno rada tiroidne žlezde)...
http://www.biljeizdravlje.rs/code/navigate.php?Id=331&editionId=31&articleId=174

Poslednja izmena:
To je jedan link koji je postavio i brus, link koji ga je toliko uzbudio da nije mogao spavati. Kao sto sam i njemu odgovorio tako i tebi, na samom linku stoji informacija: U STUDIJI POSTOJE OGRANICENJA

Zamoljena si sinoc da ukljucis glavu ako je imas i razmislis, a ne da ratujemo linkovima. Ako hoces rat mogu samo da te uputim na preko 20 koji su pokazali suprotno.

Broj gojaznih ljudi u SAD-u porasce sa 99 miliona, koliko ih je bilo 2008., na 164 miliona do 2030., dok ce broj gojaznih u Ujedinjenom Kraljevstvu porasti sa 15 na 26 miliona.
Ove dve drzave imaju najvecu stopu gojaznosti od 34 drzava clanica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD). Troskovi lecenja bolesti povezanih sa gojaznosti u SAD-u bi se povecali 66 milijardi dolara godisnje do 2030. godine.

Sad reci da su vegetarjanci gojazni i da dobijaju infarkt kojeg uzrokuju lose masti - holesterol (meso).

svinje2.jpg

Sad reci da su vegetarjanci gojazni i da dobijaju infarkt kojeg uzrokuju lose masti - holesterol (meso).

Мислиш да теста и сва брашна не утичу на гојазност, него само месо? А наша расправа је око меса- за или против.
И Грци су гојазни- они кад праве "гибаницу" то ти чисто брашно- неки брашњави патишпањ+фил+ готове коре од брашна+фил.па опет све исто.

Мој стриц је 90их био дописник из екс ЈУ, отишао са стомачином, вратио се "шланг" .За месец дана боравка појели су више од 20 јагњета (остатак су биле овце), а хлеб су имали само понекад, транспорт заказивао.Чиста овчетина, нека зелена салатица и ротквица, без хлеба и посластица- најбоља дијета ;)

Осим тога, поводом Американаца, шта они једу домаће уопште? Све им је готованска исхрана, а не крећу се уопште јер имају даљинац.
Они нису меродавни као нација низаједну врсту здравља.

Нема месо везе са гојазношћу.
Има везе холестерол са гојеним свињама, наши стари што су јели мангулице и сличне сорте што су јеле природно, нису имале проблем са холестеролом.
Мазали су свињску маст на парче хлеба, али у тој масти није холестерола као у данашњим индустријским свињама.Дакле, није проблем месо, него лош и неквалитетан приступ припреми.Па ракијица пре,а вино уз месо (све што данас "шкоди"), па за ужину сланиница+ лук+ пихтије...и сви били здрави и весели.

Што се меса тича, не троши време да ме убеђујеш

Poslednja izmena:
vidim da nikad neces nauciti da se kaze poznavalac. ako ne mozes tako nesto jednostavno da naucis, kako onda da iko ocekuje da usvojis neka kompleksnija znanja, poput fiziologije ljudskog organizma? otud je jasno zasto ti je toliko lakse da izmisljas gluposti kojima trujes zatupljene ljude iz svoje okoline.
elem, mi nismo mesozderi, nego svastojedi. mi jedemo i to sto ti jedes, i meso. zato smo superiorni.

vidim da nikad neces nauciti da se kaze poznavalac. ako ne mozes tako nesto jednostavno da naucis, kako onda da iko ocekuje da usvojis neka kompleksnija znanja, poput fiziologije ljudskog organizma? otud je jasno zasto ti je toliko lakse da izmisljas gluposti kojima trujes zatupljene ljude iz svoje okoline.
elem, mi nismo mesozderi, nego svastojedi. mi jedemo i to sto ti jedes, i meso. zato smo superiorni.

Opterecen si svojm znanjem, takoreci iskompleksirao za sebe da si neki zesci magistar nauka. Na to su ti skrenuli paznju bar deset forumasa. Skapiraj da si najobicniji student, jedan od milion i da nemas nijedan papir koji bi potvrdio tvoje obrazovanje, ne znas cak ni za profesore kod kojih ides na predavanja... ko su, sta su, gde i koje predmete predaju.

Ne samo to, ne znas se ni pravilno hraniti. Mislis za sebe da si predator mesojed cim jedes meso i fanaticno ga branis, a donja vilica ti se pomera kao kod svih biljojeda na Planeti - levo desno. Za razliku od mesozdera koji su predatori i koji to ne mogu.

Opterecen si svojm znanjem, takoreci iskompleksirao za sebe da si neki zesci magistar nauka. Na to su ti skrenuli paznju bar deset forumasa. Skapiraj da si najobicniji student, jedan od milion i da nemas nijedan papir koji bi potvrdio tvoje obrazovanje, ne znas cak ni za profesore kod kojih ides na predavanja... ko su, sta su, gde i koje predmete predaju.

Ne samo to, ne znas se ni pravilno hraniti. Mislis za sebe da si predator mesojed cim jedes meso i fanaticno ga branis, a donja vilica ti se pomera kao kod svih biljojeda na Planeti - levo desno. Za razliku od mesozdera koji su predatori i koji to ne mogu.

kamaele, za tebe nisam magistar nauka, nego bog, tvorac univerzuma :)
a najjaca fora je sto mene prozivas da sam *samo* student seste godine, a ti covece od fakulteta (i to bilo kog, ne samo medicinskog) nemas ni indeks :D

Сетих се Камаела чим сам видела споменик мангулици у С.Митровициz;)

- Po legendi, ukoliko mlada pomazi večito napaljenog nerasta mangulana po levom testisu rodiće žensko, a ako to uradi po desnom rodiće muško dete - objašnjava Simić. - Ako „junački“ zahvati za oba, onda rađa blizance.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:320885-Sremska-Mitrovica-Mlada-jase-mangulicu

jpeg

Гле како су јој верно направили коврџеz:)

Back