Mehaničari

To je to plastificirao se kaiš. Proveri samo da nije na oko truljav i vozi do zamene. Valjalo bi odmah ali jbg i ja sam tako vozio vw godinama. Jednom mi u servisu prsnuli spec sprej za to i prestao je jedno vreme. Majstor kaže skup sprej ja hteo da kupim.

Ugl niža temp i vlaga pa cvrkulni pomalo dok se ne zagreje. Meni se sviđao taj zvuk u principu nikada ništa nisam popravljao na tom autu.

To je to plastificirao se kaiš. Proveri samo da nije na oko truljav i vozi do zamene. Valjalo bi odmah ali jbg i ja sam tako vozio vw godinama. Jednom mi u servisu prsnuli spec sprej za to i prestao je jedno vreme. Majstor kaže skup sprej ja hteo da kupim.

Ugl niža temp i vlaga pa cvrkulni pomalo dok se ne zagreje. Meni se sviđao taj zvuk u principu nikada ništa nisam popravljao na tom autu.
Na oko su svi ok.Ali ipak me strah.Da menjam samo taj sto skripi jel mora i zatezac da skidam?
Jbg to je stotka pk linija plus ruke...oko 20.000 din.Pola velikog!

Ili može proć samo kaiš promeniti?
pre 7 dana mi ga pocpricali sprejom ali i dalje šišti samo na 1 paljenje ujutro.Kad se plastificira jel kandidat da rikne?

Na oko su svi ok.Ali ipak me strah.Da menjam samo taj sto skripi jel mora i zatezac da skidam?
Jbg to je stotka pk linija plus ruke...oko 20.000 din.Pola velikog!

Ili može proć samo kaiš promeniti?
pre 7 dana mi ga pocpricali sprejom ali i dalje šišti samo na 1 paljenje ujutro.Kad se plastificira jel kandidat da rikne?
Obicno skripe kaisevi od serva ili alternatora zato sam ti rekao ili su dotrajali ili da nisu dovoljno dotegnuti a s obzirom da si prosao nekolina desetina hiljada km verovatno su vec zreli za zamenu.

Nekad kaisevi mogu da se taru jedan o drugi pa i to moze da izazove skripanje...sve zavisi kako je konstruisano.
To su pk kaisevi a zupcasti kais je nesto drugo to je za motor i nisam cuo da nekome to skripi.

Meni je jedan pk kaiš na vw terao pumpu za vodu, alternator i servo. Normalno da od vlage hoće malo da peva ujutro. Ja bi to samo pratio. Zima je pa se to sve malo stisne plus vlaga.

Back