Медведев: неке наде неиспуњене после пада Берлинског зида

• Začetnik teme Začetnik teme _011_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
zbog ovog sam prijavio, nepravilno obracanje drugom forumasu, sa pokusajum nekakve implikacije necega, kao ti nisi ti, nego neko drugi, i `znam te ptico`

neuspesno ispoljavanje forumskih komplexa **** vrednosti

Ti to ozbiljno ? :eek:

Uopste nisam implicirao bilo sta, vec sam je prozvao po nicku koji je koristila dugo, kao sto uostalom to svi na forumu rade sa svima...

Ti bas obozavas da me pratis po temama ? Opusti se malo, stvarno...:roll:

Ma jeste je izmislila zapadna civilizacija, tacnije izmisljena je u Staroj Grckoj. To u Egiptu, Vavilonu, Kini nije nauka, vec konkretna resenja za pojedinacne slucajeve. Zato se i Pitagorina teorema zove tako, a ne Egipatska teorema, jer su Egipcani pre Pitagore shvatili da postoji pravougli trougao cije su stranice 3,4 i 5.

A i ja lepo kazem da je Srbija deo zapadne civilizacije, i da smo naucili od njih puno.
Samo jos treba da se formalno politicki integrisemo u zapad.

samo mi,majke ti, odgovori kako se zovu brojevi koje koristis. i zamisli da li je moguca nauka uz pomoc rimskih cifara.arapska kultura i nauka su besramno pokradeni od strane zapadne civilizacije.sada ta ista civilizacija krade materijalna bogatstva(naftu) sa istog prostora.

samo mi,majke ti, odgovori kako se zovu brojevi koje koristis. i zamisli da li je moguca nauka uz pomoc rimskih cifara.arapska kultura i nauka su besramno pokradeni od strane zapadne civilizacije.sada ta ista civilizacija krade materijalna bogatstva(naftu) sa istog prostora.

Stara Grcka je postojala pre Rima i Arapske drzave, dostigla je vece visine u nauci od oba ta carstva, a arapski brojevi su oni koje su Arapi preuzeli od naroda koji su ziveli na Indijskom poluostrvu...I kakve to veze ima sa bilo cim ?

Ti to ozbiljno ? :eek:

Uopste nisam implicirao bilo sta, vec sam je prozvao po nicku koji je koristila dugo, kao sto uostalom to svi na forumu rade sa svima...

Ti bas obozavas da me pratis po temama ? Opusti se malo, stvarno...:roll:

opustam se, vec si drugi iz ldpa koji preporucuje opustanje, zadnja 3 dana, sta to koristite?

digli ste nivo aktivnosti i naravno da dobijate sta zasluzujete, mala ste partija, podrzavate vladu, zar mislis da je to popularno

a pracenje, pa forum je javan i slobodan, postove pises da neko cita!? ili ne? pa, onda nemo da se zalis na replike

na koga me podsecas...hm, moram malo da procesljam svoju ****** listu

opustam se, vec si drugi iz ldpa koji preporucuje opustanje, zadnja 3 dana, sta to koristite?

digli ste nivo aktivnosti i naravno da dobijate sta zasluzujete, mala ste partija, podrzavate vladu, zar mislis da je to popularno

a pracenje, pa forum je javan i slobodan, postove pises da neko cita!? ili ne? pa, onda nemo da se zalis na replike

na koga me podsecas...hm, moram malo da procesljam svoju ****** listu

Verovao ti ili ne, mene ne zanima sta radi LDP, a posebno me ne zanima da li podrzava manekensku vladu.

]Наравно, сасвим је јасно да након злочина треба да уследи казна, јер ко се боји казне не постаје тако лако зао.[/B]
Једини који су добрим делом избегли казну су наши сусЈеди и зато су злочин поновили у "Бљеску" и "Олуји".

zlo je stanje svesti, još se niko nije promenio zato što se plaši kazne pa tako sankcije nemaju vaspitno popravnu ulogu već kaznenu...a zaboravila si da spomeneš Srebrenicu

ps.ovde je tema berlinski zid i sva nepravda koja je učinjena ljudima koji ni malo nisu krivi za ratni zločin hitlerove Nemačke, skoro 50 godina najstrašnije komunističke-ruske diktature.................

Šta je bilo sa Poljskom, zašto su oni bili kažnjavani od strane istog tog *diktatora?

Nauka je produkt zapadne civilizacije. Ona nije postojala nigde drugde. Prihvatanje nauke je 'nametanje' ?? Prava zena, slobodno drustvo...To su elementarne i humane vrednosti, i uopste ne mogu da shvatim zbog cega se neko buni kada zapad od nekog trazi da prihvati elementarne ljudske vrednosti ?

Zbog cega svi misle da kada se kaze - 'prihvatite vrednosti zapadne civilizacije', to se ustvari govori Japancima- Nosite bele sorceve i plave majce, jer mi Ameri tako radimo.

Japanci su prihvatili zapadnu civilizaciju, i sasvim je lepo integrisali u svoju kulturu. Zbog toga su bolje drustvo.
Niko ne trazi da se neko odrekne neke svoje specificnosti, ja licno obozavam ajvar (i previse), i nikad necu moci da jedem puter od kikirikija- odvratan mi je.

Ова вест је дошла као поручена да укаже на тоталитаризам тзв. стразбуршке Европе и наметања неких вредности
које се косе са локалним вредностима, у овом случају, не неког племена из Бантустана, већ Италијана.

Распеће остаје у учионицама?

Блиц - Пре 43 минута

Више од 80 одсто Италијана противи се одлуци Европског суда за људска права да се из италијанских школских учионица уклоне распећа, показују данас објављени резултати испитивања јавног мњења.

Лист "Коријере дела сера" објавио је резултате анкете, у којој се 84 одсто Италијана изјаснило да жели да распећа остану у учионицама, 14 одсто је за њихово уклањање, док је два одсто навело да нема мишљење о том питању. Многи који су се изјаснили за задржавање распећа у учионицама нису католици, а 68 одсто анкетираних је навело да никада нису присуствовали миси, али да желе да распећа остану у школама, пренео је Ројтерс.

Европски суд за људска права у Стразбуру донео је, пре пет дана, пресуду да школе у Италији треба да уклоне распећа из учионица, наводећи да њихово присуство може да омета децу која нису хришћани.

Судски случај покренула је Италијанка Соиле Лаутси, жалећи се да њена деца морају да иду у јавну школу у северном делу Италије у којој се распеће налази у свакој просторији, што нарушава њено право да деци обезбеди секуларно образовање.

"Присуство распећа може бити охрабрујуће за побожне ученике, али може бити и узнемирујуће за ђаке других вера или атеисте, посебно ако припадају верским мањинама", наведено је у судској пресуди.

У пресуди се наглашава да је циљ јавног образовања "подстицање критичког мишљења", а Лаутси је добила 5.000 евра одштете.

Одлука суда у Стразбуру изазвала је оштру реакцију Ватикана и великог броја италијанских званичника.

"Ватикан је шокиран и ожалошћен пресудом Европског суда", изјавио је портпарол Ватикана Федерико Ломбарди, нагласивши да је покушај да се "симбол милосрђа" искључи из образовања одраз кратковидости.

Италија је најавила да ће уложити жалбу на одлуку Европског суда, коју су чланови владе премијера Силвија Берлусконија назвали "срамотном, увредљивом, апсурдном" и "неприхватљивом".

Одлуку суда у Стразбуру подржала је само неколицина италијанских политичара, као и чланови комунистичке партије и атеистичке групе.

Два закона из двадесетих година, када су фашисти били на власти, прописују да школе морају да изложе распећа. Иако ти закони нису строго примењивани од 1984. године, када је римокатоличанство престало да буде државна религија, ти закони технички и даље важе.

zlo je stanje svesti, još se niko nije promenio zato što se plaši kazne pa tako sankcije nemaju vaspitno popravnu ulogu već kaznenu...a zaboravila si da spomeneš Srebrenicu

ps.ovde je tema berlinski zid i sva nepravda koja je učinjena ljudima koji ni malo nisu krivi za ratni zločin hitlerove Nemačke, skoro 50 godina najstrašnije komunističke-ruske diktature.................

Šta je bilo sa Poljskom, zašto su oni bili kažnjavani od strane istog tog *diktatora?

Сребреница је типичан пример казне за злочин. О томе смо овде причали барем 1.000 пута.
Муслимани су излазили из "заштићене зоне" и вршили стравичне злочине над српским цивилима, по околним местима. Уследила је војна одмазда. Сигурно си прочитала Злочин и казну.

Јако добро је познато ко је у Европи пружио отпор нацистичкој Немачкој. Пољаци нису међу онима који су им се супротставили, а нису чак ни Французи, то смо лепо видели (како их Енглези зезају) у серији "Ало-ало", мада су као имали Покрет отпора. Ал' добро они су велики и моћни, њиме се гледа кроз прсте.
А ови мали, ако не плате на мосту, платиће на ћуприји.

Back