Medved koji maše posetiocima zoo vrta u Kini probudio sumnje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.800
Jedan zoološki vrt u Kini primoran je da se pravda na društvenim mrežama, nakon što su internetom počele da kruže spekulacije da je jedan od njihovih medveda zapravo čovek u kostimu.
Sunčev medved koji živi u Zoo vrtu u Hangdžouu voli da se uspravlja na zadnje noge i pozdravlja posetioce mahanjem, a kada je jedan njegov snimak postao viralan, mnogi su izrazili sumnju da je reč o prevari.

Teorije o tome da su medvedi zapravo ljudi u kostimima, naročito su podgrejale slike medinih leđa, na kojima mu je koža naborana baš na mestu gde bi se to očekivalo od kostima.Uprava zoološkog vrta odlučno odbacuje takve spekulacije. Oni kažu da sunčani medvedi, koji inače potiču iz Malezije i inače izgledaju drugačije od drugih pripadnika svog roda.

"Ja sam medvedica Angela. Juče me je nakon posla pozvao direktor zoološkog vrta i pitao da li sam bila lenja i preskočila, pa pronašla čoveka da me zameni. Dopustite mi da ponovim svima, ja sam medved. Ne crni medved, ne pas – jednostavno medved", stoji u šaljivoj objavi zoološkog vrta na društvenim mrežama.

Možda je buka koja se podigla na internetu samo puko nagađanje, ali zoo vrtovi u Kini već su bili izloženi javnom podsmehu, nakon što su pokušavali da "podvale" kućne ljubimce poput pasa, kao divlje životinje, piše CNN.
Tako je gradski zoo vrt u centralnoj Henan provinciji 2013. razbesneo posetioce, predstavivši tibetanskog mastifa kao lava. Gosti zoo vrta iznenadili su se kada su u volijeri videli "lava" koji laje.

Još je smeliji bio zoo vrt u Sičuan provinciji, gde je zlatni retriver sedeo u kavezu predviđenom za "afričkog lava".

Ipak je pravi

Meda koji stoji uspravno, sa vitkim nogama poput ljudskih, a uz to i maše posetiocima zoo vrta sve je zbunio i naterao da dva puta pogledaju da li je u pitanju neka prevara. Uz to, na njegovim leđima se krzno tako namestilo da stvarno izgleda kao da nije pravo.

Međutim, eksperti kažu da ih je priroda jednostavno tako "stvorila".

- Kada ljudi vide divlju životinju kako se propne na dve noge ona obično mora malo da balansira, ne stoji ovako čvrsto, ali dešava se. Ovaj medved je vrlo samouvereno stajao i zato je i zbunio ljude - kaže Ron Magli iz zoološkog vrta u Majamiju nakon što je pregledao snimak i tvrdi da nema sumnje da je u pitanju prava životinja.

On objašnjava da ova vrsta medveda ima sposobnost da stoji na zadnje noge vrlo lagano i podseća da inače medvedi to stalno rade, propnu se na dve noge kako bi posmatrali okolinu ili lakše namirisali šta i ko se nalazi oko njih

Inače sunčani medvedi, nešto manji od ostalih vrsta, najpoznatiji su među ostalim medvedima po svojoj inteligenciji. Eksperti kažu da su neverovatno pametni i mogu da zapamte lokacije gde nalaze hranu a komuniciraju među sobom mimikom i facijalnom ekspresijom.

Ono što je zbunjivalo ljude jeste i to što je na medvedu iz Kine koža izgledala kao da je lažna a ne pravo krzno, ali kako ovi medvedi žive u toplijim krajevima imaju manje dlake koja je kraća i koja više liči na kožu.

Clipmed.jpg
..
Clipmed1.jpg

Back