pozdrav svima..poceo sam da istrazujem sve vezano za svemir pa mi neke stvari nisu jasne,posto ISS leti na visini oko 400km iznad zemlje u TERMOSFERI tamo su veoma visoke temperaturepa sam pomislio kako ljudi i elektronika funkcionisu i koji su sistemi zastite,u pitanju su extremno visoke temperature par hiljada stepeni do 2500+,i onda sam otisao na Wiki i procitao sledece:""Iako temperatura tih razrijeđenih plinova u termosferi može narasti i do 2500°C, ne može se osjetiti ta vrućina, zato što je tlak skoro kao u vakuumu i nema dovoljno sudaranja atoma i molekula, da bi se mogao ostavariti prijenos topline"" ZNACI SKORO KAO U VAKUMU!!! e sad dolazimo na poentu,znaci VAKUM gas pod pritiskom u kojem nema atmosfere,kiseonika,gde ne moze nista da gori,da se cuje jer nema atmosfere,kiseonika da zvuk i toplotu PRENOSI!!! znaci moje glavno pitanje je:kako onda planeta dobija toplotu od sunca ako je izmedju vakum koji ne prenosi ni zvuk a ni toplotu??? to mi je palo na pamet zbog ISS koji toplotu ne oseca??? jer po nauci u vakumu nista ne moze da gori i nema sudaranja atoma,molekula da provodi bilo sta,od toplote,pa do zvuka??? e sad posto sam laik i pocetnik molio bi strucne osobe da mi objasne gde gresim,hvala