Međuljudski odnosi

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Nikada ranije međuljudski odnosi nisu bili toliko problematični i vođeni konfliktom. Nastavite li očekivati spas kroz odnos, bićete ponovo i ponovo razočarani. No, prihvatite li prisutnost odnosa u životu kao nešto što vas čini svesnim, umesto srećnim, tada vam odnos može pružiti spas i uskladićete se s višom svesti koja se rađa na svetu...

Nekim ljudima je mnogo lakše da se bave drugima, nego sobom, ne shvatajući da kada pričamo ili radimo nešto drugim ljudima, mi u stvari samo komuniciramo sa odvojenim delom našeg bića, koji je u drugom ljudskom obliku... Ono što nema u nama samima mi ne primećujemo kod drugih.... Neki ljudi jednostavno ne mogu da se promene. Lagati druge je pozorište, a lagati sebe je duševna bolest...

Ne možeš učiti ljude, na ono šta ne nose u sebi.

Sve što radiš, možeš samo od sebe početi. Krenuti. I negde ćeš već stići. Život nije sam po sebi cilj, već put. Negde ćeš lupiti glavom u zid, negde ćeš se pameti naprosto kao čovek, dozvati. Ali, efekta će biti. I napretka. Koliko tolikog. Vremenom sve većeg - vremenom grešenja sve manjeg.

MeđuljuCki odnosi su dans sve gori, jer su mnoge vrednosti izokrenute. Pomerene. I nisu cenjene. Kao što je došlo vreme, da se vrednuju neke druge stvari, doći će opet vreme, kada će biti na ceni, sve ono što je dobro i lepo. Do tada, treba sebe maskimalno čuvati spodoba i loših ljudi, menjati sebe, na najdivnije načine i družiti se sa sebi sličnima.

Ono što imamo i sami, volimo u drugima. Ono što en volimo u sebi, iritira nas i u drugima.

Neki ljudi se nikada neće promeniti. Neki hoće. Na tebi nije ni jedno da radiš niti da se za isto brineš. Svako ima svoj životni put. Želje i stremljenja.

Svako odabira, putem kojim će ići.

Ja odabrala sam, da menjam sebe. Druge da menjam...nemam ni živaca ni volje. Niti trebam. Niti želim. Sretno im bilo, u srljanju. Ja digoh...ja dižem...ručice bele. Čiste.

:hvala:

Nikada ranije međuljudski odnosi nisu bili toliko problematični i vođeni konfliktom. Nastavite li očekivati spas kroz odnos, bićete ponovo i ponovo razočarani. No, prihvatite li prisutnost odnosa u životu kao nešto što vas čini svesnim, umesto srećnim, tada vam odnos može pružiti spas i uskladićete se s višom svesti koja se rađa na svetu...

Nekim ljudima je mnogo lakše da se bave drugima, nego sobom, ne shvatajući da kada pričamo ili radimo nešto drugim ljudima, mi u stvari samo komuniciramo sa odvojenim delom našeg bića, koji je u drugom ljudskom obliku... Ono što nema u nama samima mi ne primećujemo kod drugih.... Neki ljudi jednostavno ne mogu da se promene. Lagati druge je pozorište, a lagati sebe je duševna bolest...

ljudima popujem kada lazuci mene lazu sebe, ja to ne radim

Back