Meditacija

момоа

Stara legenda
Poruka
78.842
Da li meditirate i imate li ikakvih psiholoških rezultata? Imate li kakav savet? Pokušao sam u par navrata, ali sam prilično živčana osoba pa su pokušaji protekli bez mnogo uspeha. Izvinjavam se ako tema postoji

ne moze odjednom,oko tebe je sve negativno od zvukova,ljudi,komp,mob,odes na selo malo cepas drva istrosis se,onda kad padne meditiranje razmisljas pozitivno sta si doprineo ka oplemenjivanju duse,dok misli ne iskljucis

Radio sam ovako:
sjedjenje skrstenih nogu
ruke strana dlana pri malom prstu pri istoj druge, ispruzene u saku
AM: Kratko "A", pa "M" dok skoro ne ostanem bez vazduha: mmmmmmmmm...
kad osjetim da ostajem bez vazduha ALI NISAM POTPUNO novo AM: na isti nacin
i tako dok se M ne pretvori u neki jezivi glas sa horor filmova...

Desna ruka lijevo rame, i obratno...
sjedjenje skrstenih nogu
EFEKTI
Priliv novih, kreativnih i interesantnih misli, 2 ali vrijedne...Osjecanje probudjenosti iz kreveta, mamurluk, opustenost tjelesna i mir

Nemojmo sad u filozofiju života. Ovo je neki privremeni predah, neko instant rešenje koje nije dugoročno. Kao kad zapalis cigaretu da se iskuliras.

Moj prijatelj probao neku meditaciju neke mantre, imao glavobolje, kad batalio prestale glavobolje.Raspitaj se kod strucnjaka ima raznih vrsta meditacije:rtfm:

Poslednja izmena:
Da li meditirate i imate li ikakvih psiholoških rezultata? Imate li kakav savet? Pokušao sam u par navrata, ali sam prilično živčana osoba pa su pokušaji protekli bez mnogo uspeha. Izvinjavam se ako tema postoji
Meni je jako pomoglo brate.
Ali ima puno vrsta meditacija.
Ove "obicne" meni nista nisu pomagale.
Sjedi i smiri misli. Vazi, to nekom drugom.

Uzeo sam i radio Twin hearts meditation
koja mi je dala fantasticne rezultate.

Evo ovdje uputstva ako neko hoce da proba
ali su na engleskom.
http://www.equilibrium-e3.com/images/PDF/Twin Hearts MeditationResearch.pdf

Ako neko zeli mogu i na srpskom da nabavim.

A i ovo mi je jako pomoglo pa mozda probaj

Back