Mediji su antiporodicni

Čekaj, ko kaže da su svi voditelji lepi i da mi mislimo da su voditelji dobri ljudi? :dontunderstand:

Isto važi i za glumce.

Pa ja kazem u globalu a sad ne mora da znaci da su 100% svi lepi ali sigurno nisu debeli, nosati kao batic, ili da imaju velike usi, da su klempavi, da su mali, da imaju razrokave oci, da su vidno invalidi itd itd. Znaci pravi se u medijima i na filmovima, serijama diskriminacija ljudi. Ovamo na medijima se kritikuje kao neka diskriminacija invalida a zasto ti mediji ne zaposle kao voditelje veci broj invalida jer i onako voditelji koji vode dnevnik ili tako eke emisije samo sede, tu im ne treba da skacu i da zakucavaju loptu na kos ili da daju golove.

Na primer uporedite filmove koje stanca amerika i serije latino sa recimo nasim filmovima od pre 20 i vise godina pa ce te videti kako su u americkim lepi pozitivci a sto kaze ova i sve vise negativaca je lepo, pa su gotovo svi lepi sto je jos gora varijanta. A u nasim filmovima je ranije bilo i debelih i mrsavih niko nije bio nabildovan, nije se pravila selekcija i diskriminacija po fiyickom iygledu i sve je bilo ok bar sa te tacke gledista. Danas se ta fizka lepota sa medija prenela i na sve ostale delatnosti pa vis ene mozes malte ne da radis i u trafici ako nisi seks bomba.

Poslednja izmena:
Чињеница је да су људи све лепши и лепши.
Али не у медијима, већ генерално.
Виши су, згоднији и имају правилније црте лица него пре 50 година.

Свако воли да види лепо лице. Шта је у томе лоше?
Људи који воде медије одлично знају колико су изглед и харизма водитеља важни за гледаност.
Није то ништа за осуду.
А то што ти имаш лоше искуство у комуникацији са људима нема везе са филмовима и телевизијом.
Ружнији људи свој "недостатак" могу да компензују на разне начине.
А и изглед је важан само у првом тренутку.
Недостатак духа не може се сакрити, док физички недостатак може. ;)

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
još sinoć sam htela da odgovorim , al baš me zeznuo net nešto....
no nadam se da nije kasno
ej ja ne poznajem nikog da se zbog medija nije oženio, udao i rodio (ili ne) decu
a takav i da postoji, nešto nije u redu sa njim
čovek se udaje /ženi i rađa decu zbog sebe ne zbog drugih

Stvarno, u pravu je ovaj. Evo recimo kod nas su najpoznatiji voditelji mnogo lepi. Milan Kalinić i Ognjen Amidzić su primeri savršenog, gotovo nestvarnog fizičkog izgleda :zper:
Inace, ti sto trazis curu za brak, što si stavio za avatar sliku tog dobrog frajera? Prikriveno zlo, forsiraš lepotu kao jedinu vrednost?:zper:

ja sam primetio jedan fenomen sto se tice (americkih,pre svega) filmova,serija....

npr glavni junak ili junakinja(pored toga sto su lepi) su u VECINI slucajeva sami na pocetku filma(bez obzira sto imaju i po 40-50 godina),ali kasnije u toku filma nadju DEVOJKU ili MOMKA....znaci,ne ozene se ili udaju,vec samo zapocnu vezu....znaci tamo nema ni P od porodice

ili,vidim da su u zadnje vreme aktuelne neke silne serije sa raznoraznim forenzicarima,istraziteljima itd,i tu npr klasicna glavna junakinja,NEMA svoju porodicu,vec sva je posvecena poslu.....a i pitanje kako bi to predstavili u seriji da sad ta junakinja posto se vrati kuci sa posla prepunog uzbudljivih dozivljaja,uzima da pere,kuva,pegla,svadja se sa muzem itd,itd...:)

postavlja se pitanje zasto ne postoji vise filmova i serija gde se radnja fokusira na nekim manje-vise klasicnim porodicnim situacijama iz realnog zivota,sto se manje-vise desava svima nama svakoga dana....i u Srbiji i u USA i u Evropi....

izgleda da ipak neke stvari nisu toliko "interesantne" da bi se gledale i u filmovima i serijama,odnosno da publika ne trazi bas to.....

I mene nervira ta podela u mejnstrim filmićima i serijama gde su dobri lepi, a ružni zli. Imam dva objašnjenja za to

1) to je samo biznis: takvi filmovi imaju loš scenario i prosečne glumce. Lošem piscu ili glumcu je teško da u tako kratkom vremenskom periodu (pola sata, sat i po) stvore verodostojan i zaokružen lik, zato se koristi prečica: simetrija izaziva pozitivna osećanja (saosećamo sa dobrim momkom), asimetrija (kod većine ljudi) izaziva uznemirenost (mrzimo negativca)...

2) I u životu su često lepi ljudi i dobri (hebi ga, svi im se smeškaju i raduju gde god se pojave, od rođenja) a ružni ljudi umeju da budu gadni (teži im je život, objektivno)

Nije fer,... ali ko je rako da je život fer?

Back