Mediji bojkotuju SRS

Da li podrzavate nedemokratske medije u Srbiji?

• Da?

• Ne?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Norma Kampl:
Опет то "ви". Који то "ми"? Зашто вређаш? Зашто ме стављаш у исти кош с онима које сигурно не подносим више него ти? Само ти имаш тапију на жељу за добробит ове земље и народа? Управо овим показујеш колико си у ствари ти против сопственог народа, оваквим некритичким нападима на све око себе.

Иста си заправо као она "алергична". Понекад помислим да нисте заправо иста личност. Али поцепана на две, наизглед супротне...
Ја сам свој политички профил јасно дефинисала. А ти? Мимикрија и критика из жбуња не иду заједно. Ја треба да гледам у пасуљ којој опцији пеипадаш. Ако не заступаш ни једну опцију онда шта тражиш овде'? одреди се јасно да знам са ким разговарам, или заћути заувек!

paola:
Јел се ти то мени обраћаш у мушком роду због малициозности или оштрог пера и мисли? А што се тиче оног "несме" ја сам наилазила на такве речи и код писаца и новинара и песника. Толико о граматици, за коју и нисам стручњак (или ти се више свиђа СТРУЧЊАКИЊА?)
Još jedan dokaz... Profesore... Ništa ti ne kapiraš, fakultetski obrazovana gospođo...
A to što si na iste stvari nailazila i kod obrazovanijih ljudi, samo potvrđuje nešto što mnogi već znaju, imali oni diplomu fakulteta ili ne.
Pozdrav.

jomini:
Još jedan dokaz... Profesore... Ništa ti ne kapiraš, fakultetski obrazovana gospođo...
A to što si na iste stvari nailazila i kod obrazovanijih ljudi, samo potvrđuje nešto što mnogi već znaju, imali oni diplomu fakulteta ili ne.
Pozdrav.
Причао, причао... и ништа није рекао. Као некадашњи комунистички дискутанти. Отац ти је свакако био ЦКовац? Такви постадоше највеће демократе. Брозови ученици! Причају немуштим језиком! Говорте уста да нисте пуста!

paola:
Ја сам свој политички профил јасно дефинисала. А ти? Мимикрија и критика из жбуња не иду заједно. Ја треба да гледам у пасуљ којој опцији пеипадаш. Ако не заступаш ни једну опцију онда шта тражиш овде'? одреди се јасно да знам са ким разговарам, или заћути заувек!

Откуд теби идеја да "не заступам ниједну опцију"?
Пре ће бити - да ниједна овдашња странка заправо не заступа "моју" опцију. А то, наравно, не значи да треба да "заћутим", па још - "заувек" (врло попустљиво и пријатељски према другима, нема шта). Него управо да итекако говорим. Мислећи својом главом, а не како ми одреди било која странка, група, или појединац. (Сем, у неким случајевима, оних појединаца, из своје околине, пре свега, чије мишљење ценим и поштујем).

Али, не знам колико и вреди ово све да ти говорим, кад ти не признајеш ама баш ниједно туђе мишљење овде. И одмах сваког ко не мисли у длаку исто као ти проглашаваш, издајником, непријатељем, и шта све не.

А мислим да је најжалосније што ти, издајући се за истинску патриоткињу и националисткињу, можеш овако да се обориш на некога ко је од тебе - много већа националисткиња. (Мислим, твој негативан став и гнев спрам ових лдп-оваца, истинских "чедиста" и сличних противсрпски настројених, разумем. Веруј ми, они су мени далеко одвратнији него теби. Али исти такав, према нама овде који смо искрени родољуби, и националисти, Срби... то стварно не схватам).
(А, ко зна, можда је то управо зато, што се не осећаш довољно сигурном у своја уверења?).

Norma Kampl:
А ја не разумем зашто скоро свуда мора бити те поделе на "ви" и "ми". "Ко није с нама тај је против нас". Као да смо, побогу, неки крвни непријатељи. Да ли можемо бити различитих политичких, и других уверења, а да једни друге не зовемо "издајницима", "смрадикалима", наносити и директне увреде...?
А поводом питања у вези с (не)изласком на изборе... Зашто ја не бих имала право да уопште не изиђем на изборе, ако сматрам да ниједна опција није довољно добра? А доста ми је већ, за све ове године, и тога да бирам "најмање лоше".

Зашто: " неизлажење = желиш лоше свом народу " ? Није ли и то (и ја наравно питам најдобронамерније, разговарамо, уосталом), помало искључиво?

Не можемо сви мислити исто. То није ни добро, ни природно. Ја се слажем да у неким стварима, некад, мора постојати извесни минимум испод кога не би требало ићи, и нешто што се зове "национални консензус". Али, то ипак не би смело да се примењује превише произвољно.
А како рекох, доста ми је већ и да сваке изборе сматрам "судбоносним". Ионако уосталом, заправо врло мало тога од нас зависи, овде.
(Тим ми је гротескније, и бесмисленије управо то као изборни слоган, рецимо).

Све ово, наравно још увек не значи да нећу изићи на изборе. Али, дајем себи право и на ту могућност.

Norma,

Opcije "mi" i "vi" je vaspostavio nas vrli "demokratski" predsednik. Ja sam istog misljenja kao ti - da je to potpuno pogresno, cak mi se gadi takav stav a narocito kada dolazi (a uglavnom i dolazi) od vrlih "demokrata", koji izgleda pojma nemaju sta pojam >>demokratija<< oznacava! Takodje, (vec sam pisala o tome), od te iste "elite" dolazi i pojam "nize klase", upucen svima koji nisu njihovi istomisljenici, koji me takodje iritira. Medjutim, kada ti neko stalno servira takav stav uz (ne)prikladno ophodjenje, pritom, onda prosto dobijes zelju da se i sam distanciras od te grupe ljudi, pa prihvatis da su oni neka "druga Srbija", tebi daleka i totalno van pameti...
Uzgred budi receno, ja nisam clan nijedne stranke i cak ni ne znam nikoga ko je clan ijedne stranke, tako da ja ovde zaista iznosim samo SVOJE misljenje.

>>>Зашто: " неизлажење = желиш лоше свом народу "?<<< - ja OVO nikad nisam rekla!
Ja smatram da je glasanje tvoje (i moje) pravo ali i obaveza.
Osim toga, kada zelis najbolje za svoj narod - to uvek podrazumeva neke promene, zar ne? E sad, kako mozes da promenis nesto (i time doprineses boljitku svoga naroda) - ako ne izadjes da das SVOJ glas, da se vidi tacno u cemu smatras da su potrebne promene?
Eto, moje pitanje je bilo u tom stilu. A, inace, NE PRISTAJEM na tu (malodusnu) opciju: "moj glas ne vredi nista"... :)
I, svakako, tvoje je pravo - da li ces, kako, zasto i/ili za koga glasati... bar dok ne donesu zakon da svi gradjani MORAJU da glasaju! ;) :)

SURbel:
>>>Зашто: " неизлажење = желиш лоше свом народу "?<<< - ja OVO nikad nisam rekla!
Ако ниси, извини. Али, звучало је некако тако.

Ja smatram da je glasanje tvoje (i moje) pravo ali i obaveza.
Osim toga, kada zelis najbolje za svoj narod - to uvek podrazumeva neke promene, zar ne? E sad, kako mozes da promenis nesto (i time doprineses boljitku svoga naroda) - ako ne izadjes da das SVOJ glas, da se vidi tacno u cemu smatras da su potrebne promene?
Eto, moje pitanje je bilo u tom stilu. A, inace, NE PRISTAJEM na tu (malodusnu) opciju: "moj glas ne vredi nista"... :)
I, svakako, tvoje je pravo - da li ces, kako, zasto i/ili za koga glasati... bar dok ne donesu zakon da svi gradjani MORAJU da glasaju! ;) :)
Ово у вези с изласком или не је само по себи занимљива тема. Поготово што је број тзв. "апстинената" од избора до избора све већи. И чини ми се да је једно од важних питања - зашто је то тако. Као што ми се чини да сам већ делимично дала одговор. А шта ако ја сматрам да ниједна странка није довољно добра? Није то малодушност. Бар не код мене, не спадам у малодушне. То је пре порука: "доста ми вас је свих скупа". Ако, рецимо, тако мислим, зашто би излажење било допринос бољитку?
Знам да у неким земљама постоји обавеза изласка на изборе. Али и тада неко може поцепати листић, прецртати... Исказати, дакле, заправо исто оно: "доста ми вас је". Али то ипак у неку руку даје реалнију слику односа снага међу странкама. У неким случајевима можда би то требало увести.

Али, на крају, уосталом (не ни ово није малодушност, већ, напросто, реалност) - има ли заправо игде истинске демократије? Или се стварно све своди на оно што поменух "бирам - најмање лоше"?
Дакле... ?

У сваком случају, што кажу, видећемо. Све могућности су још увек отворене.

Norma Kampl:
Ако ниси, извини. Али, звучало је некако тако.

Ово у вези с изласком или не је само по себи занимљива тема. Поготово што је број тзв. "апстинената" од избора до избора све већи. И чини ми се да је једно од важних питања - зашто је то тако. Као што ми се чини да сам већ делимично дала одговор. А шта ако ја сматрам да ниједна странка није довољно добра? Није то малодушност. Бар не код мене, не спадам у малодушне. То је пре порука: "доста ми вас је свих скупа". Ако, рецимо, тако мислим, зашто би излажење било допринос бољитку?
Знам да у неким земљама постоји обавеза изласка на изборе. Али и тада неко може поцепати листић, прецртати... Исказати, дакле, заправо исто оно: "доста ми вас је". Али то ипак у неку руку даје реалнију слику односа снага међу странкама. У неким случајевима можда би то требало увести.

Али, на крају, уосталом (не ни ово није малодушност, већ, напросто, реалност) - има ли заправо игде истинске демократије? Или се стварно све своди на оно што поменух "бирам - најмање лоше"?
Дакле... ?

У сваком случају, што кажу, видећемо. Све могућности су још увек отворене.

Norma, Norma,

Imam utisak da nisi bas skoncentrisano procitala moj odgovor (skreni malo pogled sa Sadamovog smaknuca ;)

Pa evo, konkretno onda da te pitam: KOJI je tvoj doprinos boljitku ako ne izadjes na glasanje, odnosno - STA dobija narod time sto ne izlazi na izbore? (TO je cela poenta mog pitanja)

SURbel:
Norma, Norma,

Imam utisak da nisi bas skoncentrisano procitala moj odgovor (skreni malo pogled sa Sadamovog smaknuca ;)

Pa evo, konkretno onda da te pitam: KOJI je tvoj doprinos boljitku ako ne izadjes na glasanje, odnosno - STA dobija narod time sto ne izlazi na izbore? (TO je cela poenta mog pitanja)
Јесам прочитала пажљиво. (А Садамово смакнуће, и све око тога ми се гади. Признајем, некако ипак нисам веровала да се толико може отићи. Додуше, заправо ме ништа више не изненађује од светских моћника, али...).
Но, не знам шта бих још ново могла да одговорим што већ нисам. Мислим да сам била јасна.

Али могу ли ја да питам: а шта добија народ и ако изиђе? (Кад нема довољно добру понуду).

Уосталом, биће и после ових, још избора, вероватно брже него што би стигли редовно. И на то смо већ навикли. Можда неким чудом, у међувремену, дође нека нова опција. Ко зна шта носи дан...

Norma Kampl:
Откуд теби идеја да "не заступам ниједну опцију"?
Пре ће бити - да ниједна овдашња странка заправо не заступа "моју" опцију. А то, наравно, не значи да треба да "заћутим", па још - "заувек" (врло попустљиво и пријатељски према другима, нема шта). Него управо да итекако говорим. Мислећи својом главом, а не како ми одреди било која странка, група, или појединац. (Сем, у неким случајевима, оних појединаца, из своје околине, пре свега, чије мишљење ценим и поштујем).

Али, не знам колико и вреди ово све да ти говорим, кад ти не признајеш ама баш ниједно туђе мишљење овде. И одмах сваког ко не мисли у длаку исто као ти проглашаваш, издајником, непријатељем, и шта све не.

А мислим да је најжалосније што ти, издајући се за истинску патриоткињу и националисткињу, можеш овако да се обориш на некога ко је од тебе - много већа националисткиња. (Мислим, твој негативан став и гнев спрам ових лдп-оваца, истинских "чедиста" и сличних противсрпски настројених, разумем. Веруј ми, они су мени далеко одвратнији него теби. Али исти такав, према нама овде који смо искрени родољуби, и националисти, Срби... то стварно не схватам).
(А, ко зна, можда је то управо зато, што се не осећаш довољно сигурном у своја уверења?).
Па што лепо не региструјеш своју странку са сопственим програмом, па заступај те идеје до миле воље. бар нисмо знали шта заступаш, овако само критикујеш а не оглашаваш са чим се слажеш. Кажеш да ниједна странка није по твојој вољи. Па ти се онда свађаш са самим собом а не са нама који смо јасни и политички дефинисани. Све остало је трућање којим замараш оне који хоће да читају твоје небулозе! Ја их више не читам, бар док не кажеш ко си, и која ти је политичка опција.

paola:
Па што лепо не региструјеш своју странку са сопственим програмом, па заступај те идеје до миле воље. бар нисмо знали шта заступаш, овако само критикујеш а не оглашаваш са чим се слажеш. Кажеш да ниједна странка није по твојој вољи. Па ти се онда свађаш са самим собом а не са нама који смо јасни и политички дефинисани. Све остало је трућање којим замараш оне који хоће да читају твоје небулозе! Ја их више не читам, бар док не кажеш ко си, и која ти је политичка опција.
И не мораш читати. А, наравно да се ја не свађам сама са собом. То радиш управо ти.

И ко си ти, уопште, уосталом, да ја теби морам да подносим "рапорт"?

И на било који начин се правдам или нешто објашњавам, кад овако прозиваш људе.

Прошло је време комесара и компартије. Којој, видим, још увек, читавим бићем и духом припадаш.

Да, ни ја стварно немам више намеру да разговарам с тобом, која не поштујеш основна правила уљудне комуникације , нити ћу ти се обраћати.
Збогом!

Norma Kampl:
И не мораш читати. А, наравно да се ја не свађам сама са собом. То радиш управо ти.

И ко си ти, уопште, уосталом, да ја теби морам да подносим "рапорт"?

И на било који начин се правдам или нешто објашњавам, кад овако прозиваш људе.

Прошло је време комесара и компартије. Којој, видим, још увек, читавим бићем и духом припадаш.

Да, ни ја стварно немам више намеру да разговарам с тобом, која не поштујеш основна правила уљудне комуникације , нити ћу ти се обраћати.
Збогом!
Ине можеш више да браниш своје ставове! МАТ У ПОТЕЗУ!

Back