Medicinski tehnicar u USA

imam jedno pitanje u vezi tehnicara..moj muz je zavrsio u Srbiji kurs za odrazavanje aparata na nefrologiji..da li je moguce da uz dodatni kurs u Americi,moza to isto da radi i da li treba iz Srbije da prevede diplomu..hvala

aparate u americkim bolnicama odrzavaju privatne firme od kojih je bolnica kupila te aparate tako da bi mogao kod tih privatnih firmi da proba da nadje posao a ne direktno kod bolnica.

u samim bolnicama postoje radna mesta za tehnicare : farmaceutski, histoloski ,anestezioloski, za sterilizaciju, phlebotomy i slicno i ta zvanja se dobijaju posle zavrsenih kurseva koji kostaju izmedju 1-3000 $ traju 3-6 meseci(2x nedeljno predavanja) i ako se nadje posao plata neto izadje oko 1700 $ .

Primer za kurseve: fcps.edu/is/ace/healthmed.shtml#medical

Da li neko zna kako se moze prevesti zvanje visa medicinska sestra tehnicar koje se dobija posle zavrsene vise medicinske, opsti smer?
U Americi se to ne priznaje jer bilo koja srednja skola iz exYu je jednaka obicnoj srednjoj skoli u Americi i potrebno ti je dodatno skolovanje, a to je:
CNA - Certified Nurse Aide
LPN - Licensed Practical Nurse
RN-ADN - Registered Nurse - Associate Degree
RN-BSN - Registered Nurse - Bachelor of Science in Nursing
RN-MSN - Registered Nurse - Master of Science in Nursing
NP - Nurse Practitioner
DNP - Doctor of Nursing Practice

Ja i nisam pitala za srednju vec za visu skolu.
Sudski tumac mi je preveo zvanje visa medicinska sestra kao SENIOR NURSE-PARAMEDIC, i to mi je sada nejasno. Zavrsila sam visu medicinsku u trajanju od 6 semestara, odnosno 3 godine. Da li neko zna da li je ovaj prevod u redu?

Back