medicinski falkutet na VMA u Beogradu

nelecarvdn

Zainteresovan član
Poruka
306
dakle, moja sestra je 4. godina medicinske skole u Novom Sadu, smer Fizio Terapeut, 5,00 prosek i sad naravno odluka sta upisati, ona bi Medicinu naravno ali pazi sad, ona oce da upise mdedicinski falkutet na VMA, i onda bude stipendusta drzave, zavrsi falkutet i onda nekoliko godina mora da radi za drzavu ali pitanje gde? koliko sam ja cackao po drzavnim sajtovima to ce biti neke mirovne misije po belom svetu a to treba da radi(koliko sam ja naucio 12 GODINA)...dobro sad, kakvi su ustvari uslovi na VMA? da li su isti dan prijemni u Novom Sadu i jer ne moze biti na 2 prijemna istovremeno a bas nije sigurno da ce moci da upise na samofinansiranje u NS, i sad ima 3 mogucnost, da upise falkutet u Cupriji, Kragujevcu ili Nisu pa da se posle godinu dana prebaci u NS, da li to moze???ako pukne na jednom prijemnom morace da pauzira jednu godinu :'(

U Cupriji nema Medicinski fakultet... :think:
Ne znam kakvi su uslovi na VMA..
Prijemni su na svim drzavnim fakultetima isti dan, isto vreme, dakle, moze polagati samo u jednom gradu.
E sad, nisam razumela ovaj deo "nije sigurno da ce moci da upise na samofinansiranje u NS". Je l' nije sigurna da ce moci da polozi prijemni i upadne na samofinansiranje, ili nece moci da plati tu godinu?
Ukoliko nije sigurna da ce upasti na samof, onda na VMA ne treba ni da pokusava, tamo se prima veooooma mali br studenata, i bodovi moraju biti maximalni na prijemnom..

Naravno, bilo koji drzavni da upise (dakle, u bilo kom gradu), moze da se prebaci u NS, posle ociscene prve godine..

Imam ja jedno pitanja sto se tiče VMA... Koliko su rigorozni sto se tice zdravstvenog pregleda i fizicke spremnosti? Fizicki cu moci da se spremim, ali je problem sto imam skoliozu i ne znam da li mogu da prodjem lekarski...

Veoma rigorozni... Ti pregledi su mnogo pre prijemnog,pa ako izvisis,mozes da konkurises na drzavnom ;) Inace,upasti tamo je vrlo vrlo tesko...primaju 20 ili 25 najboljih,a prijavljuju se sve sami vukovci...prijemni je ISTI kao i na drzavnim med. f. i isti dan je,u isto vreme,jedina razlika je u tome sto ovde imate i fizicki deo ispita,da tako kazem...

Back