Медачки џеп

RSK je imala oko 60-70 mrtvih
Из хрватских извора РСК је имала тачно 100 мртвих, интересантно је како се теби као хрвату деси да наведеш тачан број страдалих 9.гбр (укупно од 1992 до 1995) а смањиш, и релативизујеш број мртвих Срба.
Канађани наводе на је хрвата у сукобу са њима страдало укупно 27, без тачног навода о рањенима и погинулима.
У нападу на Дивосело, Читлук и Почитељ учествовале су поред 9.гардијске и 3.домобранске јединице (двије бојне и једна пуковнија) и специјална полиција РХ, дакле могућ је већи број страдалих.
Рањено је најмање 4 унпрофораца, њихови наводе да се ради о броју од 7 рањена Француза уз три уништена возила уз 4 рањена Канађанина.
Број погинулих хрвата је најмање 10 а рањених 85, дејствовали су и авиацијом, у повратку за Загреб изнад кордуна оборен је један МИГ-21 којом приликом је погинуо пилот.
хрвати наравно у броју страдалих Срба лажу, гдје наводе чак 71 страдалог војника а 29 цивилних лица, док се Српски и извори УНПРОФОР-а слажу о броју жртава и то 52 војника и милиционера и 36 цивила, то се зна именом и презименом (од 88, четрнаест се још воде као нестали) убијено је 17 жена и све затечене домаће животиње!

Poslednja izmena od moderatora:
Из хрватских извора РСК је имала тачно 100 мртвих, интересантно је како се теби као хрвату деси да наведеш тачан број страдалих 9.гбр (укупно од 1992 до 1995) а смањиш, и релативизујеш број мртвих Срба.
Канађани наводе на је хрвата у сукобу са њима страдало укупно 27, без тачног навода о рањенима и погинулима.
У нападу на Дивосело, Читлук и Почитељ учествовале су поред 9.гардијске и 3.домобранске јединице (двије бојне и једна пуковнија) и специјална полиција РХ, дакле могућ је већи број страдалих.
Рањено је најмање 4 унпрофораца, њихови наводе да се ради о броју од 7 рањена Француза уз три уништена возила уз 4 рањена Канађанина.
Број погинулих хрвата је најмање 10 а рањених 85, дејствовали су и авиацијом, у повратку за Загреб изнад кордуна оборен је један МИГ-21 којом приликом је погинуо пилот.
хрвати наравно у броју страдалих Срба лажу, гдје наводе чак 71 страдалог војника а 29 цивилних лица, док се Српски и извори УНПРОФОР-а слажу о броју жртава и то 52 војника и милиционера и 36 цивила, то се зна именом и презименом (од 88, четрнаест се још воде као нестали) убијено је 17 жена и све затечене домаће животиње!
A podatke o zrtvama sam iznio otprilike(jos to i naglasio) ne gledajuci podatke, iskreno ja sam mislio da je stradalo više civila od 36. Nemam ama bas nikakvu namjeru tu brojku od 88 što vojnika što civila dovoditi u pitanje. Ako ti želiš vjerovati da je to bilo tendenciozno samo izvoli.

Podatke za 9.gbr sam iznio tocne jer je Mrkalj postavio ovu stvar sa sukobom s UN-ovcima pa sam isao provjeriti koliko bi moglo biti istine u tome. I po svemu sudeći takav razvoj događaja je malo vjerojatan i predstavljao bi valjda potpuni presedan u mandatu UN-a u cijelom ratu. Nekakav sukob se mogao dogoditi ali za neku zescu bitku sa 27 mrtvih i(vjerojatno) 100tinjak ranjenih niko osim Kanađana nije čuo, ni obliznji francuski bataljun ni obliznja jedinica VRSK(9.motorizirana brigada).
Izgleda da Kanađani grade svoju pricu na nekom izvjescu HTV-a (kojeg niko ne moze naci iz ovih ili onih razloga) gdje se spominje 27 mrtvih i ranjenih, nekoj komunikaciji gdje se spominje 27 mrtvih i ranjenih i to što su zatekli krvave zavoje na položajima HV-a.

Poslednja izmena od moderatora:
Screenshot_20200807-135404~2.png

Back