Med

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Ispricacu vam nesto u vezi meda. Imam par komsija koji imaju kosnice. I sad video sam zanimljiv slucaj sa jednim od njih. Jedne godine je doso sa kolima kuci iz pcelinjaka. I sad ja sam bio u dvoristu, nesto sam radio i onako hteo nehteo vidim sta radi. prvo je sa zadnjeg sedista uzeo jednu gajbicu sa 4, 5 tegli meda i uneo u kucu. Vratio se i onda iz prikolice poceo je da skida plasticne burice nekoliko komada koji su od 10 kilograma. I te burice koji su puni bili verovatno sa medom unosio je u garazu.

Eto vidite za njegove unuke par tegli ali pravog meda a za druge unucice neke e za njih moze buckurisi razni serbeti.

Ljudi slusajte me nemoj da vas neko laze ako neko prodaje med na 600, din ili 10 evra po kilogramu znajte da to nema veze sa medom. Znaci taj komsija sta mislite te 4, 5 tegle pravog meda sta mislite za koliko bi prodao? Licno mislim da ne bi ni za 50 evra dao teglu tog meda pravog.

Ako hocete da budete sigurni da ste kupili pravi med onda nemojte nikad da kupujete vrcan med nego samo sace u tepsiji ili u nekoj kanti ali takvo sace koje ima bele poklopce. Ako je sace bez belih poklopaca onda nemojte da kupujete to je izvrceno. Znaci ovako izgleda sace neizvrcano i obratite paznju na belu skramu po povrsini:

sace.jpg

A ovako izlgeda izvrceno sace pa napunjeno sa ko zna cim, nekim serbetom:

BfLW52IyPg0KFurXj4t-9tfFla-DYI3cjlLYYQfLg0IDGmBZ0tCMHxKrUIz3YNQ5T0CWffrEODP2r7x-paiT3e6lmLHWjSpQqoo

Mislis ako se cak med plati dobro, opet ce neki pcelari ili druga lica falsifikovati med .
Zato sto mi nemamo ustanove koje bi tom nesavesnom licu oduzele sve pcelinjake i zabranila dalje bavljenje pcelarstvom.
Inace oni mogu ali retko ko to radi , da u sred sezone pcele prihranjuju secernim sirupom koji opet ode u poklopljeno sace.

Od pravog meda kada se rastopi u ustima škripe čisti zubi kada se po njima prelazi jezikom , od sirupa nece.

Za ove godine sam se svega nagledo pa mogu da provalim pravi,kad mi kazu koliko imaju u startu kosnica i koliko bude manje proizvodnje nema sta da sumnjam,vrlo brzo se kristalise i jedva se vadi koliko je tvrd,po 600din je i med im nije primarni izvor prihoda da bi morali da ga dupliraju forama,kad posumnjam promenim dobavljaca i to je to,toliko testova ima nisam imao potrebu da probam

Med? Pih. Prvo što nije veganski, drugo što je na HACCP-u, što znači da je pun industrijskog šećera, i da je GMO. Tuga jedna. Ko vas je slagao da je industrijski med (ili bilo koji med iz tegle, sa izuzetkom onoga koga biste mogli “ukrasti” od pčela iz nekog drveta u šumi) zdrava hrana? Bljak. Kome je stalo do zdravlja, završiće praksu solarne joge, izbaciće iz upotrebe meso, mleko i jaja, kao i svu industrijsku hranu iz kutija sa kodom HACCP, a samim tim i te vaše industrijske šećere... i, naravno, med. Da bi se prehranila samo jedna košnica, preko zime, potrebno je 25 kilograma meda. Toliko neće da potroši nijedan pčelar. Šta će učiniti? Pa hraniće pčele šećerom, one će biti bolesne i širiće industrijski šećer i bolest u med. Da ne govorimo da će pčelar sipati šećer u med. Svaki pčelar, bez izuzetka. Dakle, ako hoćete med, iako nije veganski proizvod, pravac šuma - i “ukradite” ga pčelama iz nekog drveta (prirodne košnice). Manite se pčelara i košnica koje prave ljudi. Kraj priče.

...sve sto kupujemo je u znaku pitanja
znaju prodavci za markere i prevare
kao i na detektoru lazi
...treba znati od koga
a i to nema nema vise cijenu
jer je svako sebi blize nego tebi...jbg...

Med? Pih. Prvo što nije veganski, drugo što je na HACCP-u, što znači da je pun industrijskog šećera, i da je GMO. Tuga jedna. Ko vas je slagao da je industrijski med (ili bilo koji med iz tegle, sa izuzetkom onoga koga biste mogli “ukrasti” od pčela iz nekog drveta u šumi) zdrava hrana? Bljak. Kome je stalo do zdravlja, završiće praksu solarne joge, izbaciće iz upotrebe meso, mleko i jaja, kao i svu industrijsku hranu iz kutija sa kodom HACCP, a samim tim i te vaše industrijske šećere... i, naravno, med. Da bi se prehranila samo jedna košnica, preko zime, potrebno je 25 kilograma meda. Toliko neće da potroši nijedan pčelar. Šta će učiniti? Pa hraniće pčele šećerom, one će biti bolesne i širiće industrijski šećer i bolest u med. Da ne govorimo da će pčelar sipati šećer u med. Svaki pčelar, bez izuzetka. Dakle, ako hoćete med, iako nije veganski proizvod, pravac šuma - i “ukradite” ga pčelama iz nekog drveta (prirodne košnice). Manite se pčelara i košnica koje prave ljudi. Kraj priče.
Znas li ti uopste sta je HACCP?

Med? Pih. Prvo što nije veganski, drugo što je na HACCP-u, što znači da je pun industrijskog šećera, i da je GMO. Tuga jedna.
ја имам у србији једног медара са фрушке горе - не трпа шећер у мед - само од њега купујем.
то да ли има шећера можете и сами тестирати - ако узмете на празан стомак велику кашику меда и ако вам не иде киселина онда је ок. (јер у шећер нешто стављају што узурпира регулацију желудачне киселине).
Eto vidite za njegove unuke par tegli ali pravog meda a za druge unucice neke e za njih moze buckurisi razni serbeti.
тако је са свим производима из "мале" привреде - зато ја имам своју башту.
Prvo što nije veganski
прво "вегански" је подметнут израз, који означаве неки скуп.. који баш није јасно дефинисан... више збуњујући.
мед је врло лековит и добар, ја таманим кило/недељно - могу они да натурају изразе вегански, био, дијета... игноришите изразе!

ја имам у србији једног медара са фрушке горе - не трпа шећер у мед - само од њега купујем.
то да ли има шећера можете и сами тестирати - ако узмете на празан стомак велику кашику меда и ако вам не иде киселина онда је ок. (јер у шећер нешто стављају што узурпира регулацију желудачне киселине).

прво "вегански" је подметнут израз, који означаве неки скуп.. који баш није јасно дефинисан... више збуњујући.
мед је врло лековит и добар, ја таманим кило/недељно - могу они да натурају изразе вегански, био, дијета... игноришите изразе!

Veruješ mu na reč?

Ja sam vegan i ne jedem med, jer ga prave pčele i ljudi.

ја себе не дефинишем никако (веган, вегетаријанац...) једем све што је од природе, без пестицида (без човековог интересеа), и не месо - јер су људи биљоједи. а мед је добар (одличан) као замена за шећер.
иде мени у кафу стално!

Postovani postavljacu teme da li si ikada "vrcao" med?

DA, naravno da ga kvare na razne nacine ,da sad ne smaram, nego tebe pitam da li si ikada vrcao?
samo sam radoznao :D

ја себе не дефинишем никако (веган, вегетаријанац...) једем све што је од природе, без пестицида (без човековог интересеа), и не месо - јер су људи биљоједи. а мед је добар (одличан) као замена за шећер.
иде мени у кафу стално!
Ljudi nisu biljojedi, da jesmo odavno bi smo izumrli...

Back