MBTI test ličnosti

Ovaj test je fina zanimacija, ali mislim da mu ne treba pridavati mnogo značaja. Dosta toga je prilično uopšteno, pa se u mnogim detaljima različitih vrsta ličnosti čovek pronađe, zato je lako poverovati da ste, eto, baš taj tip ličnosti koji vam je ispao na testu.

Ne sviđa mi se što moj odgovor na mnoga pitanja zavisi od dubljeg konteksta situacije, koji nije dat, zato su mnogi moji odgovori bili "po sredini"; u nekoj situaciji postupio bih na jedan način, u nekoj drugog na drugi način.

Na kraju sam pročitao opise ličnosti i, kako ih nazivaju, kognitivne funkcije koje definišu svaku ličnost, i zaključio da sam najbliži INFP-posrednik ličnosti, iako mi nije to ispalo na testu. Šta ja znam, možda ima tu nečega.

U horoskopu sam jarac, podznak lav.

Moj nekadašnji prijatelj je uradio ovaj test, ispalo mu je da je debatnik i onda se njegovo ponašanje izmenilo, počeo je da se ponaša više u skladu sa opisom te ličnosti, da se više udubljuje u diskusije, da zastupa određene teze samo diskusije radi, iako u te teze ne veruje, što stoji u opisu tog tipa ličnosti, a to ranije nije radio. Vrlo interesantno.

Back