Mazda Xedos 6 Turbo

lazarras946

Početnik
Poruka
1
Zanima me ugradnja turbine u ovaj auto.Koliko bi se snage odprilike dobilo i koje prepravke bi morao da uradim na motoru.Kako bi bilo Twin turbo posto je V6 motor.Evo malo karakteristika(Ima je i pod imenom Eunos 500) :
-2.0 benzinac
-24 Valve
-V6
-106kW(140 hp)
-DOHC
Hvala unapred.

Ovde sigurno neces naci odgovore, prvo zbog toga sto je ovo redak model Mazde kod nas, a narocito na ovom forumu :) Najbolje resenje je da se registrujes na zvanicni Mazdin forum i tamo ce te uputiti sta i kako. Sigurno ces dobiti adekvatne odgovore, posto znam da ima nekoliko entuzijasta tamo koji mogu da te upute bar u tehnicke detalje.

http://www.mazdaclub.rs/forum/

U potpunosti se slazem sa acivi... ja sam imao mazdu 323f 98 god sa istim motorom i moram da ti kazem da se to ne isplati... ako samo nesto zeznes a postoji mogucnost, ugasio si... redak motor, nema kopija delova samo originali, i bogami dosta kostaju....

Izduvna grana moze da se prilagodi, a filter je najmanji problem. Pitanje je koliko opterecenje mogu da izdrze postojeci klipovi, glava i blok.

Bas zbog ovoga sam se uzdrzao od "savetovanja", ne znam konkretan motor koliko moze da isprati konja. Upuceni u to znaju dokle mogu da teraju, a ako se ide na neke ekstremnije snage, obicno se menjaju klipovi, stavljaju se kovani, izduv moze da se sredi relativno jeftino, ali obavezno mora da se radi i ECU. Neki se reprogramiraju, a nekad mora da se kupi drugi. I nekad to moze da kosta dosta. Opet kazem, ne znam kako je za konkretan primer i necu da pricam cifre. Znam da moj auto moze za 400 - 500 eura da istera iz ovog motora bez turba oko 150 - 160 konja. A za turbo se nisam raspitivao, znam da je skup sport i nemam ni potrebe za tim.

Acivi molim objasnjenje kako ces da bez turba dignes auto za jos 50-60ks!
Opel Astra 2.0 16V ima 136ks ali taj isti motor sa turbinom ide na 192 sto je razlika od 56 ks i sad mene jako zanima kako ti mislis da dignes auto za 50-60 ks bez turbine a pritom da ulozis smesnih 400-500 eura?
Znas li ti da je moj Punto 1,2 16V imao auspuh od 700 eura i vazdusni filter od 280 eura i dobio je 20 ks sa chipom. Jako me interesuje kako si ti to zamislio.

Dule, auspuh od 700 eura na zapadu, kod nas kosta 100, a sto se tice mog motora, vrteo sam se po nekim forumima i ima modifikacija svakakvih za njega, a obicno mu dizu snagu na 135 - 140ks, to je postalo nesto kao nije problem, moze svako.. Ako hoces, potrazicu opet, pa cu ti postaviti link ovde. Ne razumem se bas previse u budzenje, ali dosta ljudi je zainteresovano na zapadu da radi Honde, pa su smislili po nesto :) Inace motor koji je kod mene vuce korene od d16 bloka (motori od 1600ccm) sa kraja osamdesetih, a jos onda je izbacivao 150ks, fabricki, pa u narednoj generaciji 160, da bi sredinom devedesetih iscedili 185. Govorim o fabrickim modifikacijama d16 motora. Ovaj moj je namerno oslabljen, da bi bio ekonomicniji i pristupacniji evropskom kupcu i euro standardima.

Acivi molim objasnjenje kako ces da bez turba dignes auto za jos 50-60ks!
Opel Astra 2.0 16V ima 136ks ali taj isti motor sa turbinom ide na 192 sto je razlika od 56 ks i sad mene jako zanima kako ti mislis da dignes auto za 50-60 ks bez turbine a pritom da ulozis smesnih 400-500 eura?
Znas li ti da je moj Punto 1,2 16V imao auspuh od 700 eura i vazdusni filter od 280 eura i dobio je 20 ks sa chipom. Jako me interesuje kako si ti to zamislio.

turbo je jako relativna stvar..
jer postoje razlicite vrste i tipovi istog ;)
i ne mozes da poredis puntov motor i motor u njeogovoj hondi..

I naravno Marica je oprala nogeeeeee!z:lol:
Acivi druze dali si ti svestan kako je Honda podigla snagu motora na 160 ks?
Nisi nista objasnio kako bi digao ali znas da su imali 150 i 160 ks pre 20 godina.E pa ja cu da ti otkrijem -kompletna glava motora je drugacija sa drugim kompjuterom i instalacijom a to ces malo teze da odradis plus sto tih auspuha za 100 eura ima na svakom otpadu i bacaju ih koliko ih ima.
Ne znam dali si svestan da na auspuhu dobijes od 5-10 ks,na chipu isto tako a na vazdusnom filteru do 2 ks kod atmosferskih motora?
400-500 eura je smesna cifra za to sto ti mislis da mozes da uradis i proveri jos jednom.
Bez Turba nema dizanja ks jer ako dignes auto za 10-20 ks imaces nesto bolje performanse ali ako hoces drasticno bolje onda je turbo neprikosnoven.
Turbo dizeli na chipu idu oko 40 ks gore a jos ako ima se dorade dizne ,sam Turbo,interkuler moze da ide mnooogo vise gore.Isto tako je i sa Turbo benzincima ali njih je drasticno manje dok sa atmosfercima jos niko nije napravio nesto vece jer nemaju osnovu.Da je to tako lako kao sto mislis sto nisi digao svoju staru Hondu pa tresao sve kojekakve BMW-e i ostale namunjene automobile?
Tako i Lazarras nema pojma koliko moze da ga kosta stavljanje turbina na taj motor a ja mogu da kazem da ta egzibicija moze bez problema da ga kosta 2-3k eura.

Moze ali ne pretvoriti standardni auto od 100 ks u takvu zverinu!
Takvi motori su fabricki napravljeni i od samog starta imaju osnovu za to a s druge strane botr navedi mi nekoliko atmosferaca sa toliko konja!z:)

I naravno Marica je oprala nogeeeeee!z:lol:
Acivi druze dali si ti svestan kako je Honda podigla snagu motora na 160 ks?
Nisi nista objasnio kako bi digao ali znas da su imali 150 i 160 ks pre 20 godina.E pa ja cu da ti otkrijem -kompletna glava motora je drugacija sa drugim kompjuterom i instalacijom a to ces malo teze da odradis plus sto tih auspuha za 100 eura ima na svakom otpadu i bacaju ih koliko ih ima.
Ne znam dali si svestan da na auspuhu dobijes od 5-10 ks,na chipu isto tako a na vazdusnom filteru do 2 ks kod atmosferskih motora?
400-500 eura je smesna cifra za to sto ti mislis da mozes da uradis i proveri jos jednom.
Bez Turba nema dizanja ks jer ako dignes auto za 10-20 ks imaces nesto bolje performanse ali ako hoces drasticno bolje onda je turbo neprikosnoven.
Turbo dizeli na chipu idu oko 40 ks gore a jos ako ima se dorade dizne ,sam Turbo,interkuler moze da ide mnooogo vise gore.Isto tako je i sa Turbo benzincima ali njih je drasticno manje dok sa atmosfercima jos niko nije napravio nesto vece jer nemaju osnovu.Da je to tako lako kao sto mislis sto nisi digao svoju staru Hondu pa tresao sve kojekakve BMW-e i ostale namunjene automobile?
Tako i Lazarras nema pojma koliko moze da ga kosta stavljanje turbina na taj motor a ja mogu da kazem da ta egzibicija moze bez problema da ga kosta 2-3k eura.

Naci cu link na jednom forumu pa cu da ti okacim, da ne mislis da sve znas.

Ne znam ja sve druze ali ti ocigledno znas a kad te je to toliko zanimalo zasto ne kazes kako to ide nego kacis link?
To se za te pare ne moze uraditi ni pod tackom razno jer samo glavu da poravnas ti treba 200 eura pa plus dihtung glave jos oko 4500 din a gde je jos auspuh,filter,chip tuning koji kosta 200 eura.....i ko zna sta jos.
Ne moze da ebe zec zeca i ne pametujem nego znam.Opet kazem na motoru sa Turbom nikakav problem ali na atmosfercu neizvodljivo -bar za te pare.

Poslednja izmena:
Ne znam ja sve druze ali ti ocigledno znas a kad te je to toliko zanimalo zasto ne kazes kako to ide nego kacis link?
To se za te pare ne moze uraditi ni pod tackom razno jer samo glavu da poravnas ti treba 200 eura pa plus dihtung glave jos oko 4500 din a gde je jos auspuh,filter,chip tuning koji kosta 200 eura.....i ko zna sta jos.
Ne moze da ebe zec zeca i ne pametujem nego znam.Opet kazem na motoru sa Turbom nikakav problem ali na atmosfercu neizvodljivo -bar za te pare.

Nti sam ja radio tako nesti niti si ti radio, zasto onda polazis od pretpostavke da ti bolje znas? Ravnanje glave za 200eu je cifra koju nikad ne bih dao za tako nesto i opsovao bih majstora koji pokusava za tako nesto da mi uzme te pare.

sto bre tolko ravnanje glave ?
Da pretreses glavu a pod tim se podrazumeva promena vodjica ventila,teflona,peskiranje ventila,pranje glave i eventualna promena ostecenog ventila.
To je kad se radi standard glave ali kad se turpija onda se menjaju komplet ventili,spusta glava i svasta nesto a onda to kosta poprilicno.
Pa zasto je Kadet GSI od 115 ks imao 150 ks sa glavom od Lotusa?z:)

Nti sam ja radio tako nesti niti si ti radio, zasto onda polazis od pretpostavke da ti bolje znas? Ravnanje glave za 200eu je cifra koju nikad ne bih dao za tako nesto i opsovao bih majstora koji pokusava za tako nesto da mi uzme te pare.

Ali znas da to kosta 400-500 eura?z:) To klinci u Srbiji stavili niklovan nastavak auspuha i rekli da im auto sad ima bar 50 ks vise!z:)

Da pretreses glavu a pod tim se podrazumeva promena vodjica ventila,teflona,peskiranje ventila,pranje glave i eventualna promena ostecenog ventila.
To je kad se radi standard glave ali kad se turpija onda se menjaju komplet ventili,spusta glava i svasta nesto a onda to kosta poprilicno.
Pa zasto je Kadet GSI od 115 ks imao 150 ks sa glavom od Lotusa?z:)

A da kupis bager treba ti 150 000 e
Al smo mi pricali o ravnanju :P
:)

Ali znas da to kosta 400-500 eura?z:) To klinci u Srbiji stavili niklovan nastavak auspuha i rekli da im auto sad ima bar 50 ks vise!z:)

Ne mislis valjda da sam se oslonio na price nekog klinca na forumu? Na jednom drugom forumu komentarisali smo sta Englezi rade sa ovim 1.6 motorom, pa smo otprilike preracunavali koliko bi to izaslo kod nas sto oni rade i dosli do ovakve cifre. Doduse, mozda je cifra bez ruku, posto su ljudi koji su razgovarali o tome mahom svi auto mehanicari (neki po profesiji, neki iz hobija) orijentisani iskljucivo na japance, a narocito na Hondu, pa se mozda govorilo o toj cifri kad bi oni sami to uradili. Naci cu.

Back