Max i Intro

• Začetnik teme Začetnik teme Sid*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sid*

Aktivan član
Poruka
1.643
Bend koji je nastao u Beogradu osamdesetih godina!
Max Vincent (1967-2004), rodjen je 1967. u Beogradu kao Misa Mihajlovic. Max je zavrsio muzicku gimnaziju STANKOVIC.
U toku zavrsnih godina gimnazije nastaje njegovo interesovanje za elektronsku pop muziku, koje preresta u pasiju.
Sa drugom iz gimnazije osniva duet Max & Intro.
Ubrzo nastaje prvi veliki hit pod naslovom OSTAVI SVE, cime se duo svrstava medju pionire TECHNO POP zvuka ranih osamdesetih. Prvo diskografsko izdanje, pod naslovom “WE DESIGN THE FUTURE” ostvareno je u tada najvecoj izdavackoj kuci na Balkanu, PGP RTB, GODINE 1984.

Da li neko slusa ovu muziku koja je bila toliko ispred svog vremena?

Beogradska devojka-Neverovatna pesma, Max je imao samo 18 godina kada je ovo snimljeno i objavljeno...

Aaaaaaaa, kako mi promače ova tema? :D
Ne mogu da verujem da ima još nekog... malo reći volem (:
jedina im mana što su, eto, iz Srbije gde se takvi bendovi nikad nisu cenili...
Prvo sam čula Ostavi sve-ljubav na prvi ton :heart:
I mnogo poštujem i volim sve što je Max radio i van projekta Max & Intro, volela bih da mogu ikako da saznam više o njemu,...:confused:
naravno nijedan dislike na tjubu :lol:

Misa je umro 2004. godine. Sa Zoranom (&Intro) nisam vec godinama u kontaktu, radio je neko vreme u skoli kao profesor klarineta... Malo o Misi, pokoj mu dusi... verovatno je i tamo gde je sada okupio neke cudne likove i rade neku bozansku Muziku...

Max Mihajlovic, rodjen u Beogradu, Potice iz umetnicke porodice. Majka magistar istorije umetnosti, inace svirala violinu, takodje snimala za PGP-RTB kao vokalni solista. Otac bas gitarista, pravnik I menadzer svojevremeno jednog od najeminentnijih sastava “PLAVI ANSAMBL”, orkestra koji je dugi niz godina pratio Djordja Marjanovica. Max je zavrsio muzicku gimnaziju STANKOVIC.

U toku zavrsnih godina gimnazije nastaje njegovo interesovanje za elektronsku pop muziku, koje preresta u pasiju. Sa drugom iz gimnazije osniva duet MAX & INTRO. Ubrzo nastaje prvi veliki medijski hit pod naslovom OSTAVI SVE, cime se duo svrstava medju pionire TECHNO POP zvuka ranih osamdesetih.

Prvo diskografsko izdanje, pod naslovom “WE DESIGN THE FUTURE” ostvareno je u tada, najvecoj izdavackoj kuci na Balkanu, PGP RTB, GODINE 1984. Uporedo sa nastankom novih kompozicija, 1985-1986 (BEOGRADSKA DEVOJKA, LOS JE DAN…) sledi niz nastupa I gostovanja u popularnim jugoslovenskim medijima.

1987. Max postaje lider kabaretske trupe angazovane u Italiji od strane agencije PHOENIX-ART. Za potrebe Show-a Max komponuje namensku muziku I nastupa kao vodeci pevac I igrac, uz pratnju zenske plesne grupe.

Pored visegodisnjeg uspesnog nastupanja sa trupom, koje prelazi granice Italije (Francuska, Svajcarska), Max povremeno dolazi u Beograd, gde ostvaruje niz saradnji sa ovdasnjim muzicarima, te tako 1989. nastaje medijski hit SUZE I SMEH, realizovan sa Igorom Popovicem.

1991. Max provodi krace vreme u Svedskoj radeci kao pijanista, zatim dolazi u Beograd, gde pocinje da radi u kreativnom timu tada novog I kasnije eminentnog studija “PINK”.

1992. Saradnja sa grupom “DU-DU-A.

1993. Max otvara predstavnistvo PHOENIX ART-a u Beogradu. Saradnja sa VIKTORIJOM. Saradnja sa studijom KAZABLANKA Dadija Stojanovica.

1993-1994. Sa Zoranom Veljicem radi na projektu “SANCO & MAX” kada nastaje jedan album I nekoliko kontraverznih spotova.

1994-1995. Ponovni angazman od strane PHOENIX-ART-a u Italiji

1995. Max radi aranzmane I produkciju za albume BEBI DOL I LEE-MAN-a

1996. Max otvara sopstveni studio u kome radi moderne aranzmane I produkciju za HASIM HUCUK HOKI-ja I druge izvodjace.

1997. Sa Djoletom iz grupe LAKI PINGVINI radi obradu sicilijanskog tradicionala “TORNA SORENTO”.

1998. Gostovanje na festivalu BUDVA-98 sa Sancom, kompozicija “MAPA JE NADJENA”.

1999. Novi angazman u Italiji. Po povratku u Beograd, Max radi muziku, tekstove I produkciju za Mimu Paunkovic.

2002. Max pocinje da radi na materijalu za dvostruki album koji bi kompletno reprezentovao njegov muzicki integritet. Taj album nije nikada uspeo da zavrsi.

2004. Prerana smrt prekida zivot I karijeru ovog izuzetno obdarenog umetnika.

2006. Nastaje CD kompilacija jednog dela Max-ovog muzickog opusa, zahvaljujuci zalaganju Max-ove mame Bobe I njegovih prijatelja I kolega

Link ka FB-u je -
, narocito sa produkcijom bubnjeva na pocetku... I dan danas sam ponosan na tih nekoliko taktova koje sam odsvirao, bez metronoma, hladno nenormalno a nema grejenja u Studiju jer je Andra zaboravio da donese plin, Studio se grejao na plinske peci a radila samo jedna u reziji dok je Studio (gde se pevalo i bili bubnjevi, za one koji ne znaju sta je sta i gde je sta...) bio bez plina/grejanja a karakteristika te prilicno velike prostorije je da je ceo jedan zid bio u staklu, okrenut ka pruzi pa kad prolazi voz, a desavalo de cesto, ne moze nista da se snima jer sve ulazi u snimak, i kloparanje i pisak voza koji je bio obavezan jer nailazi na rampu koja je na samom ulazu na to imanje gde je bila zgrada Studija. Pre Studija je tu bila prilicno cuvena Diskoteka "Svetni Breg" (inace je to u Resniku) koja je bila nenormalno posecena, dolazili su ne samo iz Beograda nego i cele Srbije... takvo je to vreme bilo. :) Elem, kaze Misa, parafraziram, "i sta cemo sad, ja da pevam nema sanse sad po ovoj zimi kad je kod mikrofona isto kao napolju?!". Na to Vlada Igen (Vlada Barjaktarevic Riblja Corba klavijature...) kaze meni, naravno opet parafraziram jer je bilo jako davno, "A jel' tebe ne mrzi da postavis bubanj pa da se malo zezamo i snimamo?". I meni je hladno ali k'o velim mozda se malo ugrejem dok raspakujem i postavim bubanj pa mozda i probam da sviram ako se zagrejem dovoljno. Zagrejao sam se vise idejom nego radom ali i sklapajuci i bilo je interesantno... :)

Sa Misom me upoznao Nenad gitarista, i on je pokojni sada, sa kojim sam svirao u grupi Start, mala i nepoznata beogradska grupa sa najznacajnijom sirkom u Domu Omladine kad smo svirali kao gosti cuvenoj beogradkoj klupskoj atrakciji Mama Co Co (Vlada Nikodijevic Ribelli) a kasnije je Nenad imao grupu Aja Sofija i bavio se studijskim radom, uglavnom sa alternativnim bendovima (nazalost, previse je bio u kontaktu sa drogom i nije dugo potrajalo...). Upoznali smo se tako sto me Nenad zvao telefonom i pitao da li ima sanse da nadjem negde neku ritam masinu pa da isprogramiram dve pesme njegovom ortaku Misi. Ja kazem da nema problema i uzmem od komsije Gospe Roland R8 pa Nenad i Misa dodju kod mene kuci da programiramo... Tako je pocelo, i svasta se desavalo tokom godina. Lepo prijateljstvo je nastalo tada programirajuci te pesme. :) Bio je jako dobar covek i jako dobar muzicar...

Intro se zvao Nikola Ristic, svirao violinu, nazalost takodje pokojni. Sa Misom smo isli u osnovnu skolu Janko Veselinovic u Sumicama. Zvali smo ga ludi Misa, jer se stalno benavio i lupetao gluposti. Inace vec u osnovnoj skoli je razbijao klavir. Kad se pojavila Bgd Devojka prvi put na Diskomeru Studia B, Misa je izasao na prozor zgrade gde je ziveo na poslednjem spartu i urlao dok nije promukao. takav je bio. Svoj i na svoju ruku

Back