Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Daklem...izabrao sam temu za maturski koja glasi "Kozaci na Balkanu u Drugom svetskom ratu" pa bih molio da mi preporučite literaturu ili neke izvore na internetu...Hvala!
Ja ne znam da li se o njima ima što pročitati osim šturih podataka...
Mislim da su to dve Kozačke divizije koje su bile pod komandom Nemačkog Generala Fon Panvica.
A poznati su i neki zločini upereni protiv Hrvatskog civilnog stanovništva,probaću da saznam više pa pišem ovde.
На руском, иначе, има подоста литературе. Мислим да су две најбоље књиге: ''Козаци. Између Хитлера и Стаљина'' од П. Крикунова и ''Жртве Јалте'' од Николаја Толстоја ( оригинал је на енглеском, али мислим да ћеш га тешко наћи. На руском га има на нету)
Нису.Kозаци који су били у саставу формација Трећег рајха нису били у саставу РОА-е. У нацистичкој Немачкој развијена је теорија о готском пореклу козака, што их је издвајало од осталих Руса.
Тек се на Прашком конгресу 14. новембра 1944. покушало обједињавање свих квислиншких формација ( па и РОА-е и козачких формација) у оквиру К.О.Н.Р.-а (Комитет Освобождения Народов России) под руководством генерала Власова.