U pitanju je kanalisan tekst i primedba o "dovoljno razvijenoj svesti" odnosi se pre svega na one kojima je oblast duhovnosti zivotna vokacija i koji u kontinuitetu prate tekstove sa sajta, sto ne znaci da ostali ne mogu shvatiti sustinu teme.
E onda u redu, to smo razjasnili, valjda. Nije trebalo da dođe do toga da zamalo zaključam temu.
Nego, nije mi jasno kako ste to zamislili. Kako biste uveli ovo uređenje, mislim valjda postoje neki postulati, pravila? Kako bi izgledalo to društvo?
I na koji način bismo ga uveli? Da li bismo krenuli od pojedinca, koji bi na mikronivou predavao ženi moć? Na koji način bi to činio? Da li, predajući joj volju i sve materijalno što uzmogne ispuniti? I da li bi muškarac bio u časnoj obavezi samo prema jednoj ženi, ili bi svaka na koju naiđe raspolagala njegovom moći?
Plašim se da bi se žene posvađale ako bi svi muškarci postali opšte dobro. Evo realno, mene kad bi neka na ulici savatala da crpe na opšte dobro moju raskošnu moć, ja bih joj rekao da sam svu moć darivao ćeri, majci, Struji i ovom trenutnom uređenju kakvo vlada. Ja Vam gospođo više moći nemam, ama nikakve.
Ček stvarno, a u kakvom mi to uređenju živimo, a koje menjamo za matrijarhat? Misim jel ovo kao patrijarhat? E izem ti ovakav patrijarhat. Ako mi je ovako kad sam gazda u kući, kako će tek biti kad budem šegrt? Ima dumrem.
I da kažem, malo mi je čudno što se u uvodu priznaje da muškarci i žene imaju moć koju na različite načine realizuju; žene, lepo ste primetili, to rade posredno - znači oduvek kroz mušku moć, a to je ono što se u postavci teme preporučuje. Tek odjednom dolazimo do, za mene zbunjujuće tvrdnje, da su za zla krivi muškarci jer su ih oni činili pošto imaju moć. A žene, mada imaju moć da upravljaju muškarcima, odjednom nemaju moć. Pa za čije babe zdravlje se vode ratovi? Kako žene nemaju moć da spreče ratove? Pa imaju moć, ali ratovi se vode da bi te nečije žene mogle da nose skupe cipele.
Da nema žena ne bi postojala jedna stvar na svetu oko koje bi se muškarci otimali i zaratili.
Na kraju dolazimo do ljudske prirode. Čini mi se da je u ljudskoj prirodi da ne predaje moć ako je poseduje. Slabo viđam da se neko odriče moći. Možda eto neki redak duhovnik poput mene, ali zaista nas je malo.
Pričom i prosvetljavanjem biste naterali najmoćnije da predaju moć? Zbog čega da je predaju? Da bi bilo bolje? Pa njima je i ovako dobro.
Eto, u ovom dugačkom postu sam postavio nasumična pitanja i naznačio neke smernice razmišljanja na ovu temu. Ne znam kako to da ostvarimo, misim taj matrijarhat, nisam pametan.