МАТРИЈАРХАТ

Да ли бисте се сложили са табелом са слике?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

iscelenietravm.ucoz.ru

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
206

zene_muskarci3.jpg

Да ли бисте се сложили са табелом са
слике?

Ако не бисте који би однос добар-лош ви одредили женама и мушкарцима? Где је права мера односа добар-лош када су односи међу половима у питању?

Питање односа међу половима није од јуче већ датира еонима и углавном се испољава кроз борбу за моћ. Мушкарац је јачи пол и тиме је моћ света сконцентрисана у његовим рукама, али је ипак жена та која у доброј мери утиче на одлуке које доноси.

Значи мушкарац моћ остварује директно, жена индиректно.

Све ово само је кратак увод у тему коју смо одавно желелели да покренемо, али смо чекали да вам се свест довољно развије како бисте могли психолошки да је прихватите и донесете разуман суд о њој. Тема је матријархат и то не случајно јер се током еона показало и доказало да је моћу рукама мушкараца попут шипке упаљеног динамита у рукама хроничног пијанца...

Prilozi

• zene_muskarci3 (1).jpg
    zene_muskarci3 (1).jpg
    12,9 KB · Pregleda: 4
Poslednja izmena od moderatora:
Све ово само је кратак увод у тему коју смо одавно желелели да покренемо, али смо чекали да вам се свест довољно развије како бисте могли психолошки да је прихватите и донесете разуман суд о њој.
Koji pokazatelji su vam ukazali na to da je 05.05.2014. trenutak kada nam se svest dovoljno razvila?

Najljubaznije molim moderaciju da ne zaključava temu, mada će to nesumnjivo poželeti. Znam da nije tema sa sličicama, znam da nije o tome ko nas je danas na poslu iznervirao ili nam poklonio origami, znam da postavljač nije eminentni korisnik, vidim i da nije sam svoj, ali hajde neka ostane.

Све ово само је кратак увод у тему коју смо одавно желелели да покренемо, али смо чекали да вам се свест довољно развије како бисте могли психолошки да је прихватите и донесете разуман суд о њој.

Dobro, nećemo da se vređamo i to.

Да ли бисте се сложили са табелом са слике?

Ако не бисте који би однос добар-лош ви одредили женама и мушкарцима

Ne bih jer dobro i zlo su relativni pojmovi. Neki konkretniji grafikoni pokazuju mesovitu sliku, u pojedinim stvarima su bolji muskarci zene losije, vazi i obrnuto. Na slici ispod se vidi da zene ne mogu da pariraju muskarcima u elektrici i konstrukciji a sto se tice predavanja i zdravstva tu su daleko brojnije.

Slika predstavlja brojku zaposlenih u Australiji. Uporedjujuci nase krajeve situcija je otprilike ista, primetno je naprimer zadnjih decenija da su univerziteti daleko brojniji zenama nego muskarcima, a nastavni plan u osnovnim skolama tako osmisljen da od samog starta devojcice imaju bolju odskocnu dasku jer je sadrzaj vise prilagodjen njihovoj psihomotorici nego decacima tog uzrasta.

women_in_australia-53.jpg

Био сам оставио линк ка остатку текста но како га је модератор уклонио остатак текста поставићу овде.
Тема је промена структуре моћи у друштву, јер смо ми мушкарци од планетарног друштва направили ратно поље - оно што жене граде читавог живота ми уништимо за један дан.

Штета коју мушкарци опијени моћу чине мери се милионима људских живота и тај број временом се не смањује већ само увећава. Како бисмо зауставили или барем смањили штету која по ваш духовни развој тада настаје одлучили смо да вам предложимо - јавно и отворено, прелазак на матријархат.

Матријархат није корак уназад како неко то воле да кажу, већ квантни скок унапред када је развој вашег друштва у питању. Уосталом погледајте "друштва" - вашу породицу, којима управљају жене и видећете да су она у сваком свом делу високо функционална. Посао који жена обави за један дан мушкарац не би могао ни за читаву недељу. Зато овом приликом желимо да истакнемо да се приближава време преласка са мушког - патријахалног, на женско - матријахално друштво и да стога будете спремни за промене које ће тај прелаз донети.

Живот људске врсте може бити организован на више начина, а најбоље је уколико он буде организован тако да од тога имају користи већина вас. Патријахални друштвени систем показао се као суров, израбљивачки и расистичко-робовласнички модел уређења друштва па је сазрело време да га замени један савременији и савршенији систем друштвених односа.

Људска врста - а самим тиме и жена, није савршена нити ће то икада бити, међутим на садашњем нивоу вашег развоја жена је у већини категорија боље решење од мушкарца. Многи мушкарци осетиће се увређеним и повређеним овим каналисаем, међутим сматрамо да љутњи нема места јер све што смо изнели у њему сушта је Истина. Ми смо Духовници и као такви не мешамо се у борбу за моћ међу половима већ само покушавамо да вам кроз ово каналисање укажемо на модел организовања вашег друштва који ће вам знатно подићи квалитет живота.

Жена није савршена, али је боље решење од мушкарца и разлога за то је толико да их је тешко све побројати. Довољно је рећи да је жена мајка и супруга, бораца и куварица, храбра кад затреба и нежна када осети да треба да је. Поштујте је као човека и оно што будете одбили заузврат биће оно што ви сами никада не бисте могли понудити другима.

Још једном вас позивамо и молимо да се не љутите на нас због овог каналисања јер је оно дато као тема за размишљање како бисте у тренуцима када се буду доносиле одлуке о томе имали свој јасан став.

Решење које вам нудимо није савршено и неће проћи без проблема, али ће врло брзо све што је представљало препреке у остваривању промена структуре моћи међу половима бити далека прошлост. Друштво хуманије, праведније, богатије, истинитије... куца вам на врата, зато молимо вас отворите му их и допустите да уђе у ваше животе.

Свако добро вам желимо Децо Земље и желимо да и ви другима чин
ите добро.

Koji pokazatelji su vam ukazali na to da je 05.05.2014. trenutak kada nam se svest dovoljno razvila?
U pitanju je kanalisan tekst i primedba o "dovoljno razvijenoj svesti" odnosi se pre svega na one kojima je oblast duhovnosti zivotna vokacija i koji u kontinuitetu prate tekstove sa sajta, sto ne znaci da ostali ne mogu shvatiti sustinu teme.

Kamael
Ne bih jer dobro i zlo su relativni pojmovi. Neki konkretniji grafikoni pokazuju mesovitu sliku, u pojedinim stvarima su bolji muskarci zene losije, vazi i obrnuto. Na slici ispod se vidi da zene ne mogu da pariraju muskarcima u elektrici i konstrukciji a sto se tice predavanja i zdravstva tu su daleko brojnije.
Slazem se sa primedbom, medjutim ovde pre svega govorimo o drustvenoj moci i sa te tacke gledista stoji da muskarci uglavnom unistavaju, a zene odrzavaju i grade.

U pitanju je kanalisan tekst i primedba o "dovoljno razvijenoj svesti" odnosi se pre svega na one kojima je oblast duhovnosti zivotna vokacija i koji u kontinuitetu prate tekstove sa sajta, sto ne znaci da ostali ne mogu shvatiti sustinu teme..

U pitanju je tekst koje je neka zena "primala" od kojekakvih aliena, jer svoje vreme nije trosila na muza i porodicu za koju ocigledno nije bila sposobna pa je mozak napavio kompenzaciju.

Knjiga obiluje navlakama za muskarce da se bore i ruse sistem i rezim, a ovde kao sto se vidi pise o zeni da je superiornije bice jer je nezna i jer je rodila muskarca. Dobar slucaj za psihologa.

U pitanju je kanalisan tekst i primedba o "dovoljno razvijenoj svesti" odnosi se pre svega na one kojima je oblast duhovnosti zivotna vokacija i koji u kontinuitetu prate tekstove sa sajta, sto ne znaci da ostali ne mogu shvatiti sustinu teme.
E onda u redu, to smo razjasnili, valjda. Nije trebalo da dođe do toga da zamalo zaključam temu.

Nego, nije mi jasno kako ste to zamislili. Kako biste uveli ovo uređenje, mislim valjda postoje neki postulati, pravila? Kako bi izgledalo to društvo?
I na koji način bismo ga uveli? Da li bismo krenuli od pojedinca, koji bi na mikronivou predavao ženi moć? Na koji način bi to činio? Da li, predajući joj volju i sve materijalno što uzmogne ispuniti? I da li bi muškarac bio u časnoj obavezi samo prema jednoj ženi, ili bi svaka na koju naiđe raspolagala njegovom moći?

Plašim se da bi se žene posvađale ako bi svi muškarci postali opšte dobro. Evo realno, mene kad bi neka na ulici savatala da crpe na opšte dobro moju raskošnu moć, ja bih joj rekao da sam svu moć darivao ćeri, majci, Struji i ovom trenutnom uređenju kakvo vlada. Ja Vam gospođo više moći nemam, ama nikakve.

Ček stvarno, a u kakvom mi to uređenju živimo, a koje menjamo za matrijarhat? Misim jel ovo kao patrijarhat? E izem ti ovakav patrijarhat. Ako mi je ovako kad sam gazda u kući, kako će tek biti kad budem šegrt? Ima dumrem.

I da kažem, malo mi je čudno što se u uvodu priznaje da muškarci i žene imaju moć koju na različite načine realizuju; žene, lepo ste primetili, to rade posredno - znači oduvek kroz mušku moć, a to je ono što se u postavci teme preporučuje. Tek odjednom dolazimo do, za mene zbunjujuće tvrdnje, da su za zla krivi muškarci jer su ih oni činili pošto imaju moć. A žene, mada imaju moć da upravljaju muškarcima, odjednom nemaju moć. Pa za čije babe zdravlje se vode ratovi? Kako žene nemaju moć da spreče ratove? Pa imaju moć, ali ratovi se vode da bi te nečije žene mogle da nose skupe cipele.
Da nema žena ne bi postojala jedna stvar na svetu oko koje bi se muškarci otimali i zaratili.

Na kraju dolazimo do ljudske prirode. Čini mi se da je u ljudskoj prirodi da ne predaje moć ako je poseduje. Slabo viđam da se neko odriče moći. Možda eto neki redak duhovnik poput mene, ali zaista nas je malo.
Pričom i prosvetljavanjem biste naterali najmoćnije da predaju moć? Zbog čega da je predaju? Da bi bilo bolje? Pa njima je i ovako dobro.

Eto, u ovom dugačkom postu sam postavio nasumična pitanja i naznačio neke smernice razmišljanja na ovu temu. Ne znam kako to da ostvarimo, misim taj matrijarhat, nisam pametan.

mislim da to nije tacno
nije da imam neke dokaze prosto mislim da si u zabludi. jedino sto ih je manje u takvim inzenjerijama. koliko znam postoje odlicni inzenjeri zene
mada ovde je kvantitet u pitanju, to ce verovatno vremenom da se menja
za muskarce bi verovatno analogna oblast bila jezici kojima se bave vecinom zene za sad

mislim da to nije tacno
nije da imam neke dokaze prosto mislim da si u zabludi. jedino sto ih je manje u takvim inzenjerijama. koliko znam postoje odlicni inzenjeri zene

Misliti mozes i da na drvetu rastu jezevi imas pravo na to, svojim tekstom dokazala si da si ti u zabludi a ne ja iz razloga jer je zena manje po grafikonu u klasi inzenjera, ali to je slika odredjenih zanimanja u Australiji kao sto je i navedeno.

Kako pises da znas zene inzenjere a zivis u Srbiji, dakle zene inzenjere u Srbiji, pa ti je poznata situacija jelte, ko kako radi i ko se za sta zanima, napisala bi kakva je je tacna situacija kod nas, a situacija kod nas je obrnuta od tvoje teze, vise je zena u grupi inzenjeri od muskaraca.

Prema rezultatima Popisa 2011, u Republici Srbiji muškarci su zastupljeniji od žena u grupama „Rukovodioci, funkcioneri i zakonodavci“, „Poljoprivrednici, šumari, ribari i srodni“, „Zanatlije i srodni“, „Rukovaoci mašinama i postrojenjima, monteri i vozači“, a dominantni su u grupi „vojna zanimanja“.

Žena je više od muškaraca u grupama „stručnjaci i umetnici“, „Inženjeri, stručni saradnici i tehničari“, „Administrativni službenici“, „Uslužna i trgovačka zanimanja“, kao i u grupi „Јednostavna zanimanja“.

Kamael
U pitanju je tekst koje je neka zena "primala" od kojekakvih aliena, jer svoje vreme nije trosila na muza i porodicu za koju ocigledno nije bila sposobna pa je mozak napavio kompenzaciju.

Knjiga obiluje navlakama za muskarce da se bore i ruse sistem i rezim, a ovde kao sto se vidi pise o zeni da je superiornije bice jer je nezna i jer je rodila muskarca. Dobar slucaj za psihologa.

Julian
E onda u redu, to smo razjasnili, valjda. Nije trebalo da dođe do toga da zamalo zaključam temu.

Nego, nije mi jasno kako ste to zamislili. Kako biste uveli ovo uređenje, mislim valjda postoje neki postulati, pravila? Kako bi izgledalo to društvo?
I na koji način bismo ga uveli? Da li bismo krenuli od pojedinca, koji bi na mikronivou predavao ženi moć? Na koji način bi to činio? Da li, predajući joj volju i sve materijalno što uzmogne ispuniti? I da li bi muškarac bio u časnoj obavezi samo prema jednoj ženi, ili bi svaka na koju naiđe raspolagala njegovom moći?

Plašim se da bi se žene posvađale ako bi svi muškarci postali opšte dobro. Evo realno, mene kad bi neka na ulici savatala da crpe na opšte dobro moju raskošnu moć, ja bih joj rekao da sam svu moć darivao ćeri, majci, Struji i ovom trenutnom uređenju kakvo vlada. Ja Vam gospođo više moći nemam, ama nikakve.

Ček stvarno, a u kakvom mi to uređenju živimo, a koje menjamo za matrijarhat? Misim jel ovo kao patrijarhat? E izem ti ovakav patrijarhat. Ako mi je ovako kad sam gazda u kući, kako će tek biti kad budem šegrt? Ima dumrem.

I da kažem, malo mi je čudno što se u uvodu priznaje da muškarci i žene imaju moć koju na različite načine realizuju; žene, lepo ste primetili, to rade posredno - znači oduvek kroz mušku moć, a to je ono što se u postavci teme preporučuje. Tek odjednom dolazimo do, za mene zbunjujuće tvrdnje, da su za zla krivi muškarci jer su ih oni činili pošto imaju moć. A žene, mada imaju moć da upravljaju muškarcima, odjednom nemaju moć. Pa za čije babe zdravlje se vode ratovi? Kako žene nemaju moć da spreče ratove? Pa imaju moć, ali ratovi se vode da bi te nečije žene mogle da nose skupe cipele.
Da nema žena ne bi postojala jedna stvar na svetu oko koje bi se muškarci otimali i zaratili.

Na kraju dolazimo do ljudske prirode. Čini mi se da je u ljudskoj prirodi da ne predaje moć ako je poseduje. Slabo viđam da se neko odriče moći. Možda eto neki redak duhovnik poput mene, ali zaista nas je malo.
Pričom i prosvetljavanjem biste naterali najmoćnije da predaju moć? Zbog čega da je predaju? Da bi bilo bolje? Pa njima je i ovako dobro.

Eto, u ovom dugačkom postu sam postavio nasumična pitanja i naznačio neke smernice razmišljanja na ovu temu. Ne znam kako to da ostvarimo, misim taj matrijarhat, nisam pametan.

Tekst je pokusaj da se nase drustvo kada je moc u pitanju organizuje na jedan drugaciji nacin koji ce svima - i muskarcima i zenama, uciniti zivot mnogo boljim i naprednijim.

Razlike izmedju muskaraca i zena postoje i u nekim oblastim muskarci su u prednosti dok su u drugim zene. Kada je pak moc u drustvu u pitanju ili sto bi na srpskom rekli "vlast", mislim da je vecini jasno da muskarci svojim suludim idejama o osvajanju nove, vece, lepse, bogatije teritorije ili citavog sveta samo izazivaju ratove i umnozavaju nesrecu u drustvu.

Za razliku od njega zena deluje lokalno - njoj je bitno da su joj deca zdrava, sita i obrazovana, da joj je kuca opremljena svim sto jedna prosecna ili nadprosecna porodica ima i da joj je muz kolko-tolko pristojan i normalan suprug i otac.

Mi muskarci posedujemo drustvenu moc vec hiljadama godina i jedino smo mi odgovorni za sve sto se desava u svetu, dok zene vrse uticaj i osvajaju moc indirektno preko nas, ali je njihov uticaj ogranicen strukturom moci uspostavljenom od strane muskaraca. Matrijarhatom bi se promenila struktura moci u drustvu, sto znaci da bi zene na drugaciji nacin uredjivale odnose i resavale probleme unutar drzave ili one sa drugim drzavama.

Back