Materijalni deo veze

Naravno da je vazno imati dovoljno novca za zivot, pitanje je samo sta je za koga dovoljno.
Nekome je dovoljno da mu nakon placanja stana i ostalih troskova ostane 500 eur, nekome je i 1500 malo.
Neko je spreman da se suoci sa zivotom onakvim kakav jeste, da krene prakticno ni od cega i da napreduje postepeno.
Neko to ne moze ili ne ume i ceka bolje okolnosti.

Ima ih koji bi sve da dobiju odmah i sada. Tipa, imam 25 god. zavrsio sam fax, zaposlio se i boze moj, normalno je da odmah imam svoj stan, svoj novi auto, da imam za letovanja, zimovanja, dobru garderobu, izlaske..... To ne ide tako. Za to obicno treba malo vremena, osim ako covek nije izrazito sposoban, preduzimljiv i ako nema puno srece na samom pocetku karijere.
I na zapadu na koga se mnogi pozivaju, ljudi nemaju sve to u tim godinama, a i ako imaju sve je na kredit i pod hipotekom.

Neki ljudi kao da ne kapiraju da je potpuno svejedno (u finansijskom pogledu) placati stanarinu 250 eur ili isto toliku ratu za kredit tokom narednih 15 ili 20 godina. Te pare nemas pa nemas, osim sto u drugom slucaju ulazes u sebe a ne u drugoga.
Dakle, osim ako nemas sopstveni stan, isti te trosak ceka kupio ga na kredit ili se odlucio za pocetak da nekome placas stanarinu.
Neko u tom cekanju izgubi mnoge dobre prilike da postane samostalan i da ima svoj zivot.
Mnogima je to savrseno opravdanje za sopstvenu nesposobnost i nespremnost da se prilagodjavaju okolnostima i bore za sebe.

@Coko

Ja sam ti poznata licnost...ko Topika...ako kazem gde zivim ima da mi obozavatelji spavaju pred vratima...
a056.gif

Zaboravih da napisem u prethodnom postu da sam bila Off topic.....:D

Radim od svoje 19-te godine,radila sam i dok sam bila na Visoj skoli,nekako mi je bilo glupo da me roditelji izdrzavaju,pokusala sam par puta i da se osamostalim,ali bila su to takva vremena da je luksuz bio i pakla cigara.Kada sam se udala prestala sam da radim,posvetila sam se porodici,dok je on donosio pare kuci.Ja sam cuvala dete,uredjivala kucu,pomagala njemu kada je bilo potrebno....vecinu onoga sto smo stekli za vreme zajednickog zivota ,zaista je bilo zajednicko jer smo to stvorili zajednickim snagama.Ne znam koliko je to kostalo.......ziveli smo solidno,nismo se mnogo stedeli,imali smo i vise nego sto treba.Posle rastanka nastavio je da mi pomaze,ja radim imam i svoj novac,dobro mi dodje i njegov.

U svakom slucaju , znam da bih sve uradila da se odvojim od svojih sto pre. Sto se tice posla i studiranja , to moze kad moze. Buduci da su nama ponekad predavanja od 8 do 8...nadam se u 4-toj nece biti tako.
I kad dodje ispitni rok , nema tu mnogo vremena za posao,ipak se mora znati sta je na prvom mestu.(sedi i uci) Tako da uglavnom radim ''sezonske'' poslove preko zadruge.Naravno svi se trude da nas iscimaju i utjare maximalno...ali sta je tu je. Ipak je neki dinar.

Inache znam i par ljudi koji zive sa svojom majkom , a imaju 40 i vishe godina. Ali ucestvuju u troskovima.I cela stvar je jedna simbioza , cela porodica zivi u jednoj kutji.Sin neozenjen , sestra s muzem i dvoje dece i majka. Sestra zavrshava svoju kucu tik do sadashnje. Ali u celoj prici niko nije ostecen , mada bi im mnogi okacili ''parazitski'' epitet.Plate se ravnomerno rasporedjuju i ulazu u kutju koliko i u njihove zivote.

Tako da cela stvar generalno zavisi od slucaja do slucaja. Ako nekom tako odgovara , njegova stvar.
Meni ne bi , i to je to.

Dakle ova tema je , sto bi se reklo cista ...ona najsurovija realnost. A odnosi se na troskove veze. Koji se dele na dva dela.

1)Troskovi ljubavne veze-u koje spadaju racun za telefon i sms-poruke, autobuske karte ili potroshen benzin , zatim pokloni , zajednicki izlasci i naravno ono sto potroshite na sminku , odecu , vesh da biste bili atraktivni , vreme utrosheno na vezu
2)Troskovi zasnivanja porodice-ovde spada zajednicki zivot , racuni za stan , zatim troskovi svadbe , i troskovi za decu , vreme utrosheno na porodicu

U sustini tu su dve kategorije da bi svako godishte moglo da pishe nesto iz svog licnog iskustva. I da malo teoretishemo , iznosimo neke cinjenice , savetujemo...tako , zenske price , koliko to zaista za vas iziskuje odricanja? Kako prolazite?

Naravno , kad kazem odricanja , ne mislim da ste vi nesto ogorceni ili da se patite.Meni je porodica i veza s covekom koga volim osnov mog zivota , a nesto mislim da nema toga cega se zena nece odreci radi ljubavi.

Drugim recima zanimaju me vasha iskustva. (:

Boze ljudi ko ce s vama izaci na kraj , kako sve tumacite na neki svoj nacin...:D

- dragi zashto ti pijesh toliko?
- a draga, zashto ti troshish 50 E nedeljno na kozmetiku, salone i td?
- pa ja to da bih ti bila lepa.
- pa i ja pijem da bi mi bila lepa.

:)

Zefira... vreme je neko da ti kaze... ides mi na k..urac koji nemam s tim temama o lovi i ljubavi, hebeni materijalisto... al volim te... bas si simpa s tim tvojim bi opredelenjem..........:-D

gosco, potpuni si gotivac kad pises pod dejstvom vermuta. :D :D :D
e sad, nije bas da ti savetujem alkoholizam za svetlu buducnost, ali nemoj se libiti kad popijes koji vermut da svratis na krstu... juce sam samo isla za tvojim postovima i umirala od smeha...

Iju..
a010.gif
.a sta je sa tobom....nije bilo seksa?..
a062.gif
...podhitno moras da se "izduvas".
a050.gif
..kako ne bi mi dobri forumasi patili...
a066.gif
a056.gif
Hehhe... pa da:wink:
ebiga muz joj ima malu kitu pa je pomalo nedojebana...stubline nepotrosene...slab klip:)
Rekla sam ti da je prosek... ne onaj forumaski, vec knjiski:-D

bas je fascinantno kako muskarci uvek znaju kad je zena nedoyebana
pogotovo tudja
:lol::lol:
Jes...:wink:

gosco, potpuni si gotivac kad pises pod dejstvom vermuta. :D :D :D
e sad, nije bas da ti savetujem alkoholizam za svetlu buducnost, ali nemoj se libiti kad popijes koji vermut da svratis na krstu... juce sam samo isla za tvojim postovima i umirala od smeha...

:lol::lol:
... hehe... ok...:wink::-D

Skupo jeste: stan 200 e , troskovi 50e ,a imamo 600 zajedno.
Ali super je.Nema njegove mamice..... i nema onog: moram jesti samo pljeske i fast food jer kod nje ne mogu da spremim nista,a moram tu da budem ......
Ma,ako se volite - to nema cenu!

Ja imam postere crnih densera mmmmmmmmm kako se ja lozim na njih........ a uvece jedva cekam da ovaj moj zaspi,pa da drkam.
Skupo jeste: stan 200 e , troskovi 50e ,a imamo 600 zajedno.
Ali super je.Nema njegove mamice..... i nema onog: moram jesti samo pljeske i fast food jer kod nje ne mogu da spremim nista,a moram tu da budem ......
Ma,ako se volite - to nema cenu!
Tačno, to zaista nema cenu !!! :lol:

Back