Mateo Beretini

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
72.800

Матео Беретини​

Матео Беретини (итал. Matteo Berrettini; рођен 12. априла 1996. године у Риму, Италија) је италијански тенисер који је свој најбољи пласман у синглу достигао 4. новембра 2019. када је заузимао осмо место на АТП листи.[1] Тек је четврти Италијан који улази у топ 10 откако је 1973. године објављена прва АТП листа.[2]

Најбољи резултат на гренд слем турнирима забележио је на Вимблдону 2021. где је стигао до финала.[3]

Дана 14. новембра 2019. савладао је Доминика Тима, и тако постао први Италијан који је остварио победу у синглу на завршном првенству сезоне.[4]

Добитник је награде за играча који је највише напредовао на АТП листи у 2019. години (Most Improved Player of the Year)

Screenshot 2021-08-08 at 17-33-04 Матео Беретини — Википедија, слободна енциклопедија.png

Screenshot 2021-08-08 at 17-34-21 Матео Беретини — Википедија, слободна енциклопедија.png

Screenshot 2021-08-08 at 17-36-03 Матео Беретини — Википедија, слободна енциклопедија.png

Beretini šesti učesnik ATP finala u Torinu​

1635238012-1007564551-750x549.jpg

Mateo Beretini je postao šesti siguran učesnik Finalnog turnira ATP u Torinu, koji je na programu narednog meseca.

Italijanski as je pobedom u prvom kolu turnira u Beču nad Aleksejom Popirinom rezultatom 7:6, 6:3 i matematički obezbedio plasman među osam najboljih igrača sveta do kraja godine.

Finalni turnir ATP odigraće se od 14. do 21. novembra.

„Ne mogu rečima da opišem koliko sam srećan. Prethodna, 2020. godina, bila je jako teška za mene, a ove godine sam drugi put u karijeri osigurao mesto na ATP finalu. Još ne verujem! Pre izvesnog vremena nisam mogao ni da sanjam o nečem sličnom, jer je to zaista velika stvar. Nadam se da ću u Torinu igrati dobro i da će moja zemlja i moja navijači biti ponosni na mene“, rekao je Beretini.

Ostali sigurni učesnici ATP finala su Novak Đoković (Srbija), Danil Medvedev (Rusija), Stefanos Cicipas (Grčka), Aleksander Zverev (Nemačka) i Andrej Rubljov (Rusija). Favoriti za poslednja dva mesta su Kasper Rud (Norveška) i Hubert Hurkač (Poljska).

Sport Klub

Beretini se povukao sa Završnog mastersa: Razoren sam…​

1637080772122_2021-11-14T220509Z_308694974_UP1EHBE1PCJ5I_RTRMADP_3_TENNIS-ATPFINALS_Cropped.jpg

“Razmišljao sam, razmišljao, plakao i konačno odlučio...”

Mateo Beretini neće igrati večeras protiv Huberta Hurkača.

Italijan je prvo otkazao lagani trening kako bi video da li će biti spreman za meč, a glavni problem mu prave stomačni mišići. Umesto Beretinija na turniru će igrati Janik Siner koji je prva rezerva.

Mateo Beretini je inače bio žrebom stavljen u crvenu grupu gde su još Hubert Hurkač, Aleksandar Zverev i Danil Medvedev.

Beretini je odluku da ne zaigra večeras objavio na Instagramu.

"Zdravo svima,

razmišljao sam, razmišljao, plakao i konačno odlučio...

Turnir se ovde za mene završava. Razoren sam, nikada nisam mislio da ću odustati i napustiti najvažniji teniski događaj u istoriji Italije i to na ovakav način.

Istina je da koliko god želeo da igram pred vama, osetio sam da moje telo nije sposobno za takav izazov.

Ovo nije bila laka odluka, ali sam ubeđen da je najbolja za mene i za moju karijeru. Hvala na hiljadama poruka podrške
", napisao je Beretini.

Mozzartsport

Back