Matematika PMF

bubichak

Početnik
Poruka
11
Planiram da studiram matematiku na PMF-u, ali se jos nisam tacno odlucila oko svega..:D
Prvo me zanima koji smjer je pametnije da upisem, teorijsku ili primijenjenu?
Pitanje oko prijemnog, da li učenici koji su iz Republike Srpske, i osvojili su mjesto na republickom takmicenju polazu prijemni?
Zanima me takodje i pitanje stanovanja, da li je moguce zivjeti u domu i učiti...kakvi su uslovi u domu??..Unaprijed zahvalna..:*

Planiram da studiram matematiku na PMF-u, ali se jos nisam tacno odlucila oko svega..:D
Prvo me zanima koji smjer je pametnije da upisem, teorijsku ili primijenjenu?
Pitanje oko prijemnog, da li učenici koji su iz Republike Srpske, i osvojili su mjesto na republickom takmicenju polazu prijemni?
Zanima me takodje i pitanje stanovanja, da li je moguce zivjeti u domu i učiti...kakvi su uslovi u domu??..Unaprijed zahvalna..:*

Не знам како да тумачим паметније. Ево ја студирам примењену-математику финансија, онако није ни лака а није ни тешка. Обична математика не делује пуно теже. У математици финансија имаш и економских предмета, док код обичне имаш више геометрије. Техно-математику обично упише 4,5 људи, конкретно у мојој генерацији 3 људи. У принципу ако мислиш на то да ли ће бити посла после, нама кажу да је овај мој смер добар. Мада кад погледаш на бироу има доста завршених дипломираних математичара (и примењена и теоријска) који чекају на посао. За пријемни нисам сигуран, вероватно да да. Услови у дому су, по речима мојих колега, добри. Можеш учити на миру и домови су одмах близу факса. Имам доста колегиница из Босне по домовима, нису ни једну замерку нашле.

Hvala na odgovoru..:)
Ja sam se inace dvoumila oko elektrotehnike i matematike, ali nekako je matematika pretegnula jer mislim da ce u prosvjeti uvijek biti posla, pogotovo sto se tice matematike, fizike i sličnih predmeta, jer se obično ljudi plaše tih fakulteta. Gledala sam neke zadatke sa prijemnog i čine mi se lagani..:D
Dom ću, nadam se, dobiti...:)

Hvala na odgovoru..:)
Ja sam se inace dvoumila oko elektrotehnike i matematike, ali nekako je matematika pretegnula jer mislim da ce u prosvjeti uvijek biti posla, pogotovo sto se tice matematike, fizike i sličnih predmeta, jer se obično ljudi plaše tih fakulteta. Gledala sam neke zadatke sa prijemnog i čine mi se lagani..:D
Dom ću, nadam se, dobiti...:)
Ма пријемни је најмањи проблем, код нас је чак једна професорка на пријемном урадила на табли читав један задатак. Циљ ПМФ је да вас привуче, али треба га завршити. Уопште ти се не чини, лаки су.

Milane, posto si student ovog fakulteta, interesuje me da li znas mozda nesto u vezi turizmologije? Konkretno oko prijemnog, kakva je konkurencija? Pretpostavljam da znas neke ljude i sa tog smera, pa mozda i nesto za prijemni.

Е извини, нисам дуго био на форуму, немам појма за туризам. Туризам уопште није на нашем департману (конкретно је у суседној згради) тако да апсолутно немам појма.

Back