Пилипенда
Veoma poznat
- Poruka
- 13.809
Подстакнут темом о израчунавању израза 8÷2(2+2) и свему што на њој прочитах (https://forum.krstarica.com/threads/resi-jednacinu.975959) мало сам прочачкао по клиповима везаним за математику и прилично се запрепастио. Иако одавно знам да на нету има свега и свачега, ипак ме изненадила појава да тако масовно људи који, очигледно, тек треба да науче математику (и то основне, елементарне ствари!), снимају клипове у којима као нешто „објашњавају”. Ајде и то некако, али наилазио сам и на професоре (тако бар пише, ајде га знај да ли су заиста професори или се тако представљају) који јавно на нету показују такво „знање” да би звекнули не само на неком испиту него богами и у средњој па чак и основној школи попили „кеца ко врата”.
Пажњу ми привуче клип у ком се види једначина (коју бољи ученици лако рјешавају напамет, а они лошији с ред или највише два писања) с бомбастичним насловом:
Ево клипа:
а ево и будалаштине с краја клипа:
Пажњу ми привуче клип у ком се види једначина (коју бољи ученици лако рјешавају напамет, а они лошији с ред или највише два писања) с бомбастичним насловом:
99% of Math Students Get This STEP CONFUSED!
Шта ту има било кога збунити... помислим одмах да је наслов можда само навлакуша ал ајде да ипак погледам... Јбт, лику је успјело да баналну ствар прогласи нечим што студенти гријеше 99%, што није добро објашњено ни у многим уџбеницима па ће сад то он објаснити како треба, а онда да, потпуно непотребно, толико језиво искомлицира ствар да је то живи пиш, а на крају чак и да, ничим изазван, одвали жестоку глупост и то управо ону која заиста многима прави проблем јер погрешно науче управо онако како је уображени тупсон „објаснио” јер, очигледно, ни њему није јасно о чему се ту ради.Ево клипа:
а ево и будалаштине с краја клипа: