Matematika-da li volite ovaj predmet

Биће да је ово право место за ову тему...

Даклем да се и ја огласим: волим како да не волим. Посебно анализу било вишедимензиону, реалну, векторску,комплексну или функционалну. Такође и области везане за вештачку интелигенцију: неуронске мреже, генетске алгоритме и фазилогику. Једино нисам љубитељ геометрије...

Ima ljudi koji znaju matematiku i imaju 2 (eventualno 3) iz tog predmeta kad profa skida poene na (ne)urednost rada :lol: ima svega, veruj mi
posebno je u gimnazijama haos - znaš bolje i od samog profesora, ali ćeš za kaznu imati 2 ocene niže zaključenu ocenu

Ne sumnjam da je tako kao što kažeš ali ja sam govorio o realnom znanju.
A i ne mislim o pojedinačnim slučajevima. Govorimo o nekom proseku.
Kada bi mogla da se uradi neko statističko istraživanje mislim da bi se moja procena potvrdila.
A možda će i moći. Koliko sam čuo imaju škole neki informacioni sistem(EIS) koji obuhvata i ocene učenika na kraju godine. Ako nekoga u ministarstvu to uopšte interesuje mogao bi dobije i ovu i mnoge druge analize. E koliko su te ocene realne to je druga stvar.

Poslednja izmena:
Kada bi mogla da se uradi neko statističko istraživanje mislim da bi se moja procena potvrdila.
A možda će i moći. Koliko sam čuo imaju škole neki informacioni sistem(EIS) koji obuhvata i ocene učenika na kraju godine. Ako nekoga u ministarstvu to uopšte interesuje mogao bi dobije i ovu i mnoge druge analize. E koliko su te ocene realne to je druga stvar.

onda smo se razumeli ;) jer i ja smatram da postoji nerazdvojiva spona između matematike i fizike, mada nije sve isključeno

Vidis, ja smatram da su realne . I sta sad :think:

Vidis, ja smatram da su realne . I sta sad :think:

Ja ne znam da li su ocene realne jer u Srbiji ima do desetak hiljada profesora matematike i fizike. Teško da ja imam bilo kakva saznanja o tome koliko date ocene odražavaju usvojeno znanje. Bez neke vrste spoljne evaulacije takve procene i nije moguće donositi. Ali s obzirom da ti smatraš da su sve date ocene realne onda meni ništa drugo i ne preostaje nego da ti verujem na reč.

Ja ne znam da li su ocene realne jer u Srbiji ima do desetak hiljada profesora matematike i fizike. Teško da ja imam bilo kakva saznanja o tome koliko date ocene odražavaju usvojeno znanje. Bez neke vrste spoljne evaulacije takve procene i nije moguće donositi. Ali s obzirom da ti smatraš da su sve date ocene realne onda meni ništa drugo i ne preostaje nego da ti verujem na reč.

Ne sve . Vec za one koje sam i sam pomenuo kao primer . Dakle, prijatelje iz moje skole . Odnosno govorimo o mojim profesorima .

Back