matematicki fakultet

bobos:
Na Matematickom fakultetu u NS postoji smer matematicar-finansija.Ko zna nesto o tome?Cujem da se ljudi dobro zaposljavaju i u bankama.

Из моје генерације сви који су то завршили раде или као профе или ван струке у неким фирмама. Не знам никог да ради у банци.

malena_pmf:
Gde si kolega? :D
Slazem se. Matematika nije teska ako te ne mrzi da razmisljas i da ides na predavanja. Mozda to stvarno nije za svakog... :)

P.S. Na mom smeru je moguce postati apsolvent i sa 17 ispita (sto je nesto manje od pola), mada to je samo u teoriji. Onaj ko dogura do 4.god. tesko da ostavlja toliki rep.
Evo sam na predavanjima :D
Inace znam za jednu devojku koja ima repic dug 12 ispita, a mislim da jos takvih i da je razlog zasto ovoliko studenta i ima na 4 godini je upravo taj sto je uslov 50% + cista prva. . . Ko je vec dosao do 3 za 4 mu treba samo jos jedan ili dva. . . A to nije tesko dati. . .

matematicar-finansija,tj.matematika ekonomije kako se zove u Nisu,je najisplatljiviji smer za koji sam cula. Nisam ja to rekla nego profesori koji su meni predavali u srednjoj a predavali i bas na ovom smeru. Nema mnogo teorije,vise prakse,programiranja i naravno ekonomije.
Ja taj smer nisam upisala jer nisam htela da studiram u Nisu,da je bilo ovde sigurno bi njega izabrala....aha,i sa njim moze da se radi u banci...

bobos:
Na Matematickom fakultetu u NS postoji smer matematicar-finansija.Ko zna nesto o tome?Cujem da se ljudi dobro zaposljavaju i u bankama.

Fin smer, moze da se nadje fin posao u banci. Takodje moze uz koji ispit razlike da se predaje u skoli (profesora matematike uvek fali).
Postoji jos jedan fin smer, I (ili novi B1) - inzenjer matematike. Pored zaposlenja koje mozes naci sa smerom matematicar finansija, ima nesto vise mogucnosti. Ima puno izbornih predmeta, tako da prakticno sam sebe usmeravas.

Астрологије код нас заиста нема, али колико знам постоји неки приватни факултет за астрологију и томе слично, могу баш да се распитам где и за које новце...

K'o sto bi rekao prof. dr Stojan Radenovic:
"Kolega, sta hocete?! Vi studirate samo jedan predmet - matematiku! Sve se tu ponavlja, vrti jedno te isto..."
U principu jeste tacno. Evo recimo, sopstveni vektori i sopstvene vrednosti se srecu u bar 5 predmeta...
Zamislite da ste na nekom drugom fakultetu gde morate da spremate matematiku, fiziku, hemiju, biologiju... (npr. farmaceutski).
Recimo da matematika nije teska, ali da dosta ljudi ima averziju i mrznju prema matematici.
Mislim da bi malo vise primene matematike svima nama dobro doslo.

Или као што би рекао Кртинић: "Не треба децу одмах убедити да је овај факс срање, нека сама то схвате за два месеца... кад им буде касно..."

Или газда Миша: "Ма пусти бре, све будале..."

Back