- Poruka
- 91.629
ne može, kralj drži po jedno polje svuda oko sebeCrni kralj odlazi na f6 i nije matiran tako.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne može, kralj drži po jedno polje svuda oko sebeCrni kralj odlazi na f6 i nije matiran tako.
nije jer to polje već brani beli kraljAman kraljica kad ode na a7, crni kralj ode na g7, kad se pion pomeri, on utekne na f6, ali to nije validan potez čujem![]()
Nije beli kralj konj pada brani na "G", al dobro...nije jer to polje već brani beli kralj
Beli kralj gde je sad brani f6 g6 h6Nije beli kralj konj pada brani na "G", al dobro...
Može i pešak na d8 za topa i kraljica na h8.Prvi potez je potez kraljice - postavi se u drugi red , na a 7 .
Crni kralj ima jedino dostupan drugi red.
Sledeći potez je promocija pešaka , može i u topa , ne mora u kralljicu i crni bude matiran.
Potez pešakom - kada je prvi i njegova promocija - vodi u pat.
Ne može. Gde će crni kralj posle tog prvog poteza? Biće pat.Može i pešak na d8 za topa i kraljica na h8.
Nema pata jer se vuku jedan potez za drugim. Crna figura ne mrda.Ne može. Gde će crni kralj posle tog prvog poteza? Biće pat.
Jesi ti nekad igrao šah ?Nema pata jer se vuku jedan potez za drugim. Crna figura ne mrda.
Kada je tako zadata kombinacija "mat u dva poteza" crne figure se ne pomeraju. Zato što onda postoji mnogo kombimacija i nemoguće je rešiti.Jesi ti nekad igrao šah ?
Pa ne može samo jedan da igra , i ne može drugi da stoji u mestu - mora da igra ( pomeri se )
ti si to pogrešno shvatio. Potezi s epovlače jedan po jedan naizmeničnoKada je tako zadata kombinacija "mat u dva poteza" crne figure se ne pomeraju. Zato što onda postoji mnogo kombimacija i nemoguće je rešiti.
Pogledajte prilog 1619247
Ne pomeraš crne figure kada je tako zadata kombinacija. Ako bi se pomerale postojalo bi mnogo kombinacija i ne bi moglo da se reši. To je logički zadatak.ti si to pogrešno shvatio. Potezi s epovlače jedan po jedan naizmenično
Nisam siguran da li nas zezaš ili si ozbiljan?Ne pomeraš crne figure kada je tako zadata kombinacija. Ako bi se pomerale postojalo bi mnogo kombinacija i ne bi moglo da se reši. To je logički zadatak.
Ozbiljan sam. Ne pomeraju se suprotne figure kada je mat u dva ili tri poteza.Nisam siguran da li nas zezaš ili si ozbiljan?
Mora da si sam došao do tog zaključka jer to nisu pravilaOzbiljan sam. Ne pomeraju se suprotne figure kada je mat u dva ili tri poteza.
Pa ne postoji pravilo da se vuku dva poteza jedan za drugim. Ali ovo je logički zadatak a ne šah meč.Mora da si sam došao do tog zaključka jer to nisu pravila
Molim te , ne blamiraj se više. Pokušali smo na fin način da ti kažemo da ne poznaješ šahovska pravila i objasnimo sve strpljivo ali izgleda ne vredi. Pravila ista važe i za šahovske probleme i za aktivnu igru.Kada je tako zadata kombinacija "mat u dva poteza" crne figure se ne pomeraju. Zato što onda postoji mnogo kombimacija i nemoguće je rešiti.
Pogledajte prilog 1619247
Reši mi šahovski broj tri:Molim te , ne blamiraj se više. Pokušali smo na fin način da ti kažemo da ne poznaješ šahovska pravila i objasnimo sve strpljivo ali izgleda ne vredi. Pravila ista važe i za šahovske probleme i za aktivnu igru.
Ubeđuješ se sa nekim ko aktivno igra šah.
dama d 4 . Šta god da odigra ide u mat
I crni ti odnese pijunom sa polja c5 kraljicu.dama d 4 . Šta god da odigra ide u mat
onda skakačem ide na g 7 i šahira . Top ne može ništa jer otkriva šah.I crni ti odnese pijunom sa polja c5 kraljicu.
Takav ti je on, dovoljno mi što sam video nekoliko njegovih postova.Nije problem što neko ne zna. Što bi svako morao da zna , nego je problem što je uporan u svom neznanju.
Pion/pešak se menja za topa, a kraljica stane na njego