MasterCard

salbo_pismena

Ističe se
Banovan
Poruka
2.767
iz banke su mi javili da mogu podici MasterCard platnu karticu- mada nisam podnela zahtev za nijednu karticu
mada nema veze
ono sto me zanima jeste ,,da li sa platnom karticom mozes podici pare na bankomatu ili se sa njom- kako joj ime kaze
moze samo placati?

sa Master Card karticom mozes i da podizes pare sa bankomata,i da placas sa njom u prodavnici i da kupujes preko interneta.

e pa hvala .zahvaljujem se sto ste odvojili vreme za mene ovako glupavu
:)
imala sam visa karticu kod raeiffeisen banke ,i nisam je koristila pola godine i dosla mi je tuzba da im dugujem 5000 rsd
pa sam se uplasila da nije isto sr. drugo pakovanje
mada nisam im trazila nikakvu karticu

e pa hvala .zahvaljujem se sto ste odvojili vreme za mene ovako glupavu
:)
imala sam visa karticu kod raeiffeisen banke ,i nisam je koristila pola godine i dosla mi je tuzba da im dugujem 5000 rsd
pa sam se uplasila da nije isto sr. drugo pakovanje
mada nisam im trazila nikakvu karticu

Ali proveri kakve su ti obaveze t.j. da li naplacuju neku 'clanarinu' i sl. pre nego sto je podignes. Platna kartica znaci da mozes da trosis sredstva u onoj meri u kojoj imas pokrice na racunu za koji je vezana (dakle nije kreditna). Isto tako, ako podizes novac na bakkomatu postoji odredjena provizija koja zavisi da li podizes novac sa bankomata svoje maticne banke ili neke druge banke. Dakle prvo se raspitaj. Ako nisi podnela zahtev za karticom a ocenis da ti ne treba ili da te 'kosta' nemoj je podizati vec obavesti banku da ne zelis da preuzmes karticu i da je nisi ni trazila.

Ja imam maestro karticu i sa njom mogu i da podizem kintu i da placam
A master se dobija naknadno i mislim da za razliku od maestro gde imas na raspolaganju onoliko sredstava koliko imas na racunu,mozes i da ides u minus u visini od 3 plate,neka me neko ispravi ako gresim.

Ali proveri kakve su ti obaveze t.j. da li naplacuju neku 'clanarinu' i sl. pre nego sto je podignes. Platna kartica znaci da mozes da trosis sredstva u onoj meri u kojoj imas pokrice na racunu za koji je vezana (dakle nije kreditna). Isto tako, ako podizes novac na bakkomatu postoji odredjena provizija koja zavisi da li podizes novac sa bankomata svoje maticne banke ili neke druge banke. Dakle prvo se raspitaj. Ako nisi podnela zahtev za karticom a ocenis da ti ne treba ili da te 'kosta' nemoj je podizati vec obavesti banku da ne zelis da preuzmes karticu i da je nisi ni trazila.

aha ok
dobar savet.
to znam za provizije bankomata ovde i u inostranstvu
,, clanarina- bar za visa karticu jeste -bila- oko 400 din godisnje
ne znam da li ima toga u maestro card..ali obraticu paznju
hvala

Back