Mass Bodybuilding

Poruka
49
Јел неко зна неки програм вежбања за масу? Како треба да се храним кад вежбам масу? Како постићи овај изглед:
неки лик.jpg

Ма ди је претерано... Лично не волим дефиницију, пазиш шта једеш, све помало, цркнеш у теретани и ништа се невиди, мислим боље се види дефиниција али мишићи јако споро расту, овако се нагруваш па будеш к'о од брда одваљен :) Јел има неко неки програм или план тренинга? Ја ово што радим али слабо напредујем у задње време...па ако неко има неки предлог...

Вежбам скоро увек ујутру јер сам чуо да је најбоље. За груди радим бенч, лептир и склекове, а за леђа неке згибове(што сам видео да неки лик ради), онда легнем на косу клупу на стомак и дижем тегове, извини не знам тачно како се зову вежбе, надам се да ћеш сконтати о чему се ради :). Пошто ујутру идем у теретану обично буде празна тако да немам кога да питам, не знам колико серија треба да радим, ја од прилике радим вежбе све од 7-8 пута по 2-3 серије. Кад завршим вежбање једем, обично месо пилетина батаци и тако то, али касније једем шта стигнем, слаткише, месо, бели хлеб, рибу, све...

kako jedes i vezbas, tako ces i da izgledas..
da bi te mislicna masa umnozila,potrebno je da dodje do pucanja mislicnog vlakna, koje je onda umnozava i hipertrofise..
tako dolazi do mislicnog rasta..ako mislic ne stimulises na pravi nacin, tj ne odredis adekvatno tezinu sa kojom radis - dzaba ti sve!
neces napredovati.
izgradnja tela ili body building je citava jedna nauka!
nije stvar samo u tome da se nagruvas, nego da se nagruvas zdravo i da se pri tom ne ispovredjujes!
ne postoji isti obrazac za sve kada treba da se terenira..svako od nas ima spostveni bioritam i to treba da postujes..sto znaci, nije pogresno i neces nista losije napredovati ako vezbas i u vecernjem terminu..
jedna od vaznih momenata je i sa..groth hormon se luci samo u snu, tako da moras da imas uredan ritam treninga, ishrane i odmora..
za pocetak, posto ocigledno nemas iskustva ti preporucujem da na trening ides u terminu kada u teretani imas strucno lice..
jako je vazno da vezbe koje radis, radis misicima koje treba da aktiviras - agoniste, a da ne koristis vecinom sinergiste i tako sprecis razvitak treniranog misica odredjenom ciljanom vezbom..

Zanima me vase mislje o ovom tekstu http://www.bodibilding.h1.ru/moso/Pocetnicka snaga i velicina.htm

Jel ko probao nesto slicno i jel ovo okej program?

nekad su od oblika primarnog kancera jetre umirali uglavnom stariji muskarci posle 70-e..danas se taj oblik kancera pojavljuje u muskoj populaciji vec oko 30-e..
prognoza od momenta dijagnostikovanja je jos oko 3 meseca zivota.
jetra ti je glavni preciscac svih otrova koji ti prolaze kroz telo.
nemoj da se igras sa steroidima.
imala sam priliku da licno upoznam milosa sarceva i jos neke bildere koji se bave aktivno takmicenjem..
i svi su mi rekli da vrhunski bilderi svesno uzimaju steroide i da su svesni da tme sebi zivot skracuju i po desetak godina..to kompenzuju sumom novca koji zahvaljujuci bildingu zaradjuju.
sam proceni gde si u toj prici.

Овај лик каже да и суплемети могу да узрокују нека оштећења и дефекте... јел то истина?

ne mogu da otvorim link..
steroidi nisu suplementi..
suplementi su dodaci ishrani, a steroini su prirodni ili vestacki napravljeni hormoni koje unosis u telo.
najveci efekat ima groth hormon i njega koriste vrhunski takmicari za rast mase..

suplementi su vitamini, minerali i proteini i jos neki elemneti koje unosis kao izolovane dodatno, jer ne mozes da ih uneses kroz hranu posto bi onda morao enormu kolicinu da jedes svakog dana..

generalno moj stav je da sam za prirodan unos potrebnih elemenata kroz ishranu, ali tesko da ces tako doci do potrebne mase ako nemas dobru genetiku..
proteine, minerale i vitamine mozes da unosis bez nekog velikog straha od posledica..
veca je steta ako npr. unosis koka kolu i hranis se u meku..
a sto se steroida tice - potpuno sam protiv unosa.

А шта мислиш о тестостерону? Он је исто јако добар за масу и набијање мишића али сам чуо да не ваља... Што се генетике тиче могу слободно да кажем да је на нивоу :)

А шта мислиш о тестостерону? Он је исто јако добар за масу и набијање мишића али сам чуо да не ваља... Што се генетике тиче могу слободно да кажем да је на нивоу :)

kad budes poceo da ga uzimas postaces agresivan.
u tom periodu ces biti i seksualno disfunkcionalan..

Kakav bre testosteron klinac ne uzimaj nista od anabolicko androgenih steroida..... Kada to pocnes da uzmes tvoj prirodni testosteron se vise ne luci i kada prestanes da uzimas , tvoj testosteron i dalje se ne luci i onda se polako pretvaras u jedno bice koje je pola musko pola zensko - rastu ti zenske grudi, testisi i penis se smanjuje, dobijas kruskoliki zenskast oblik, glas ti postaje tanak, pa ti vidi da li zelis da budes trandza ili normalan decak.

Ne znas osnovne stvari, ne znas kako se zoves, juce si prohodao a vec se tu nesto interesujes za debele teme i veeeeeoma rizicne stvari po zdravlje......jednostavno zaboravi tu opciju da postoji u zivotu.

Neko je pametan pa poslusa savet nekog kao sto sam ja, a neko je glup i naravno jbg mora da plati porez na glupost svojim zdravljem.

Kakav bre testosteron klinac ne uzimaj nista od anabolicko androgenih steroida..... Kada to pocnes da uzmes tvoj prirodni testosteron se vise ne luci i kada prestanes da uzimas , tvoj testosteron i dalje se ne luci i onda se polako pretvaras u jedno bice koje je pola musko pola zensko - rastu ti zenske grudi, testisi i penis se smanjuje, dobijas kruskoliki zenskast oblik, glas ti postaje tanak, pa ti vidi da li zelis da budes trandza ili normalan decak.

Ne znas osnovne stvari, ne znas kako se zoves, juce si prohodao a vec se tu nesto interesujes za debele teme i veeeeeoma rizicne stvari po zdravlje......jednostavno zaboravi tu opciju da postoji u zivotu.

Neko je pametan pa poslusa savet nekog kao sto sam ja, a neko je glup i naravno jbg mora da plati porez na glupost svojim zdravljem.

:worth:

jeste malo brutalno receno, ali svako slovo :ok:

I nikakva tvoja genetika nije na nivou., Ti sa ovog stanovista koliko ne znas i koliko je sve za tebe ovo novo, i ne mzoes da ocenis kakva je cija genetika a i ne znas sta uopste i znaci rec genetika.

Znanje ti se bazira na recima - "cuo sam ovo, cuo sam ono"

Nekad je bolje da se nista i ne cuje nego da covek nauci a ne da cuje..

Sa one slike koju si postavio da ti kazem da nikada neces biti onakav niti mozes pa treniao jos 500 godina. Nemas takvu genetiku i ne umes da uzimas steroide niti moze telo da ti izdrzi kao njemu - on ima ceo tim doktora koji vode racuna o njemu. KAo i svaki drugi pro BB.

Tako da ubrzano sazri, i pomiri se sa time da nikada neces takav biti, ne leti mnogo visoko, nego sebi odredi normlane ciljeve, i u skladu sa njim ZDRAVO IH DOSTIZI, A BEZ NEBULOZA DA POSTANES HE MAN ILI NOVI SVARCENEGER. Jednostavno neces moci nikad, a 99,9999999999999999% ces unistiti zdravlje.

I nikakva tvoja genetika nije na nivou., Ti sa ovog stanovista koliko ne znas i koliko je sve za tebe ovo novo, i ne mzoes da ocenis kakva je cija genetika a i ne znas sta uopste i znaci rec genetika.

Znanje ti se bazira na recima - "cuo sam ovo, cuo sam ono"

Nekad je bolje da se nista i ne cuje nego da covek nauci a ne da cuje..

Sa one slike koju si postavio da ti kazem da nikada neces biti onakav niti mozes pa treniao jos 500 godina. Nemas takvu genetiku i ne umes da uzimas steroide niti moze telo da ti izdrzi kao njemu - on ima ceo tim doktora koji vode racuna o njemu. KAo i svaki drugi pro BB.

Tako da ubrzano sazri, i pomiri se sa time da nikada neces takav biti, ne leti mnogo visoko, nego sebi odredi normlane ciljeve, i u skladu sa njim ZDRAVO IH DOSTIZI, A BEZ NEBULOZA DA POSTANES HE MAN ILI NOVI SVARCENEGER. Jednostavno neces moci nikad, a 99,9999999999999999% ces unistiti zdravlje.

jooooooj ovo boli, ja sam pokusala to fino da objasnim :lol:

Шта кењате ви ту? Ко је рекао да ћу узимати нешто од тих чуда? Ја сам питао за вежбе а "Sceko" је приви поменуо хемију, ја сам се само надовезао, нисам ни помислио да узимам, и да имам пара да бацам сигурно бих нашао неко боље решење за њих. Бру сли, немаш појма ко сам, тако да ни немаш појма каква је моја генетика ако уопште и знаш нешто о томе, ја признам да незнам много ал' ти се брате много правиш искусан. И питао сам како постићи такав изглед, маса и дефиниција не да будем к'о он,и питао сам да ли неко зна неки план вежбања за недељу дана или тако нешто, нико ми на то није одговорио него само кењате о неким срањима. А оно што сам ја чуо, испоставило се тачно.

OFF:
Samo malo da korigujem. Ovo prvo zavisi od količine, za tako nešto trebalo bi baš mnogo da se uzme (750-1000mg).
A za drugo je baš obrnuto.

zli je sve detaljno i lepo napisao..

ko ti kaze da bas ta kolicina uzetih testosterona izaziva agresiju?
svaka kolicina preko one koje telo samo proizvodi je previse..a zna se kakvo je njegovo dejstvo..kao u ostalom i dejstvo bilo kog drugog hormona..
imam poznanika koji je praskao dok je bio na testosteronu..
prosto nije bio svoj..za sve ucinjeno svojoj okolini se izvinjavao po prestanku uzimanja..
fizioloski, kaze da su mu po prestanku uzimanja testisi nestali..toliko su se smanjili..
o njegovom osecaju izduvane kese da ne pricam..

ja sam kao terapiju jednom dobila jaku dozu kortikosteroida u trajanju od pet dana..
godinu dana mi je trebalo da mi se telo vrati u normalno funkcionisanje i da opet budem svoja..o promeni psihe u smislu osecaja alise u zemlji cuda isto da ne pricam..
bilo, ne ponovilo se..
kad bi mi sada dr prepisali, iskoristila bih sve alternativne i druge opcije lecenja pre nego sto bih pristala na ponovljanje agonije.

Како постићи овај изглед: Pogledajte prilog 260712

Nikako bez steroida godinama. Slazem se s ostalima da je ovo gore odvratno :lol:

Try this...

Pogledajte prilog 260827 Pogledajte prilog 260828 Pogledajte prilog 260829

1. Levo - Lazar Angelov. Jedan od najpoznatijih fitness modela, vezba oko 10tak godina, tvrdi da je natural (ali to svi tvrde :hahaha1:) 180 cm 88-90 kg 5% masti
2. Sredina - Neki fitness model
3. Zyzz - otvoreno priznao da je uzimao steroide

P.S. Nisam rekao da je ovo natural, ali bar izgledaju 10 puta bolje i funkcionalnije.

Poslednja izmena:
zli je sve detaljno i lepo napisao..

ko ti kaze da bas ta kolicina uzetih testosterona izaziva agresiju?
svaka kolicina preko one koje telo samo proizvodi je previse..a zna se kakvo je njegovo dejstvo..kao u ostalom i dejstvo bilo kog drugog hormona..
imam poznanika koji je praskao dok je bio na testosteronu..
prosto nije bio svoj..za sve ucinjeno svojoj okolini se izvinjavao po prestanku uzimanja..
fizioloski, kaze da su mu po prestanku uzimanja testisi nestali..toliko su se smanjili..
o njegovom osecaju izduvane kese da ne pricam..

ja sam kao terapiju jednom dobila jaku dozu kortikosteroida u trajanju od pet dana..
godinu dana mi je trebalo da mi se telo vrati u normalno funkcionisanje i da opet budem svoja..o promeni psihe u smislu osecaja alise u zemlji cuda isto da ne pricam..
bilo, ne ponovilo se..
kad bi mi sada dr prepisali, iskoristila bih sve alternativne i druge opcije lecenja pre nego sto bih pristala na ponovljanje agonije.
To sam više zaključio iz nekih mojih zapažanja, znam dosta usera od 250 do 500mg/ned i niko nije agresivan. E sad, verovatno i sam tip hormona ima dosta uticaja na to pa ne znam koje sve kombinacije dovode do toga. Daleko od toga da to savetujem, samo to su neka moja zapažanja u razgovoru sa njima.
Ali da ne idem dalje u off.
Danijel prvo treba da nauči šta i kako funkcioniše u ishrani i treningu. Pa kad dostigne svoj natural max (za jedno 10-ak god) onda ima pravo i da razmišlja o tamnoj strani. Jer sa ovakvim nivom (ne)znanja može samo da sebi napravi trajne i ne male posledice po zdravlje.

@TheLastOneStanding87 sumnjam da je iko od njih naturalac.

Poslednja izmena:

Back