Masovno trovanje pasa u Nišu

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Otrovano desetak pasa lutalica na nišavskom keju. Prve uginule pse su pronašla deca.

Desetak pasa lutalica, koji su živeli na nišavskom keju kod Bulevara Nemanjića pronađeno je mrtvo. Prema prvim procenama sumnja se da su otrovani “Kreozanom”.

Prve uginule pse u parku su pronašla deca, a odmah je reagovalo Društvo za zaštitu životinja.

U parku, u ulici Branka Krsmanovića, ostavljeni su komadi mesa premazani otrovom. Kako se saznaje u Društu građani su im javili da je otrov na isti način postavljen i u Duvaništu i Niškoj Banji.

Volonteri Društva su se organizovali sa stanarima okolnih zgrada i jedan deo otrova je uklonjen, a neka mesta na kojima su bile veće količine otrova obeležena su kesama kao upozorenje da ljudi izbegavaju ta mesta kad šetaju pse.

Slučaj je prijavljen policiji i napravljen je uviđaj, ali novih informacija i više detalja još nema. U Društvu kažu da ovakvim situacijama policija treba da obavesti nadležne službe, pa oni nisu zvali “Medijanu” ili “Goricu” da očisti park.

"Rečeno nam je da u Nišu ne postoji mesto i institucija koja bi mogla da proveri o čemu se tačno radi, ali nekoliko veterinara nam je sa sigurnošću potvrdilo da je reč o otrovu kreozanu. Ovaj otrov je izrazito žute boje i oprasan podjednako i za ljude i životinje. Još veću opasnost predstavlja to što se na mestima gde je postavljen otrov igraju i deca", rekla je Jovana Stojković iz Društva za zaštitu životinja.

Članovi Društva apeluju na građane da budu oprezni, kada su sa decom u parku. Naročito upozoravaju da pse ne puštaju sa povoca u tim delovima keja, jer sumnjaju da je ostalo još otrova.

"U azilu već imo veliki broj pasa i nemoguće je da sve lutalice tu smestimo. Svima je u interesu da psi sa ulice budu zbrinuti i sklonjeni. Do sada smo Gradu predlagali mnoga moguća rešenja i slali projekte, ali nažalost o tome se samo priča pred izbore, a verovatno će tako biti i ovaj put", dodala je Jovana Stojković.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/908...-Otrov-Psi-Masovno-trovanje-pasa-u-Nisu.html/

eto šta se dešava kad država neće da reši problem

Pa dobro. Šta sad? Rešavali ljudi problem najjeftinije što se može. A to što se tu igraju deca nema blage veze sa slučajem. Ja još nisam video decu da jedu meso nađeno na ulici. Ni da ga diraju. Deca se igraju i gde ima automobila, električnih vodova, i mnogo drugih opasnih stvari, pa se do sad niko nije žalio. U svakom slučaju, pre bih pustio dete na prostor gde se u nekom ćošku može naći komad zatrovanog mesa, nago na mesto gde se okupljaju psi lutalice.

Mislim da bi na hronici trebalo otvoriti zasebmo odeljenje - šinteraj
Vidite svrha hronike je da utvrdimo šta se dešava pojedincima u društvu a ne životinjama
Slažem se da je ogledalo društva i odnos prema životinjama ali ja do sada nisam video natpis u hronici
Džeki Zvezdarac izbegao tri ekipe za štrojenje i započeo kučeću familiju sa izgubljenom Vračarskom Labradorkom iz visoke klase

Bas gledam danas na vestima...

Prvo, stvarno mi nije jasna opsesija psima... ne znam da li je samo na ovom forumu ili je svuda, ali u svakom slucaju, ili se radi o umno poremecenim likovima, ,,psetomrscima'', sto rece Sky, ili se povremeno napravi pomor pasa da bi se pospesilo investiranje u resavanje ovog ,,problema'' sto rece postavljac teme (kakav god to problem bio).

Nesto mi je cela ta stvar usiljena, posto su se ti dzukci svojevremeno toliko osilili, da su se drznuli da napadnu i Jelenu Trivan i to nakon sto je predsednik usvojio jednu osakacenu kuju, al' zamalo...

Predvidjam rast privatnog sektora u oblasti ,,resavanja problema'' pasa lutalica :cistinaocare:

Pa dobro. Šta sad? Rešavali ljudi problem najjeftinije što se može. A to što se tu igraju deca nema blage veze sa slučajem. Ja još nisam video decu da jedu meso nađeno na ulici. Ni da ga diraju. Deca se igraju i gde ima automobila, električnih vodova, i mnogo drugih opasnih stvari, pa se do sad niko nije žalio. U svakom slučaju, pre bih pustio dete na prostor gde se u nekom ćošku može naći komad zatrovanog mesa, nago na mesto gde se okupljaju psi lutalice.

Po običaju...
Kad god se otruje kuče odmah se oglase kerovodje kako ima male dece
One tudje naravno koja ne mogu da se igraju od kerećeg izmeta po dečjim parkovima

Ja ne znam odakle njima pravo da je svaka poljana ekskluzivno njihova i da imaju prendost u odnosu na decu
Tim pre što ni sami ne znaju gde će više da se kreću jer su se iščašenim pričama smučili jedni drugima

Da, da ima male dece znate...
Ima dece po parkovima po gradskim fontanama ima bre dece i na travnjaku oko skupštine Srbije ima dece na Adi Ciganliji ebeš tabu na kojoj piše zabranjeno, kako zabranjeno kad je Mika doveo...
Siroto kuče istraumirano...

Mislim da bi na hronici trebalo otvoriti zasebmo odeljenje - šinteraj
Vidite svrha hronike je da utvrdimo šta se dešava pojedincima u društvu a ne životinjama
Slažem se da je ogledalo društva i odnos prema životinjama ali ja do sada nisam video natpis u hronici
Džeki Zvezdarac izbegao tri ekipe za štrojenje i započeo kučeću familiju sa izgubljenom Vračarskom Labradorkom iz visoke klase

Polako, polako...

Prvo psi, pa macke, pa insekti, pa onda biljke...

Za 20-30 godina, na ovom forumu ce se otvarati teme o tome ko je gde ugazio travu... obaska oko izbora :)

Gledam pre neki dan onako letimicno na onom kanalu o zivotinjama emisiju policija za zivotinje Hjuston (Dalas,Filadelfija ....sta ja znam)
Odose kod neke babe sto cuva dvadesetak pasa u jednoj smrdljivoj ruini od kuce. Baba ista takva kao i psi. Bolesna prljava i luda.
Sve pse pokupise i odvedose u centar.
Lepo su ih sredili nema sta!
Ocistili od parazita, nahranili, okupali, namirisali. Na nekim psima cak izvrsili hiruske intervencije i spremili za udomljavanje.
Za svaku pohvalu!
Taman sam mislio da promenim misljenje o amerima a onda se setih! Sta je bili s' babom?!

Back