Masovna histerija - "Smak sveta" 21.12.2012.

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Sta reci !

Poslastica za sve psihologe ! :zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav::zblesav:

Neko se trudi da okupi ljude, prostor, stvori vestacke uslove, a ovo, dobili smo sve na gotovo, a eksperimentalna grupa CEO SVET ! :zskace:

Pa ima li nesto lepse :zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace:

Ovo je bila jedna od jedinstvenih prilika za sve psi strucnjake , bili smo na jednom vaznom seminaru tj strucnom usavrsavanju :zelenko::zelenko3::zelenko3:z:mrgreen: i videli kako se ponasaju ljudi u ovakvim situacijama....

Zadnji "seminar i strucno usavrsavanje" je bilo cini mi se 1999 godine z:mrgreen: Kako bese, obrnute tri sestice, dolazak djavola i sl :zelenko2:

Najsmesnije od svega , a sto je i izuzetno i simptomaticno je da su se ljudi delili u 3 grupe - u one sto veruju da ce biti smak sveta, u one koji su realno mislili da moze doci, dali da nema nekih naucnih argumenata za to, ali NE NEGIRAJU PROBABILITET DESAVANJA, kao i une koji su se zastitili mehanizmom reaktivne formacije - simptomaticno vestacki UBEDJUJU SVE ZIVE KAKO 100000% NECE BITI SMAKA SVETA, A ZAPRAVO SU PRESTRASENI U SEBI, 2 PUTA GORE NEGO OVI ANKSIOZNI, UPLASENI. Da ih neko pita a zasto nece biti smaka sveta - niko od njih Vam nece dati ni jedan VALIDAN NAUCNI ARGUMENT, vec ce se argumenti nizati - "Pa nece", "To je glupo, gde to da se desi" , "Ma daj smesna je prica" , "Da li ti stvarno verujes u to kada mene pitas" , "Mi smo nebeski narod, ne mzoe se to desiti" , "Nije tako Bog rekao" , "Nas pravoslavce cuva Bog" i slicno.....

Najsmesnije i najzanimljivije od svega je sto je "smak sveta" naucna kategorija zasnovana na prirodnim katastroficnim uslovima i nauci a LJUDI NE VERUJU U MOGUCNOST DESAVANJA TOGA, ALI ZATO VERUJU U MISTIKU, ILI U RELIGIJU...... VERUJU U HOROSKOP, NUMEROLOGIJU I U OSTALE LAZNE TJ PSEUDO NAUKE.

I kazite mi sada, neko ko veruje da ce posle ovog zivota da ode u Raj i da uziva celu vecnost on je OK a neko ko je verovao u prirodnu kataklizmu smesan i budala :deda:

...pomalo zastrašujuće deluje zahtev, da se na "tezu" rulje , koja je bez ikakvih naučnih osnova ( sem što je dosta manipulativnog znanja i umeća upotrebljeno da se u rulji pokrene i oživi ta ista "teza" ) naučno odgovori ... (bilo da je reč je o smaku sveta / raju il pak paklu - sve jedno ) ...sve ove teze / pa i one koje ih odbacuju / spadaju u onu čuvenu : " zanesoh se i videh , kako mi se javi ono ili pak ovo " ... sve ove "teze i tezice" osmišljene su kao psihološka alatka za zastrašivanje / blokiranje / umrtvljivanje / porobljavanje i pokoravanje rulje i pretvaranje iste u upotrebne predmete / biološke radno trpne mašine sa programom za samorazmnožavanje ... konačno , psihologija to izučava i primenjuje na veoma suptilan način ...i ma koliko se ona gurala u naučnu diciplinu ( kao što je recimo matematika ) koja prosvetljuje ( oslobađa i očovečuje ), ona samo odvratno i bedno služi oligarsima da jevtino i dugotrajno rulju drže u pokornosti ... i otkud sad da tamo neka psihologija koja je poslužila da se rulja sludi , ima kao neki naučni prilaz ovom fenomenu sluđenosti rulje koji će je oslobodi te sluđenosti i očoveči ...tja !... šta je ta kvazi nauka učinila za one koji su totalno razčovečeni , otuđeni od sebe i svoje prirode čoveka - dakle , za one koji tumaraju u tami ludila ... da šta je učinila , sem što je osmislila ludačku košulju ( i to , onu bukvalnu i onu sa medikamentima ) za takozvane terapije : ludačka košulja spolja i ludačka košulja iznutra ... biće još objavljenih smakova - zar ne ; pored ovakve "nauke" ...

smak-sv-222-1.gif

Back