Masna kosa,opadanje

• Začetnik teme Začetnik teme RSSM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RSSM

Početnik
Poruka
17
Postovanje.Imam 25 godina i od kad znam za sebe vrlo retku i meku kosu koja volumen ima samo na dan kada je operem dok sutradan vec izgleda kao da nije oprana 7 dana. Uvek su se frizeri pitali kako to da je tako retka i mekana no ja nisam obracao previse paznje na to,niti je opadala,mastila se jeste i pranje je bilo moranje svaki drugi dan a jedini problem je bila perut koja nije mogla biti na bilo koji nacin dok nisam poceo da koristim Recept sampon protiv peruti.

Od njega perut potpuno nestane nakon 2-3 pranja ali interesantno isto tako se i vrati nakon 2-3 dana pranja nekim drugim samponom tako da se vracam na njega i ne menjam ga.
Medjutim u zadnje vreme je to mascenje pojacano i poceo sam zadnjih mesec dana da perem kosu svakodnevno jer nakon noci ona ujutru izgleda strasno masno i prosto me tera da nastavim da je perem svaki dan.

Znam da je na tako retku kosu prilicno lose prati je i susiti fenom svaki dan jer se desava ono sto je meni pocelo zadnjih 20-ak dana,jos jace mascenje,los volumen i pojacano opadanje kose tokom pranja do te mere da mi se kosa jos vise proredila na temenu da je to vidljivo golim okom i pocinje da me brine jer se i na ostatku glave ravnomerno skroz proredila.Zanima me sta bih mogao da preduzmem da stopiram tako jako mascenje. ne bi li se kosa oporavila od tako cestog pranja i feniranja ne bi li prestala da opada ovako pojacano.Pre svega neko sredstvo za kosu ili sta vec koje bi smanjilo mascenje i proredilo pranja da bi se gustina kose povratila

Hvala

За почетак, ошишај косу. ;)
Ниси први ни последњи коме лојне жлезде поглавине значајно луче.
Шампоне против перути не смеш стално да користиш, најдуже три недеље па пауза од бар две јер изазивају опадање косе.
Иначе, што више переш , више се масти.
.
Не би било лоше да одеш код дерматолога јер описано личи на себоројичну кожу

Back