Masinski fakultet

gazrobsuv

Početnik
Poruka
5
Pozdrav, ucenik sam IV godine prirodnog-matematickog smera i ove godine polazem prijemni. Opredelio sam se da za prijemni odaberem matematiku jer je to predmet u kome sam dobar i zelim da se bavim necim sto ima veze sa matematikom. Neodlucan sam oko toga koji faks da upisem, pa sam hteo da se raspitam i spreman sam da cujem savet od vas. Generalno, mislio sam da konkurisem za Masinski, jer mi je otac masinac i ne bih imao problema posle studija za nalazenje posla. Ali opet, razmisljam za opciju FON ili ETF, jer su tamo kasnije vece plate. Kako vi gledate na matematicko-tehnicke fakultete i koji je najbolji za posao? Zanima me vase misljenje o Masinskom fakultetu da li da batalim ili ima buducnosti na tom fakultetu

nekada je na masinskom trebalo dosta matematike , fizike , tehnickog crtanja

precizan i naporan fakultet , otac ce ti potvrditi

nadam se da se promenio posto je tehnika otada dosta napredovala, da crtas u autokadu ...

Mislim da za dobrog masinca uvek ima posla.Uvek ce trebati i osnovne instalacije (klimatizacija,ventilacija,voda), to ti je neka osnova za posao.Mada masinstvo je jako siroko,ali u svakom sektoru ce biti potrebe za kvalitetnim strucnjacima.Ako gledas dalje zaposlenje,i ETF nije losa opcija.
Pogledaj i programe rada na tim fakultetima koji te zanimaju,predmete,mozda ti i to pomogne oko odabira.

Generalno, mislio sam da konkurisem za Masinski, jer mi je otac masinac i ne bih imao problema posle studija za nalazenje posla.
Добро размишљаш. Да ли знаш о којим конкретније пословима је реч и да ли би то радио?

Ali opet, razmisljam za opciju FON ili ETF, jer su tamo kasnije vece plate.
Оно што је занимљиво у IT је што има доста области где је врло мала одговорност. За техничку индустрију се траже мало озбиљнији људи. Волиш да идеш на терен?

Kako vi gledate na matematicko-tehnicke fakultete i koji je najbolji za posao? Zanima me vase misljenje o Masinskom fakultetu da li da batalim ili ima buducnosti na tom fakultetu
Факултет јесте тежак и досадан.

Poslednja izmena:
Ali opet, razmisljam za opciju FON ili ETF, jer su tamo kasnije vece plate.
diskutasbilno.. vece za one koji znaju..
to je fama oko IT industrije .. a niko da se pita..a kako ima toliko slobodnih mesta sa dobrim platama..zato sto trebaju strucnjaci i u IT industriji se jako lako i gube poslovi ako ne zadovoljavas.. znam za ljude koji su da sad promenili gomilu firmi..posle par meseci jednostavno.. dovidjenja... ne zadvoljavas..slabo ti je znanje ...

Zdravo imam neka pitanja, bila bih vam veoma zahvalna na odgovorima
1. Da li ima zbirka za spremanje?
2. Da li je teška fizika i mehanika?
3. S obzirom da nikad nisam imala mehaniku da li je mnogo teško da se shvati?
4. Da li ima mnogo fizike?
5. Kakav je engleski, dal je težak i kakav je profesor?
6. Da li ima dosta crtanja i da li je to ručno ili se radi preko računara?
7. Koji smer smatrate da je bolji informacione tehnologije u mašinstvu ili mašinsko inženjerstvo?

Zdravo imam neka pitanja, bila bih vam veoma zahvalna na odgovorima
1. Da li ima zbirka za spremanje?
2. Da li je teška fizika i mehanika?
3. S obzirom da nikad nisam imala mehaniku da li je mnogo teško da se shvati?
4. Da li ima mnogo fizike?
5. Kakav je engleski, dal je težak i kakav je profesor?
6. Da li ima dosta crtanja i da li je to ručno ili se radi preko računara?
7. Koji smer smatrate da je bolji informacione tehnologije u mašinstvu ili mašinsko inženjerstvo?
1. ima, idi u skriptarnicu fakulteta i kupi je
2. fizika nije, mehanike spadaju u teze predmete na fakultetu
3. sve se moze nauciti
4. nema, samo fizika na prvoj godini i nije strasno.
5. engleski kao engleski, u svakom slucaju zbog sebe moras da ga naucis tako da profesor i nije vazan.
6. odavno se ne radi vise rucno, dosta je zastupljena upotreba kompjutera.
7. zavisi sta te zanima.

Back