Mašine za posudje

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Купили смо судомашину и сад ме занима да ли спојити довод на топлу или хладну воду. Нас би вероватно испало јефтиније(мањи рачун) на топлу воду али шта је боље за машину и њен рад.

И шта купити за прање. Које таблете, прашкови. Препорука за најбоље резултате по вашем искуству.

Купили смо судомашину и сад ме занима да ли спојити довод на топлу или хладну воду. Нас би вероватно испало јефтиније(мањи рачун) на топлу воду али шта је боље за машину и њен рад.

И шта купити за прање. Које таблете, прашкови. Препорука за најбоље резултате по вашем искуству.
Vruca voda ide za pranje,a hladna za ispiranje,kao i kod masine za ves.Nisam siguran da je topla voda dobra za creva za primanje vode,pa i za same ventile.Ako bi i moglo,ta vruca voda bi dolazila iz bojlera,pa bi opet bojler dogrevao svoju vodu i trosio struju.Sto kaze Neno,kako pise u upustvu tako i uradi.

Nisam čuo da je neko spojio mašinu za posudje na toplu vodu. Mislim da u procesu pranja, treba i hladna voda. Da ne bi bilo neke zabune u uputstvu sve piše, pa ako nigdje ne piše da se može (ili mora) priključiti na toplu vodu onda nemoj.
Nisam ni ja, ali nadjoh da stvarno moze da se prikljuci na toplu vodu.
To naravno samo ako topla voda ide centralno iz podruma, a meni
nije poznato da je to u Srbiji uobicajeno. Potreban je i neki specijalan
ventil. Ja to nikada ne bih radila jer je recimo voda kod mene oko 60%,
a skoro uvek perem na 30% , nekada i hladnom vodom.

IMG_20210712_170649.jpg

Back