Masaža

E,to,nazalost nemam.
Radim ja neke vjezbe za ledja i vrat,ali moram priznati da nisam bas redovna u tome.
e pa moraš da budeš redovna jer ćeš vremenom dobiti deformaciju kičme kifozu, skilozu, lordozu a to zna kako idu godjne da bude sve gadnije, plus što možeš da imaš problem sa nervom na donjim diskovima...
nema alternative vežbanju, pola sata svaki drugi dan i šetnja svaki dan. standardne vežbice legneš na stomak ispružiš ruke i dižeš gore zajedno sa nogama pa posle leva ruka desna noga itd...

Уз вежбе су јааако важни и добар душек и добар јастук. Али је тешко убости баш по својој мери.
Ја сам недавно спавала на таквом душеку и јастуку и сликала етикете. То ми је прва наредна инвестиција. Оно када устанеш као препорођен. Па то нема цену.

Joga je dobra za te stvari.Imaju dobre vezbe istezanja.Ako neustajete rano ujutro probajte da vezbate Tubetance.Bila sam kos sportskog masera.Tako mi je dobro izmasirao listove da vec mesec dana nemam grceve u nogama.Dobra je i masaza stopala

e pa moraš da budeš redovna jer ćeš vremenom dobiti deformaciju kičme kifozu, skilozu, lordozu a to zna kako idu godjne da bude sve gadnije, plus što možeš da imaš problem sa nervom na donjim diskovima...
nema alternative vežbanju, pola sata svaki drugi dan i šetnja svaki dan. standardne vežbice legneš na stomak ispružiš ruke i dižeš gore zajedno sa nogama pa posle leva ruka desna noga itd...
Znam.Mislim da vec imam deformaciju.Ona "grba"na vratu od sjedenja.

E,to,nazalost nemam.
Radim ja neke vjezbe za ledja i vrat,ali moram priznati da nisam bas redovna u tome.
Ako zelis sebi pomoci moras biti disciplinovana i odvojiti vrijeme za vjezbe i masazu.Pridrzavati se toga inace to nema koristi jednom radim pa necu 7 dana.Svako jutro nakon ustajanja 20 min vjezbi za istezanje.Nakon 2 sedmice osjecaces se preporodjeno.Bila sam na Jogi u Gruppi je bila i zena od 60 god koja Jogu praktikuje niz godina.Sta da ti kazem bila je ko od gume. Cinila je stvari koje su nezamislive meni.Tad sam vidjela da konstantno vjezbanje odrzava Nase tijelo vitalnim....bez obzira na godine koje imamo.Zato Plan sedmicni vjezbanja i kreni......

Znam.Mislim da vec imam deformaciju.Ona "grba"na vratu od sjedenja.
Моја тетка иде на јогу код жене која није јогина одувек. Радила је као правник, није се кретала, добила проблеме са кичмом... И кренула на вежбе које су је препородиле. Када је видела да "ради" напустила је стари посао и почела овим да се бави. Грба јој се изгубила, тело растеретило... И сада ужива у овим послу.
Тако да има лека :)
Само треба наћи свој начин, да ти прија.
Тетки такође прија што не дави са оним спиритуални фазама, нема секташке ноте, само вежбе.

Ako zelis sebi pomoci moras biti disciplinovana i odvojiti vrijeme za vjezbe i masazu.Pridrzavati se toga inace to nema koristi jednom radim pa necu 7 dana.Svako jutro nakon ustajanja 20 min vjezbi za istezanje.Nakon 2 sedmice osjecaces se preporodjeno.Bila sam na Jogi u Gruppi je bila i zena od 60 god koja Jogu praktikuje niz godina.Sta da ti kazem bila je ko od gume. Cinila je stvari koje su nezamislive meni.Tad sam vidjela da konstantno vjezbanje odrzava Nase tijelo vitalnim....bez obzira na godine koje imamo.Zato Plan sedmicni vjezbanja i kreni......
Da,to je tacno.Moja pokojna baba je imala operaciju kicme u sezdeset i nekoj.Od tada je radila vjezbe stalno i bila pokretljivija od nekog mladjeg.Sjecam se mi se cudimo kako baba radi kolut nazad i vjezbe koje ni mi mladi nismo mogli.Samo treba biti disciplinovan.
Ja pocnem i onda ne znam kakve bih vjezbe radila,i tako par dana i odustanem.

lordoza, tipicna za kancelariju. ispravlja se stegom kod terapeuta z:lol:
Cime? ?

Zasto ne bi? Pa nije nista opasno?
Ne znam...to pustanje krvi mi je nekako....moras biti siguran u higijenu.
A nesto ne vjerujem ni u taj princip...da to bilo cemu pomaze.
Mada,ko zna...

Da li imate običaj i da li volite da idete na masažu?
Pošto imam problem sa leđima i vratom zbog sjedećeg položaja na poslu,odem ponekad,i posle masaže se osjećam kao da mi je neko skinuo teg sa leđa.🙂
Probala sam samo obicnu,relax masazu.
Nisam nikad onu sto trzaju glavu 😀, to ne smijem.
Koje vrste masaže ste isprobali i šta vam najviše prija za leđa i vrat?
Da li vam pomaze na duze staze ili samo trenutno?
E pa ne znam koja je vrsta bila u pitanju, ali znam da je žena vrhunski obavila svoj posao. Meni je pomoglo i na kraće staze, a tek kad pomislim koliko bi mi pomoglo da nisam bila lena i da sam počela da idem redovno.

Da li imate običaj i da li volite da idete na masažu?
Pošto imam problem sa leđima i vratom zbog sjedećeg položaja na poslu,odem ponekad,i posle masaže se osjećam kao da mi je neko skinuo teg sa leđa.🙂
Probala sam samo obicnu,relax masazu.
Nisam nikad onu sto trzaju glavu 😀, to ne smijem.
Koje vrste masaže ste isprobali i šta vam najviše prija za leđa i vrat?
Da li vam pomaze na duze staze ili samo trenutno?

Nisam imala potrebu za masazom zbog bola vec samo za masazom koja je vise mazenje i to mnogo volim. Verujem u prenos energije i svako vece zamolim muza samo da mi drzi stopalo, ne mora ni da ga stiska.

Nisam nesto naklonjena cimanju vrata.
Vidim da ljudi cesto odlaze kod specijalista za namestanje, krckaju nesto tu i ogradjujem se, nisam upucena ali ne volim da cackam vrat.

Jogom se bavim pune dve decenije i mnogo volim pa bih ti samo preporucila da podignes ramena ka usima i izvijes ih pozadi praveci krug. Trebalo bi da krcka. Probaj to svaka dva sata da uradis kada si za racunarom polako, desetak puta i ustani, napravi pauzu, stomak unutra, lumbalni deo unutra, centar je unutra, prosetaj da skuvas sebi napitak.
Ako si sama malo glavu nagni ka jednom pa ka drugom ramenu, zadrzi ali ne vuci i ne kruzi. Polako.
Lakat bi trebalo drzati oko 90' stepeni u odnosu na sto, da se ne krivis i kolena, veci pritisak na kolena i laktove znaci manji pritisak na kicmu i malo jacaj stomak, stomak vise pomaze kicmi nego sto ljudi misle.
Ja volim da umotam veliki peskir koji stavim na pod, stavim "plecku" na peskir a ruke otvorim kao Isus. Isteze sve, grudi najvise, "otvara pluca" uz polako disanje.

Mozes da vezbas deset minuta skoro svaki dan...rutina i za godinu dana bices kao nova ali ako si ambiciozna kao moja sestra mozes pozeleti da pokazes ti jogi njenog boga i da se povredis...joga je drugarica za kafu nije izazov.

Evo, probaj ovako...sjajna vezba...

Prilozi

• images.jpeg.jpg
    images.jpeg.jpg
    3,8 KB · Pregleda: 14
Nisam imala potrebu za masazom zbog bola vec samo za masazom koja je vise mazenje i to mnogo volim. Verujem u prenos energije i svako vece zamolim muza samo da mi drzi stopalo, ne mora ni da ga stiska.

Nisam nesto naklonjena cimanju vrata.
Vidim da ljudi cesto odlaze kod specijalista za namestanje, krckaju nesto tu i ogradjujem se, nisam upucena ali ne volim da cackam vrat.

Jogom se bavim pune dve decenije i mnogo volim pa bih ti samo preporucila da podignes ramena ka usima i izvijes ih pozadi praveci krug. Trebalo bi da krcka. Probaj to svaka dva sata da uradis kada si za racunarom polako, desetak puta i ustani, napravi pauzu, stomak unutra, lumbalni deo unutra, centar je unutra, prosetaj da skuvas sebi napitak.
Ako si sama malo glavu nagni ka jednom pa ka drugom ramenu, zadrzi ali ne vuci i ne kruzi. Polako.
Lakat bi trebalo drzati oko 90' stepeni u odnosu na sto, da se ne krivis i kolena, veci pritisak na kolena i laktove znaci manji pritisak na kicmu i malo jacaj stomak, stomak vise pomaze kicmi nego sto ljudi misle.
Ja volim da umotam veliki peskir koji stavim na pod, stavim "plecku" na peskir a ruke otvorim kao Isus. Isteze sve, grudi najvise, "otvara pluca" uz polako disanje.

Mozes da vezbas deset minuta skoro svaki dan...rutina i za godinu dana bices kao nova ali ako si ambiciozna kao moja sestra mozes pozeleti da pokazes ti jogi njenog boga i da se povredis...joga je drugarica za kafu nije izazov.

Evo, probaj ovako...sjajna vezba...
Hvala,probacu.

imas problem sa kicmom a ides na relaks masazu...
Nemam problem jos,da kucnem u drvo ?,u smislu kocenja ili nekog ostrog bola...samo osjecaj tezine i nelagode od sjedenja,tj.istog polozaja osam sati dnevno.
Snimala sam kicmu prije dvije,tri godine i imam to neko okostavanje vratnog dijela.
Naravno,ne zelim da to bude gore i znam da trebam vjezbati.Ali mislim da i masaza pomaze.

Back