Da li imate običaj i da li volite da idete na masažu?
Pošto imam problem sa leđima i vratom zbog sjedećeg položaja na poslu,odem ponekad,i posle masaže se osjećam kao da mi je neko skinuo teg sa leđa.

Probala sam samo obicnu,relax masazu.
Nisam nikad onu sto trzaju glavu

, to ne smijem.
Koje vrste masaže ste isprobali i šta vam najviše prija za leđa i vrat?
Da li vam pomaze na duze staze ili samo trenutno?
Nisam imala potrebu za masazom zbog bola vec samo za masazom koja je vise mazenje i to mnogo volim. Verujem u prenos energije i svako vece zamolim muza samo da mi drzi stopalo, ne mora ni da ga stiska.
Nisam nesto naklonjena cimanju vrata.
Vidim da ljudi cesto odlaze kod specijalista za namestanje, krckaju nesto tu i ogradjujem se, nisam upucena ali ne volim da cackam vrat.
Jogom se bavim pune dve decenije i mnogo volim pa bih ti samo preporucila da podignes ramena ka usima i izvijes ih pozadi praveci krug. Trebalo bi da krcka. Probaj to svaka dva sata da uradis kada si za racunarom polako, desetak puta i ustani, napravi pauzu, stomak unutra, lumbalni deo unutra, centar je unutra, prosetaj da skuvas sebi napitak.
Ako si sama malo glavu nagni ka jednom pa ka drugom ramenu, zadrzi ali ne vuci i ne kruzi. Polako.
Lakat bi trebalo drzati oko 90' stepeni u odnosu na sto, da se ne krivis i kolena, veci pritisak na kolena i laktove znaci manji pritisak na kicmu i malo jacaj stomak, stomak vise pomaze kicmi nego sto ljudi misle.
Ja volim da umotam veliki peskir koji stavim na pod, stavim "plecku" na peskir a ruke otvorim kao Isus. Isteze sve, grudi najvise, "otvara pluca" uz polako disanje.
Mozes da vezbas deset minuta skoro svaki dan...rutina i za godinu dana bices kao nova ali ako si ambiciozna kao moja sestra mozes pozeleti da pokazes ti jogi njenog boga i da se povredis...joga je drugarica za kafu nije izazov.
Evo, probaj ovako...sjajna vezba...