Марвелови филмови - дискусија

Gotovo svi ti filmovi o superjunacima su sranje
namjenjeni su iskljucivo tinejdzerima i predstavljaju zabavu za low IQ amerikance,njihova umjetnicka vrijednost je nula ali su veoma pogodni za slanje politickih poruka
Trebalo bi da su laka zabava, kao i stripovi. Međutim, postali su sredstvo za slanje "poruka", te poruke ciljana publika baš i ne traži i ne očekuje od takve vrste filmova i zato ti filmovi imaju sve manje publike. Dizni je pumpao "Kapetan Marvel", navodno je prodaja karata bila fantastična, a bilo je skoro praznih bioskopa. Taj sistem sada više nema toliko efekta, provaljeni su, pa zato i "Crna udovica", "Kruela" i ovaj novi "Džungla.. (kako se već zove)" pokazuju tendenciju da ne zarađuju. Jedan od razloga je i to što su ih pustili i na striming kad i u bioskope, i onda neće svi u bioskope, ali dosta ljudi otkazuje i Dizni+ i Netflix zbog svih tih PC LGBT BLM s..nja.

Не заносимо се Дизни компанија је још од смрти Волта Дизнија почела да напушта дизнијеве идеје и естетику садашње време самопоказује да у томе нема мере, а ни краја.
Што се тиче Марвела он је и као стрип и као филмска продукција био америчка супремацијска пропаганда.

Poslednja izmena:
Не заносимо се Дизни компанија је још од смрти Волта Дизнија почела да напушта дизнијеве идеје и естетику садашње време самопоказује да у томе нема мере, а ни краја.
Што се тиче Марвела он је и као стрип и као илмска продукција био америчка супремацијска пропаганда.
Ma OK, ali se znalo - pozitivac, negativac, BUM TRAS, pozitivac pobedi.
Sad je bitno da pozitivac bude crn, žensko ili trans, gej, da nam objasni zašto mi nismo u pravu što nam se to ne sviđa.
Sad se glasa novčanikom... zato "flopuju".

Ceo Holivud je propagandna mašinerija za promociju feminizma, BLM i LGBT. Gledao sam "Black widow", Skarlet se sa "sestrom" mlati nekoliko minuta, a muškarce, vojnike, koji čuvaju zatvor iz koga ona hoće da oslobodi "oca", rešava jednim udarcem, oni naoružani do zuba, a padaju kao čunjevi u kuglani. Batwoman isto tako, 50 kila, a bije muškarce od 100 kila, baca ih okolo kao da su od papira. Jbg, jeste sve to fantazija, ali dajte malo realnosti.
007 će biti žensko, crna, L, mala sirena Arijel (riđanka danskog porekla) je postala crna... Nameravam da odgledam "Kruelu", mada sam već čuo da nije nešto, ali ne volim da kritikujem nešto što nisam gledao. Žalim sam sebe unapred, ali jbg.
Čuvena kapetan Marvel, Bri Larson, kaže "nije film za matore muškarce od 40 godina". Sestro, to su ljudi koji čitaju te stripove i zbog kojih je Marvel to što jeste. Balavci ne čitaju ni oglase. Slične izjave su skoro za svaki film, a posle propasti u bioskopima za sve opet krivi muškarci. Tako je bilo i sa poslednjom verzijom "Čarlijevih anđela", sada i "Udovica" i "Kruela" ne stoje baš najbolje sa povraćajem novca (flop, kako kažu tamo). Krivi su muškarci jer im smetaju jaki ženski likovi... Da li je neko rekao "Alita: borbeni anđeo"? Kako ona nije "flopnula"? Zašto "Osmi putnik", "Jaganjci", "Kill Bill" nisu imali te "muške" probleme?
Vidiš to su još bila zlatna vremena kada je film bio normalan i imao kakvu takvu umetničku vrednost. Sve što su uradili sa tim rebustovima i rimejkovima jeste da su izgubili stare fanove. a nove nisu dobili.

Да, то је безвезе. То ме заправо веома иритира. Капетан Америка је увек нај нај нај. И чак подиже торов чекић на крају. Ужасно ме то нервира. Ужасно.
То је страшно чудно, Американци праве филмове у којима Американци спасавају свет.

Мени ти филмови о супер-јунацима изгледају као штиво за мале штреберчиће којима је сваки насилник брисао под у школи, а они нису имали храбрости да узврате.Када су штреберчићи порасли њима опет неко брише под, послодавци, landlord-ови(закуподавци некретнина), припадници уличних банди.

Iron Man sam gledala po nekoliko puta sve delove, kao i Thora. Ti mi se baš svidjaju i zanimljivi su. Ovo stalo, tjah...
I mislim da je bezpredmetno porediti Kill Bil sa ovime.
Dobar je Iron man. Thor mi lično nije simpatičan jer izigrava alfa mužjaka. Kao što mi tek Captain america nije zanimljiv, odvratan je.

Back