Martial Industrial

Sukhoi t-50

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.071
Da vidimo koliko ima fanova martial industrial zvuka na forumu krstarice. Ovde kačimo svoje omiljene martial industrial pesme i sve nove pesme koje nam se dopadnu, kao i albume i preporuke za albume i bendove. Ovo je takodje tema za raspravu o ovom sjajnom žanru, o novitetima, tekstovima i slično.

Evo, od mene za početak jedan klasik:

Mislim da si nepravedan prema ovom muzičkom žanru, koji ima svoju intelektualnu melodičnost i poentu. Ovo nije muzika koja nadahnjuje na taj način kako si opisao i nema veze sa plemenitim vibracijama i ljudskim strastima. Radi se o muzici koja u svom rasponu i tematici okuplja čitav niz intelektualnih ideja (Ničeovih, Genonovih, Jingerovih, Elijadeovih, Evolinih, Spenglerovih, sveukupno tradicijskih, anti-liberalnih, anti-kosmopolitskih, anti-zapadnih, i samim tim anti-modernih), simulira i otelotvoruje moć oličenu u činu ljudskog sukoba i rata koji je posmatran kao svrha sam po sebi, i time evocira svetove koji su nekad postojali u istoriji - kroz zvuk forsiranih mehanizovanih marševa, ratne simbolike koja potencira snagu koncentrisane ljudske volje i svet hijerarhija, preciznosti i taktičkih obračuna. Normalno da ovakvu muziku nećeš čuti na proslavi ili u nekim drugim situacijama, ali to ne znači da joj ne treba posvetiti pažnju. Evo, poslušaj ovo pa reci kako ti se dopada:

Poslednja izmena:
A evo i nečeg malo komercijalnijeg, sjajan cover pesme Green Day i U2 u martial industrial fazonu, i sjajan spot koji ide uz to:

Jedina mana u ovoj pesmi po meni je tekst, koji mi nikako ne ide uz martial industrial al' dobro, ipak je cover u pitanju.

Back